VIDEO – Intrarea protestatarilor in curtea Palatul Parlamentului – Tot adevărul 12.000 persoane

 193 de vizualizări

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului

Protestatarii împotriva legii certificatului verde, au forţat intrarea în curtea Palatului Parlamentului 12.000 persoane

 Marţi 21 decembrie după ce protestatarii ati-certificat verde au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului, circa 150 de persoane au pătruns în curtea Parlamentului. Ce s-a întâmplat de fapt ? Presa presa mainstream a minţit din nou.

 Mai multe organizaţii şi grupuri civice au organizat un miting în ziua în care era aşteptată votarea certificatului verde. Deşi iniţial se stabilise că legea certificatului verde să fie votata anul viitor, s-a aflat că se doreşte promulgarea legii certificatului până la sfârşitul anului, Alexandru Rafila, a anunțat, că este posibilă chiar asumarea răspunderii guvernului.

Protest împotriva Legii Certificatului Verde

 Legea Certificatului verde (545) figura Marţi 21 Decembrie pe ordinea de zi la punctul 6, era pe ordinea de zi fără să fie la vot final din data de 8 noiembrie deoarece nu avea raport dar ar fi putut fi pusă în discuţie. Presa a minţit cu neruşinare că legea nu se afla pe ordinea de zi, tot aşa au minţit şi în ziua în care românii au organizat un protest uriaşi împotriva vaccinări obligatorii, atunci au spus că nici nu ar fii existat o un asemenea proiect de lege deși el exista.

 Prin urmare în ziua de Marţi 21 decembrie 2021 mai multe ong-uri, simpatizanţi AUR şi susţinătorii Diana Sosoaca s-au adunat la parlament, protestatarii s-au împărţit cca 1000 de persoane pe fiecare intrare a uriaşei clădiri a Parlamentului. Ideea era ca parlamentarii să fie întâmpinaţi de un grup de protestatari indiferent pe unde ar iesi.

 La intrarea Senat din apropierea Catedralei Mântuirii Neamului ar fi apărut un conflict care din spusele celor implicaţi a fost declanşat de un gest obscen arătat de un şofer al unei maşini oficiale care ar fi intrat sau ieşit din clădire. Mulţimea a forţat porţile din fier forjat şi acestea s-au deschis cu ușurința jandarmeria regrupându-se la scurt timp.

 Un grup de cca 150-200 persoane au intrat în curtea Parlamentului după care jandarmeria a refăcut cordonul, cei intrat au manifestat relativ paşnic pe treptele Palatului Parlamentului.

George Simion şi Claudiu Târziu intervin

 Protestatarii nu au încercat în nici un moment să intre în clădire, aceştia şi-au făcut poze şi au afişat benere scandând lozinci pe treptele clădirii. Claudiu Târziu iese din Clădire şi cere imperativ membrilor AUR să părăsească curtea Parlamentului deoarece fac rău formaţiunii AUR, după acest apel cca 35% dintre cei prezenţi părăsesc zona. Alţi protestatari au susţinut că nu sunt membri AUR şi au cerut să vină şi cineva de la coaliţia PSD-PNL să vorbească cu ei.

 Ulterior Claudiu Târziu şi George Simion au negociat cu jandarmii şi cu protestatarii din curtea parlamentului şi au obţinut în final plecarea voluntară a acestora din urmă fără incidente.Domnul senator Tarziu poate fi vazut implicandu-se la modul activ in scoaterea fara incidente a protestatariilor din curtea parlamentului.

Deplasarea Spre Piaţa Universităţii.

 După ce s-au văzut reuniţi cu fraţii lor din curtea Palatului Parlamentului protestatarii s-au încolonat ocupând stradă şi trotuarul dintre Parlament şi Parcul Izvor, conform Google asta ar însemna cca 12.000 persoane.

ScreenShot 20211222132401 300x134 - VIDEO - Intrarea protestatarilor in curtea Palatul Parlamentului – Tot adevărul 12.000 persoane

 

Apoi aşa încolonaţi au pornit spre Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei unde protestele au continuat.

Incidentele din curtea Palatului Parlamentului au părut regizate

Maşina “Ambasadei SUA”

S-a scris că ar fi fost vandalizate maşinile ambasadelor SUA şi Japoniei dar aceasta teoria are multe găurii. Cum este posibil ca maşina unei ambasade să stea “abandonată” fără paza militară (puşcaşi marin) şi SPP? Apoi în România există ambasada americană, dar nu există ambasador, ar fi vorba de fapt de însărcinatul cu afacerile externe american pentru ţara noastră. Pretinsele maşini ale ambasadei erau se pare maşini ale corpului diplomatic roman.

Protest „violent”

 Teoria “dărâmării gardului parlamentului” nu se susţine, porţile au fost deschise şi un grup de cca 150-200 de persoane au fost lăsaţi complect liberi în curtea parlamentului. Apare întrebarea dacă cineva se aştepta ca aceştia să comită ilegalităţi.

 Încetul cu încetul totul pare o mare înscenare copiată după incidentele de la Capitoliu din Whashington DC, un singur lucru nu a mers … românii nu s-au dedat la vandalism. Dacă acolo în Statele Unite a fost un individ celebru cu blană şi coarne de bizon şi în România ar fi fost un individ în blana de urs. Un simplu grafitii pe două maşini „abandonate” în curtea Parlamentului s-au transformat în “incidente” diplomatice atâta au putut cei de la “servicii”.

 

Ce s-a urmărit in fapt ?

 Probabil acuma cineva va cere dizolvarea partidului AUR şi arestarea lui George Simion şi Diana Sosoaca, deja un ziar vorbea de „introducerea în Parlament a protestatarilor de persoane ce aveau acces”. În fapt se pare că era vorba de nişte consilieri AUR care iniţial au participat la proteste apoi au intrat în incinta clădirii cu steaguri.

 Planul copiat după incidentele din statele Unite ar fi fost ca publicul român să se întoarcă împotriva AUR şi a mişcării zis „anti-vacciniste„, dar lucrurile au luat o întorsătură neneașteptată publicul aplaudând intrarea protestatarilor în curtea parlamentului.

 Reprezentanții Jandarmeriei au catalogat protestul de la Palatul Parlamentului ca fiind o „adunarea paşnică” şi spune că „situaţia a fost sub control” chiar și când un grup de persoane au rupt poarta de intrare în curtea Senatului.

Paradoxul Hatag Rezist

 În urmă cu câţiva anii au existat o serie de propuneri ca gardul parlamentului să fie dărâmat şi zona verde cu drumuri şi alei din jurul fostei Case a Poporului să fie transformată în parc public. Aceleaşi persoane care ieri susţineau dărâmarea gardului în ziua protestului au denunţat deschiderea porţilor pentru cetăţeni.

Dacă la 10 August rezistenii au denunţat intervenţia brutală a jandarmeriei şi gazarea femeilor şi a copiilor, la 21 decembrie influenţării lor au acuzat jandarmeria că nu a folosit violentă împotriva protestatarilor.

SURSE:

# .europalibera

Cum au ocupat simpatizanții AUR curtea Parlamentului sub privirile jandarmilor

 

***

Războiul Informațional

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*