La Belgrad zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi au luat cu asalt Parlamentul

"Serbia s-a trezit"

 12.245 de vizualizări

revoultie la Belgrad
rascoala la Belgrad sarbii nu vor vaccin

La Belgrad zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi au luat cu asalt Parlamentul. Oamenii nu vor carantina nu vor să fie vaccinați

 La Belgrad numeroşi cetăţeni aparent susţinători ai opoziţiei au luat cu asalt marți clădirea parlamentului, într-un protest împotriva blocajului planificat de Guvern în capitală, blocaj care urma să înceapă în acest weekend pentru oprirea răspândirea Covid-19.

 Protestatarii dau vina pe Guvern pentru creşterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri şi nu doresc ca oamenii simpli să suporte măsuri restrictive pentru greşelile făcute de actualul guvern.

Alexandru Balan etnic român prezent în Serbia a declarat:

„Bătaie mare în centru Belgradului, demonstranţii au pătruns în adunarea sârbă cu torţe, iar poliţia a aruncat gaze lacrimogene asupra tinerilor adunaţi. Lumea nu vrea să fie vaccinata nici carantină şi nu renunţa.”

La Belgrad s-a strigat „Serbia s-a trezit

 Totul a început cu declaraţia președintele sârb Aleksandar Vucic care a anunţat marți seară, că vor fi introduse măsuri stricte, inclusiv blocarea Belgradului în acest weekend, din cauza numărului în creștere a infecțiilor cu Covid-19.

ScreenShot 20200708032501 300x187 - La Belgrad zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi au luat cu asalt Parlamentul

 Acesta a precizat că marți a fost cea mai dificilă zi de la începutul pandemiei, mai exact 13 persoane ar fi murit în ultimele 24 de ore. Aproape 4.000 de persoane s-ar fii dovedit pozitive în urma testului, iar spitalele din Belgrad sunt aproape pline.

Vucic a spus că peste două milioane de oameni vor trebui să fie vaccinați înaintea toamnei pentru că populaţia să fie pregătită pentru posibilul val doi al pandemiei:

„Va trebui să evităm suprapunerea virusurilor covid-19 și gripei de sezon, ceea ce înseamnă că va trebui să vaccinăm peste două milioane de oameni împotriva gripei (de sezon nn).

„Vaccinul va trebui să fie primit de către: armată, poliție, ofițeri de informații, pensionari, copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani și toți oamenii bolnavi cronici. Ne așteptăm la cel mai greu val de Covid-19 în jurul datei de 1 noiembrie. Înainte de aceasta, gripa va începe și trebuie să evităm acest lucru cu orice preț „, a precizat Vucic.

La scurt timp după declaraţia preşedintelui sârbii s-au adunat în fata parlamentului de la Belgrad iar în jurul orei 22.00 au reuşit să rupă cordoanele poliţiei, după care au năvălit în parlamentul sârb. Poliţia a reuşit să restabilească controlul asupra Parlamentului cu ajutorul gazelor lacrimogen.

Oamenii au continuat să protesteze în noapte, ciocniri izolate cu poliţia continuă să aibă loc (la ora publicării articolului), protestatari striga pe străzile Belgradului. Serbia s-a trezit!

SURSE:

# aa.com

Serbia imposes weekend curfew due to coronavirus

# reuters.com

Demonstrators storm Serbian parliament in protest over lockdown

***

Războiul Informațional

 

 

 

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*