VIDEO – Profesorul dorohoian, Gică Manole, şi-a lansat două cărţi

Prof. Gică Manole, şi-a lansat două cărţi

 348 de vizualizări

Gică Manole la Gaudeamus
Gică Manole la Gaudeamus

Profesorul dorohoian, Gică Manole, şi-a lansat două cărţi la Gaudeamus

 În data de 20 noiembrie, au avut loc la Gaudeamus doua lansări de carte inedite, care au fost, din păcate acoperite de zarva campaniei electorale în care două tabere de prieteni mai cereau o validare.

 În cadrul târgului Gaudeamus, editura Cartea Românească Educaţional, din Iaşi, a lansat două dintre ultimele cărţi scrise de istoricului dorohoian Gică Manole, anume: “Carol al II-lea, de la dezertare la genocid” şi “1918”.

 Din partea editurii a vorbit profesorul univ. dr. Vasile Burlui, iar la eveniment a participat şi profesorul univ. Ion Coja, acesta a vorbit despre autor şi importanta cărţilor sale.

 Cartea „Carol al II-lea, de la dezertare la genocid” este un tom impresionant de peste 1000 pagini, conţine un număr de 357 de note bibliografice, anexe şi un indice de nume complet. O lucrare monumentală in care toate afirmațiile sunt acoperite documentar.

 Profesorul univ. Ion Coja a ţinut să redea istoriei două momente inedite din istoria puţin cunoscută a Mişcării Legionare, fapt apreciat de cei din sală. În 1938 regele-dictator Carol II a decis execuţia sumară a peste 300 de legionari din întreaga ţară, respectivi nu erau aleşi la întâmplare, au fost împuşcaţi cei mai destoinici şi respectaţi legionari. În această situaţie gravă s-au petrecut acte de înaltă ţinută morală, două dintre acestea au fost povestite de prof. Univ. Ion Coja anume povestea lui Vasile Baciu şi Ion Ungureanu.

Doi legionari despre care cartea de istorie nu spune nimic

 Primul caz a fost a lui Ion Ungureanu din Ploieşti, aici au fost aduşi pentru execuţie 3 legionari, când plutonul de jandarmi se pregătea să efectueze execuţia cine a ţipat: „opriţi execuţia”, „opriţi execuţia”. Respectivul a anunţat că s-a comis o gravă eroare, unul din cei trei legionari care urma să fie executat nu era în fapt Ion Ungureanu legionarul ci doar îl chema Ion Ungureanu şi că el, vorbitorul, este în fapt cel căutat. Prin urmare s-a efectuat rocada, Ion Ungureanu din fața plutonului a trecut în public, iar Ion Ungureanu legionarul a trecut în fața puştilor şi a fost executat.

 Altă situaţie de excepţie s-a întâmplat în Tecuci cu legionari Vasile Baciu. Aici urmau să fie executaţi trei legionari, un al patrulea legionar l-a rugat pe cel care ordonă execuţia să îl lase pe unul din cei trei, tatăl a trei copii şi să îl execute pe el care nu are familie. Pe acesta îl chema Ion Baciu şi s-a sacrificat pentru camaradul său care avea o familie.

Profesorul Gică Manole

 Profesorul Gică Manole nu este la prima carte, are numeroase cărţi deja publicate: Apocalipsa după Stalin; Titu Maiorescu, Omul politic , Corneliu Zelea Codreanu, un om al istoriei mari; Ştefan cel Mare, Sfântul cel mare al Romanilor; Tătărăşeni. Colhozurile, umilinţele, venirea ruşilor…

bscap0011 - VIDEO - Profesorul dorohoian, Gică Manole, şi-a lansat două cărţi
Cărțile lui Gică Manole

Despre profesorul Gică Manole am mai scris aici: Profesorul Gica Manole a organizat o dezbatere despre istoria recentă

 La Gaudeaumus profesorul Gică Manole şi-a lansat o carte dedicată Marii Uniri numită „1918”, şi cartea despre Carol II prezentată în rândurile de mai sus, în care profesorul spune tot adevărul despre acest personaj. În articol am pus şi două video filmate de echipa noastră la faţa locului.

Vezi si acest articol: GICĂ MANOLE: „Ai voie să spui adevărul despre poporul tău? Nu îndrăzneşti, pentru că te băgăm la discursul anti X, anti Y, anti, anti, anti…”

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*