Manipulările si Fake News in cazul conflictului dintre Hamas si Israel

Fake News in conflictul dintre Hamas si Israel

 908 vizualizări

Manipulările si Fake News in cazul conflictului dintre Hamas si Israel

Manipulările si Fake News in cazul conflictului dintre Hamas si Israel

 De curând a reizbucnit conflictul israeliano-palestinian (Hamas – Israel) și ca în orice război modern am avut de a face și cu un război mediatic de Fack News. Acest fapt nu este ieșit din comun, doar că că și în cazul conflictul Ruso-Ucrainean așa ziși experți în verificarea faptelor denunță numai manipulările unei părţile beligerante și închid ochii la minciunile expuse de cealaltă parte.

Putina istorie recenta …

 Cu siguranță în cazul invazie rusești în Ucraina ar trebui să ne reamintim acele imagini din primele zile ale conflictului cu un presupus tanc rusesc care trece peste mașina unui civil în Kiev, civil care a scăpat cu viață. De asemenea ar trebui să ne aducem aminte de o serie de filmulețe cu civili ucraineni care (chipurile) furau tancuri rusești. În ambele situații era vorba de câte un Fake News ce respectă toate regulile Fake News-ului, doar că experții în domeniu au decis să închidă ochii. În primul caz nu era un tanc rusesc și un sistem antiaerian ucrainean în a doua situație era vorba de civili ruși la diverse serbări ale armatei ruseşti.

Palastina, Hamas, Israel …

 În cazul conflictului dintre israelieni și palestinieni aveam o avalanșă de informații false provenite din tabăra israeliană informații pe care experții în domeniul prefera să le ignore. Tăcerea lor în această situație devine o minciună și în ultimă instanță o manipulare.

Practic aceștia preferă să demonteze minciunile uneia din părți și să lase în circulație neaderările altei părți cu scopul evident de-a oferi timpul necesară acestora din urmă să își facă efectul.

Prin urmare în cazul acestui conflict remarcăm o serie de minciuni promovate de cei care susțin partea israeliană. Aceste neadevăruri pot fi împărțite în două categorii respectiv: cele care erau spuse în mod curent despre acest conflict și cele care aparțin doar acestei faze a contactului.

Neadevărul care sunt promovate permanent.

 În primul rând trebuie să înțelegem că palestinienii nu sunt arabi, ați citit foarte bine atât din punct de vedere genetic cât și din punct de vedere cultural aceștia nu aparțin aceleiași categorii cu locuitorii din să zicem Emiratele Arabe Unite.

 Ținând cont că 15-20% dintre aceștia sunt creștini ar trebui să fie clar că aceștia nu s-au în-creștinat în timpul dominației otomane. Singurul suspect pe care îl avem ținând cont de istoria și geografia zonei este Imperiul Roman de Răsărit ( Imperiul Bizantin).

 Palestinienii sunt urmașii acelei civilizații creștine din Orient, din care cu timpul o mare parte au ajuns să se convertească la Islam. Origine Palestinienilor –> AICI 

 Zona Palestinei de azi  a fost locuita încă din Neolitic de o populație peste cară au venit valuri de migrație din Anatolia, Europa, Caucaz. Asa au apărut filistini, evreii, cananienii, samaritieni, druzii, etc  Palestinieni sunt astăzi o populație locala băștinașa descendenta a acestor populații vechi. Ei au fost inițial convertiți la creștinism și după expansiunea musulmana au fost convertiți cu forța la Islam.

Genetica evreilor

 Pe de cealaltă parte informațiile despre genetică evreilor din Israel arată ca o salată de fructe. Actuala populație a statului Israel nu poate pretinde o descendență directa de la vechii evrei menționați în vechiul testament, prin urmare mitul „întoarceri evreilor” în patria mama este fondat pe premize false. Sunt mai multe grupe de evrei: Mizrahini (Orientul mijlociu), Sefardini (Spanioni), Aschenazi (Caucaz) dintre aceștia doar evrei Mizrahini sunt „băștinași” si înrudiți cu palestinieni. Studiu Genetic –> AICI

rasa evrei 300x222 - Manipulările si Fake News in cazul conflictului dintre Hamas si Israel

 O buna parte din evreii din statul Israel de astăzi sunt Askenazi, aceștia se trag dintr-un grup foarte mic de „părinți fondatori” de origine europeana convertiți la iudaism care s-au căsătorit cu un grup de evrei proveniți din Levant ajunși in Europa pe ruta Turcia-Caucaz. mai multe info–> AICI

„…se lupta de 2000 de ani …”

 În ciuda informațiilor care circulă că acest conflict durează de 2000 de ani trebuie spus de la bun început că informația este falsă. Între populația musulmană din Orientul apropiat și evrei nu a existat un conflict permanent cu excepția unor conflicte regionale precum bătălia și masacru de la Kaibar.

 În fapt evreii au prosperat în lumea arabă într-o perioadă în care în Europa Occidentală erau închiși în ghetouri. Vezi mai multe AICI Adevăratul conflict a început în momentul în care statul Israel și-a declarat Independența într-un teritoriu preponderent musulman. In timp de evrei sărbătoresc independența pe 14 Mai (1948) palestinieni o numesc  Nakba (catastrofa) o zi de doliu.

al-Aqsa sau al-Sakhrah?

 Moscheea al-Aqsa nu este Domul Pietrei (Moscheea de pe Stanca) numită şi moscheea al-Sakhrah. Este o manipulare permanentă care a fost speculată și în acest conflict. Sunt două moschei diferite amândouă aflate în presupusa zona a fostului templu. Accesul în moscheea al-Aqsa una din cele mai importante moschei ale islamului este periodic restricționată.

mosch 300x140 - Manipulările si Fake News in cazul conflictului dintre Hamas si Israel

 Accesul în Domul Roci care este mai la vedere este permis dar se perpetuează o permanentă confuzie între cele două edificii sugerându-se că „nu există restricții pentru pelerin în privința vizitării moscheei al aqsa„.

A land without peple for a peple a without a land

 „a land without people for a people a without a land” este un celebru dicton sionist menit să justifica migrarea evreilor în Palestina. Fraza este adesea folosită de antisionişti spre a ridiculiza existenta statului Israel. Palestina nu era goală la venirea coloniştilor evrei ci un teritoriu foarte bogat din punt de vedere etnic şi cultural, se considera că miliţiile sioniste ar fi distrus peste 400 de comunităţi şi oraşe spre a putea permite stabilirea coloniştilor evrei.

Istoria recentă falsificată.

  A doua categorie de informații false constă în mare parte din manipularea evenimentelor recente. În acest caz se folosește în special omisiunea sau distorsionarea istoriei recente pentru a crea o imagine falsă.

 Israelul apare ca o democrație de tip occidental care se luptă cu o „axă a răului„. Este din păcate cel mai scurt drum pe care îl putem lua către al treilea război mondial.

 Manipulările pe această temă sunt atât de multe încât catalogarea și listarea lor ar fi aproape imposibilă. Prin urmare vom încerca să reconstituim istoria recentă „sine ira et studio„. Pentru a separa rapid minciună de adevăr.

Cum a apărut Hamas ?

 Hamas a apărut mai întâi ca ca o ramură din Fâșia Gaza a organizației Frăției Musulmane. Inițial operațiunile Frăției Musulmane din Fâșia Gaza și pe întreg teritoriul palestinian au primit sprijinul Israelului. Hamas a fost înființat oficial în 1987 și a devenit partid militar angajat în rezistență activă împotriva Israelului, in momentul in care aceștia au câștigat alegerile politicile guvernului israelian la adresa lor s-au schimbat radical.

 În mare observăm aceeași politică aplicată și de Statele Unite în Orientul apropiat, politică prin care au fost creați dictatori pe banda rulantă: Saddam, Gaddafi și chiar Alqueda, regimuri care mai târziu au fost pretextul cate unei invazii.

 Cu toate opoziția publică a statului Israel față de Hamas, Israelul este cel care a promovat o serie de tactici de divizare între mișcarea națională islamistă, adică Hamas, și naționalismul secular din jurul lui Fatah. Aceasta a fost întotdeauna o tactică folosită încă de pe vremea imperiului Roman Divide et impera. Israelul a susținut Hamas direct și indirect, direct atunci când se opunea naționalismului Fatah și indirect atunci când a atacat obiective civile din fâșia Gaza precum școli, spitale sau moscheei.

Cum a „nășit” Israelul Hamas

 În 2007 Hamas, ajunge la putere după ce a câștigat alegerile din 2006. În fața acestei stări de fapt autoritățile israeliene, împreună cu SUA, au încercat să inițieze o operațiune de schimbare de regim, care a facilitat un război civil între Hamas și Fatah și a permis Hamas să preia Fâșia Gaza. Din acest moment autoritățile israeliene au îmbrățișat ideea că Hamas este autoritate de guvernare în Fâșia Gaza.

 Israelul prin diverse tactici a dorit şi reuşit să împartă Palestina istorică în două entități diferite. Prin această operațiune Israelul a dorit să izoleze peste 2 milioane de palestinieni care riscau în alte condiţii să devină cetățeni israelieni cu drept de vot. Acesta a fost şi principalul motiv pentru care Israelul nu a anexat fâşia gaza si nu o va anexa, cel puțin cât mai sunt civili acolo.

 Israelul a vrut să separe Fâșia Gaza de restul Palestinei istorice pentru a-și consolida afirmația că este un stat cu o zdrobitoare majoritate evreiască. Astfel 2 milioane de palestinieni au fost izolați în ceea ce se poate numi „no man’s land„, in alte condiții Israelul ar trebui să ofere drept de vot celor 2 milioane de etnici palestinieni, băștinași. Vezi mai multe AICI

Hamas si politicite Istaelo-Americane

 Pretextul acestei izolări care ține în momentul de față de aproape 16 ani este evident Hamas. Politica israeliană a epurărilor etnice care a fost asemănată de uni comentator cu cea nazistă are că pretext tot Hamas. Bombardarea şcolilor şi spitalelor din fâşia gaza are ca pretext Hamas.

 Israelul susține oficial că a plasat o blocadă în jurul Fâșiei Gaza, pentru a slăbi Hamasul. Pe termen lung existența Hamas pare a promova interesele statului Israel ducându-ne cu gândul la alt dicton Roman „que prodis?”.

Hamas trage cu „praștia”, Israelul răspunde cu trăgând cu tunul …

  În ultimi 23 ani în cazul conflictului dintre Hamas şi Israel în funcţie de sursa citata au fost trase dinspre fâşia gaza către Israel undeva în jur de 30.000 de rachete şi mortiere are au omorât cca 70 de israelieni şi muncitori străini.Vezi mai multe AICI

 Rachetele Hamas sunt făcute din ţevi de apă şi sunt umplute cu fertilizanţi, practic Hamasul trage cu prastia în timp ce Israelul răspunde cu cele mai noi arme, producând de fiecare dată sute de morţi şi răniţi. Vezi mai multe AICI

 Nici o cifra nu este prea mare pentru presa occidentala atunci când vorbim de numărul de victime făcute de armata Israeliana. Răspunsul este întotdeauna același  „Israelul are dreptul de a se apară„, recent presa occidentala a prezentat moartea a câteva zeci de copii palestinieni ca „decese” iar in paralel moartea a 2 copii evrei au fost prezentate ca „ucideri„. Fiind vorba de același conflict, evenimente petrecute in aceiași săptămâna..  

Israel o democrație de tip occidental care se lupta cu „Axa Raului”

 Imagine pe care Israelul şi-a consolidat-o în Statele Unite şi Uniunea Europeană este a unei democraţii de stil occidental, observatorii independenţi care au vizitat zona ne prezintă o cu totul altă imagine. Un regim de tip apartheid în care diferenţele apar de la intrarea în ţară, cetăţenii israelieni intra pe o poartă în aeroport în timp ce palestinieni pe alta. Orice bărbat sau femeie care îşi poate demonstra origine evreiască poate primii cetăţenia Israelului chiar dacă nu a fost niciodată acolo în schimb palestinieni care s-au născut acolo şi au fost expulzat din casele lor nu au voie să se întoarcă.

Printre cei care au vizitat Gaza şi au rămas profund şocaţi amintim regizorul cu origini evreieşti Dan Cohen autorul documentarului „Killing Gaza” şi psihologul evreu Gabor Maté care după ce s-a întors din Gaza a fost în stare de şoc câteva săptămânii.

 In ultimii 20 de ani politicieni israelieni și-au justificat politicile segregaționiste pe acțiunile teroriste inițiate de Hamas. În realitate încercări Israelului de a scăpa de populația din Fâșia Gaza sunt cu mult mai vechi decât Hamas. O simplă investigare a modului în care s-a modificat harta istorică a regiunii ne arată că Israelul a avut permanent o politică expansionistă.

Hamas bastardul Israelului

 Faptul că Israelul a avut un rol direct sau indirect în înființarea și consolidarea Hamas a fost recunoscut de a lungul timpului de mai mulți politicieni israelieni.

 În 2009, Avner Cohen, un fost oficial israelian în afaceri religioase care a lucrat în Gaza timp de peste 20 de ani, a declarat pentru The Wall Street Journal, citat: „Hamas, spre marele meu regret, este creația Israelului”.

 Un alt fost oficial israelian, generalul de brigadă Yitzhak Segev, a declarat că i s-a dat un buget pentru a ajuta la finanțarea mișcărilor islamiste din Gaza pentru a contracara Yasser Arafat și mișcarea să Fatah.

 Alt oficial militar israelian, David Hacham, a spus, citat: „Când mă uit înapoi la lanțul de evenimente, cred că am făcut o greșeală. Dar la momentul respectiv, nimeni nu s-a gândit la posibilele rezultate.

Fășia Gaza intre Hamas si Israel

 Deși Israelul încearcă să implementeze ideea că fâșia Gaza este un cuib de teroriști realitatea este puțin diferită. Mai mult de 50% din populaţia din Gaza sunt copii sub 18 ani. Mai mult de 70% din populaţia tarii sunt oameni sub 30 de ani. Vezi AICI În Gaza 15% din populație sunt creștini, creștini care au bisericile lor crestin-ortodoxe si care nu au „venit„de nicăieri.

 Una dintre cele mai haitech ( cum le place să-i se spună) armate din lume, bombardează în mod sistematic o zonă dens populată, în care copiii reprezintă majoritatea locuitorilor. Nu este vorba de un război intre creștini si arabi deoarece israelienii nu sunt creștini si palestinieni nu sunt arabi.

 În data de 19 spre 20 octombrie Israelul a bombardat a treia cea mai veche biserică creștină din lume, ucigând numeroși palestinieni creștini care se refugiaseră de bombardamente în acel locaș de cult. Vezi AICI

O realitate mult mai complicata …

 Astfel Regimul israelian a bombardat a treia cea mai veche biserică creștină din lume, vechea Biserică Ortodoxă Sfântul Porfirie din Gaza, care datează din anul 425 d.Hr ucigând numeroși palestinieni creștini care se refugiaseră de bombardamente în acel locaș de cult. Vezi AICI
.
 Nu este o simplă întâmplare ci o politică pe care statul Israel a dus o în permanență. Se dorește nimic mai mult sau mai puțin decât ștergerea acestei zone după hartă. Iar Statele Unite si Marea Britanie au dus in ultimul secol o politica care a condus practic la dispariția creștinilor din orientul apropiat (Iran, Irak, Afganistan, Siria).

Despre atacul terorist intreprins de Hamas asupra civililor din Israel.

 Referitor la atacul hamasului din data de 7 octombrie, pe teritoriul israelian apar mai multe semne de întrebare. Nu trebuie să uităm că de mai bine de 20 de ani Israelul se prezintă ca fiind o fortăreață impenetrabilă. Cu toate acestea niște teroriști „primitivi” au reușit să penetreze această fortăreață și să petreacă destul de mult timp pe teritoriul Israelului fără să se lovească de o opoziție consistentă.

 Mosadul, serviciul secret Israelian este unul dintre cele mai performante din lume, cu toate acestea conform variantei oficiale a fost total „luat prin surprindere„. Deja au apărut voci din partea unor foști militari israelieni care reclama o acțiune operativa prin care teroriștilor li s-a facilitat accesul in Israel intr-o acțiune similara cu Pearl Harbor, unde americani situau ca urmează sa fie atacați de aviația japoneza.

 Ca urmare a atacului Hamas Israelul implementează un vis foarte vechi și anume să radă fâșia Gaza de pe fața pământului. Coincidenţă ?

Surse:

# A timeline of Israel and Palestine’s complicated history
https://www.vox.com/world-politics/23921529/israel-palestine-timeline-gaza-hamas-war-conflict

 

 

# “Wiping Gaza Off The Map”: Big Money Agenda. Confiscating Palestine’s Maritime Natural Gas Reserves

israel-gas-oil-and-trouble-in-the-levant

 

 

# Blood Brothers: Palestinians and Jews Share Genetic Roots

https://www.haaretz.com/science-and-health/2015-10-20/ty-article/palestinians-and-jews-share-genetic-roots/0000017f-dc0e-df9c-a17f-fe1e57730000

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

  1. Foarte bun articolul!

    1. Nu stiam ca Al Aqsa nu e The Dom of the Rock. Acum lucrurile sunt clare. Oare care va fi moscheea ce se va distruge lasand loc Templului?
    2. Mi se confirma banuiala citind articolul,cum ca Hamas este creatia Israelului. E cliseu deja.

    Felicitari pentru articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*