Protest de 1 Martie pentru apărarea limbii române, președintele a cedat

apărarea limbii române,

 667 de vizualizări

Apărarea limbii române
Pentru apărarea limbii române

Protest la Palatul Cotroceni de 1 Martie pentru apărarea limbii române, președintele a cedat

Circa 350 de persoane din toată țara au venit duminică, 1 Martie, la protestul pentru apărarea limbii române organizat de Asociația „Calea Neamului” a doctorului Mihai Sorin Tîrnoveanu. Organizatorii cer preşedintelui să respingă Codul Administrativ pe care recent C.C.R. l-a declarat constituțional. Aceştia susţin că sesizarea Curţii Constituţionale s-a făcut pe motive greşite şi în fapt aprobarea acestui Cod Administrativ ar pune în pericol statutul limbii române de „limbă naţională”.

Am anunțat protestul aici: Miting la Palatul Cotroceni, împotriva Noului Cod Administrativ

Organizatorii trag un semnal de alarmă: Noul Cod Administrativ va introduce OBLIGATIVITATEA folosirii limbii naţionale de la nivel local (primării, consilii locale) la nivel central, ministere, prefecturi şi deconcentrate. Acest fapt ar transforma România într-un adevărat Babilon, unde fiecare instituţie va trebui să aibă formulare şi traducători pentru toate limbile minorităţilor oficial recunoscute în România. Nu doar limba maghiară ar intra în administraţie, dar şi rusa sau chineza, în timp ce maghiara, fiind limba celei mai mari minorităţi, va deveni, practic o a doua limbă în stat.

Iar noua lege a educaţiei ar dori să introducă dreptul oricărui reprezentant al unei minorităţi să susţină examenele în limba naţională inclusiv indiferent de zona în care se află.

„Sute de oameni au străbătut sute de kilometri pentru a veni în Capitală pentru a transmite mesajul unui Ideal: România trebuie să rămână un Stat NAȚIONAL cu o singură limbă oficială, limba română.”, a scris doctorul Mihai Sorin Tîrnoveanu pe pagina de FaceBook.

Comunicatul asociației Calea Neamului solicită:

„Solicităm Președintelui României să  respingă Legea de aprobare a OUG 57/2019 la momentul în care aceasta ar fi aprobată în forma actuală de Parlamentul României și trimisă către Președintele României. 

Menționăm că Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională despre neconstituționalitatea ordonanței de urgență privind Codul Administrativ, dar a contestat doar forma, respectiv caracterul de urgență, și nu aspectele de fond ale ordonanței, printre care se află articolele privind folosirea limbilor materne ale minorităților naționale în administrație și acordarea pensiilor speciale, contestate de majoritatea societății românești. În aceste condiții, în data de 12 februarie a.c., Curtea Constituțională a respins sesizarea Avocatului Poporului”

Mitingul din 1 Martie 2020

Participanţii la mitingul pentru apărarea limbii române s-au întâlnit în fata Academiei Militare, apoi au pornit în marş pe carosabil spre statuia „leu” în faţa Palatului Cotroceni. Protestul a fost însufleţit de Generalul Radu Theodoru, neobosit luptător pentru caracterul unitar al statului român.

 Profesorul Ioan Coja a fost observat în mulțime, la fel reprezentanți asociației ASCIOR Buzau au participat la protest.

La ieşirea din palatul Cotroceni, domnul Mihai Tîrnoveanu a anunţat:

Reprezentantul Instituției Prezidențiale, domnul consilier de stat Gabriel Pișcociu, ne-a promis că Preşedintele României NU va promulga Codul Administrativ în forma din 2018 care se regăsește și în textul Ordonanței de urgență din 2019.

Doamne ajută fraților, vocea noastră a fost auzită la cel mai înalt nivel în stat.

 Delegația noastră (Maria Graur din Sfântu Gheorghe, Mihaela Aionesei din Târgu Secuiesc și subsemnatul) a fost primită în audiență de către Instituția Prezidențială, reprezentată de consilierul prezidențial, domnul Gabriel Pișcociu, care ne-a ascultat argumentele împotriva Codului

 Administrativ și Legii educației modificată de U.D.M.R. Ni s-a transmis că Președintele României NU va promulga legea Codului Administrativ dacă aceasta va ajunge la promulgare în forma declarată neconstituțională în 2018, ce se regăseşte şi în Ordonanța de Urgență din iulie 2019.

 Instituția Prezidențială își menține astfel poziția din 2018 când chiar Președintele României a contestat Codul la CCR.

 În privința Legii educației, modificată de Senat, la inițiativa UDMR, domnul consilier de stat ne-a promis că se va interesa în ce stadiu se află aceasta în privința promulgării, spunându-ne că va transmite Președintelui opinia noastră și în acest sens.

 La finalul întrevederii am depus la administrația prezidențială un memoriu pe aceste două probleme susținut de o serie de argumente de ordin juridic dar și de o încadrare a celor două legi într-un cadru mai larg ce se referă la politica UDMR al cărui scop declarat este eliminarea din Constituție a sintagmei de Stat NAŢIONAL şi obţinerea autonomiei teritoriale pe criteriu etnic, precum și la ingerinţele Guvernului Ungariei în chestiuni ce țin de suveranitatea națională a României.

_*_

 Demersul nostru pentru apărarea Statului Național a fost auzit datorită faptului că sute de oameni din întreaga țară au făcut efortul de a veni din nou în Capitală pentru un Ideal, pentru afirmarea valorilor identitare românești, pentru că Limba Română să rămână singură limbă oficială în stat.

 Acești români care nu renunță la luptă cer un lucru simplu și firesc: respectarea Constituției României, respectarea jertfei de sânge a eroilor ce au căzut în cele două războaie mondiale, aşa cum bine a spus domnul General Radu Theodoru, prezent la manifestarea noastră.

 Mulţumim din tot sufletul tuturor celor care au fost prezenți astăzi la Cotroceni, oamenilor care nu sunt afiliaţi niciunei asociații, organizațiilor care din nou au răspuns chemării la atitudine națională: ASCIOR Buzău, Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Grupul NOI, Dacii Liberi din Cluj și Târgu Mureș, dar și membrilor din diferite partide politice care au fost prezenți la acțiunea noastră.

Voi reveni asupra zilei de 1 Martie. Doamne ajută fraților, putere și fericire să vă dea Dumnezeu!

Mihai Sorin Tîrnoveanu

Este a doua victorie a acestui început de an.

După ce în luna februarie Bucureştenii au reuşit să forţeze mâna doamnei Firea să anuleze „taxa oxigen”, acum sunt semnale clare ca Noul Cod Administrativ nu va deveni lege.

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Matthias & Maxime
Incorect politic

La Muzeul „Ţăranului Român” se va difuza filmul scârbos de propagandă sexo-marxistă Matthias & Maxime

Duminica aceasta la „Muzeul Naţional al Ţăranului Român” se va difuza filmul scârbos de propagandă sexo-marxistă „Matthias & Maxime„ Duminica aceasta, la „Muzeul Naţional al Ţăranului Român” se va difuza un film scârbos de propagandă […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*