Au început să fie interzise saituri romaneşti pe FaceBook – Dan Tanasă

Dan Tanasă - interzis

 1.023 de vizualizări

Dan Tanasă cenzurat

Au început să fie interzise saituri romaneşti pe FaceBook, blogul lui Dan Tanasă este primul pe lista

 Au început să fie interzise saituri romaneşti pe FaceBook! Dan Tanasă este primul român a cărui sait a fost blocat de platforma americană Facebook. Cu toţi am auzit celebrul caz al jurnalistului american Alex Jones şi al său InfoWors care a fost blocat de Facebook, Twitter, Instagram şi Youtube, am crezut că „asta este la ei”. Ia noi au fost interzise pagini cu zeci de mii de abonaţi (subscriberi), Legende Vii, NeamUnit sau VociConservatoare şi probabil ne-am zis că a fost vorba de un accident, o campanie de „ură” a unor „heitari” care au dat raport masiv.

 Şeful partidului Podemos – extremă stângă – din Spania spunea recent: “dreapta trebuie exterminata ca un virus” vorbim de rudă „EURO-peana” a partidelor progresiste de la noi.

49050797 2221912207861453 7418823467102896128 n - Au început să fie interzise saituri romaneşti pe FaceBook  - Dan Tanasă

Conservatorii Torpilati

 Pe bătrânul continent am avut cazuri de persoane şi situri blocate în reţelele de socializare precum Paul Joseph Watson ( corespondentul infowors din Rergatul Unit) sau fostul editor al site-ului Breitbart News, Milo Yiannopoulos. La fel în Canada facebook a interzis-o pe, Faith Goldy jurnalista la Rebel Media odată cu numeroşi alţi comentatori conservatori.

 Dar iată că avem şi primul caz de sit interzis de pe Facebook din România şi nu este unul din siturile acuzate de „fake news” ci blogul lui Dan Tanasă. Dan Tanasă este un jurnalist care lupta pentru drepturile românilor ardeleni din zonele unde UDMR duce o politică de maghiarizare. Pe blogul personal Dan Tanasă prezintă abuzurile extremiştilor maghiari din Harghita, Covasna, Mureș şi procesele pe care el le-a demarat în legătură cu respectarea însemnelor naţionale.

blog dan tanasa blocat de facebook - Au început să fie interzise saituri romaneşti pe FaceBook  - Dan Tanasă

 Blogul sau a fost interzis în întreaga reţea FaceBook adică nu îl mai poţi posta nicăieri, nici pe grupuri, nici pe pagini, nici pe profilul tău. Dan Tanasă a reacţionat declarând:

„Sunt primul jurnalist din România pe care Facebook îl cenzurează în totalitate. Facebook este împotriva presei independente”.

 Momentan domnul Dan Tanasă a fost sfătuit să încerce câteva căi de contestare, deşi este cunoscut faptul că Facebook răspunde foarte rar.

La rândul sau, Dan Tanasă a transmis următorul mesaj:

Facebook mi-a blocat fără drept de apel domeniul dantanasa/ro. Nu mai pot da share de pe blogul meu pe Facebook. Cei care vor să mă ajute sunt rugați să încerce să posteze un link de la blogul meu, spre exemplu articolul „ADEC, 5 ani de la înființare: peste 70 de procese câștigate definitiv pentru respectarea Constituției”, și apoi să urmeze pașii indicați de Facebook pentru a solicita o revizuire. Mulțumesc frumos tuturor! „ 

A mai fost un precedent

 A mai fost un precedent care din fericire nu a durat decât câteva zile. Buletin de Carei este singurul cotidian românesc independent din zonă care încă ține steagul sus și apară drepturile comunității românești din acest colț de țară.

 Sâmbătă, 16 martie 2019, a avut loc un atac coordonat atât împotriva paginii de FaceBook a publicației cât și a paginii web buletindecarei.ro. Temporal situl nu a mai putut fi distribuit pe FaceBook, la vremea aceea glasul.info a comentat nefericitul incident.

P.S.

 Se pare ca există grupuri organizate de maghiari extremiști care raportează in mod coordonat siturile/grupuri naționaliste românești. Iar FaceBook-ul face ce face si in Statele Unite cand afla de existenta unor grupuri sau situri conservatoare.

SURSE:

# dantanasa.ro

Sunt primul jurnalist din România pe care Facebook îl cenzurează în totalitate. Facebook este împotriva presei independente

# profilul domnului Dan Tanasă pe FaveBook

Dan Tanasa Profil Public

# glasul.info

Atac concertat împotriva publicației Buletin de Carei, singurul cotidian românesc independent din Carei

***

Razboiulinformational

 

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

  1. Am fost de 2 ori blocata câte 1 luna pentru comentarii despre trădătorii etnici care vor dezmembrarea României și despre frații noștri de la răsărit și toți nenorociții romani trădători slujitorii lor navetiști la Moscova de unde primesc indicații cum sa manipuleze. Mi-ai furat 5 pagini fb, mi-au spart contul principal mail și din 6 aprilie 2019 nu pot sa îl recuperez, am făcut alt cont de sute de ori primesc de la fb codul îl trimit și totul se repeta. Va dați dea a?? De 100 de ori. Eu sunt filoamericana și nu pot sa înțeleg de ce fb are asemenea reacții. Sa pui pumnul în gura nici regimul comunist nu a reușit sa îmi astupe gura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*