Primarul Gabriela Firea face referendum pentru taxa Oxigen … pe Facebook

Gabriela Firea si Referendum

 172 de vizualizări

Gabriela Firea si Referendum
Gabriela Firea si Referendum

Primarul Gabriela Firea face referendum pentru taxa Oxigen … pe Facebook. Ce spun Bucureștenii?

 Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat, joi, pe Facebook, un „referendum”, prin care bucureştenii sunt întrebaţi dacă sunt sau nu de acord cu taxa Oxigen.

Întrebarea buclucașa este formulata astfel:

„Sunteţi de acord cu interzicerea circulaţiei maşinilor care poluează în centrul oraşului şi cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureştiului?”

ScreenShot 20200222002945 300x290 - Primarul Gabriela Firea face referendum pentru taxa Oxigen ... pe Facebook

 Întrebarea pusă este una capcană ea introducând în mod nejustificat în interogaţie conceptul „maşinilor care poluează„. Astfel întreaga întrebare este eronată deoarece toate maşinile poluează, putem argumenta că şi maşinile electrice poluează prin bateriile uzate. Prin urmare orice om întreg la minte nu poate răspunde decât NU, alternativa ar fi folosirea bicicletelor şi a căruţelor cu tracţiune animală, de acum inaite.

 Intenţia doamnei primar era punerea bucureştenilor în faţa unei întrebări încărcate cum este ea numită în filosofia anglo-saxonă (Loaded Question). O astfel de întrebare incorporează elemente care forțează persoana întrebata să dea un anumit răspuns. Un exemplu ar fi: „îţi mai baţi nevasta”, sau „mai consumi droguri ilegale” în această situaţie un răspuns NU ar implica ca respondentul a comis cândva nedorită fapta. O altă întrebare încărcată este acea în care se precizează sau se sugerează că: „ar trebui să fi nebun să …” … accepți poluarea in cazul nostru.

 Întrebarea doamnei Firea implica ca cine nu este de-acord cu propunerea domniei sale, susţine poluarea, noroc că bucureşteni nu sunt chiar atât de proşti. Bucureşteni ştiu că toate maşinile poluează, iar jipurile mari cât casa are demnitarilor poluează mai mult ca maşinuţele lor Euro 1 şi 2..

Doamna primar incoerenta

De-asemenea toată lumea în Bucureşti este exasperată de tăierile masive care se ţin lanţ în fiecare an. Bucureştiul un oraş odinioară plin de parcuri, locuri de joacă şi alei străjuite de copaci bătrâni a devenit un oraş al betoanelor şi bordurilor. În fiecare primăvară şi în fiecare toamnă maşinile primăriei intra printre blocuri şi prin parcuri şi ies încărcate cu copaci tăiaţi. În locul arborilor seculari sunt plantaţi platani şi mesteacăni copaci care pot provoca alergii grave.

Pe un glas doamna primar trage un semnal de alarmă cu privire la poluare iar pe un alt glas da autorizaţi de construcţii într-un oraş deja supranumerar şi da voie să se taie în fiecare an mii de copaci.

Bucureşteni însă ştiu ca poluarea în oraş vine în primul rând de la praf , este o situaţie care durează de ani buni. Doamana primar care a devenit bucureșteană recent se pare ca nu stie.

Cum merge referendumu fesbook-ean?

  La o zi după ce a demarat „referendumul” pe FaceBook, primarul Gabriela Firea a postat un video în care anunţa rezultatele „parţiale”, aceste fiind: 600.000 vizualizări, 15.000 mesaje 90% împotriva vinetei oxigen, 900 mail-uri dintre care 700 împotriva.

ScreenShot 20200222224502 285x300 - Primarul Gabriela Firea face referendum pentru taxa Oxigen ... pe Facebook

 La acest moment se pare ca referendumul va da câștig de cauza celor care doresc eliminarea taxei. Va puteți exprima opinia aici: Votati Pro/Contra taxa oxigen

***

Războiul Informational

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*