Harta României Mari şi falsificarea vizuală a istoriei George Simion şi Marius Bodea

Marius Bodea si George Simion

 308 vizualizări

Marius Bodea
Marius Bodea

Harta României Mari şi falsificarea vizuală a istoriei George Simion şi Marius Bodea. Copiii noștri vor învață o alta istorie decât noi.

 În urmă cu câteva zile, senatorul USR Marius Bodea a acuzat Primăria Iaşi că este: „autoarea unei multiple orori culturale” și că promovează revizionismul teritorial, după ce pe gardul unui parc a fost afișată harta istorică a României Mari. Derapând total de la adevărul istoric, senatorul fost PNL-ist, actualmente USR-ist, Bodea consideră că harta României Mari reprezintă „linia putinistă de propagandă care a pătruns în România, prin AUR, și vânturată pe rețelele sociale”. Astăzi citim de pe o plăcută comemorativă instalată de o primărie USR-ista și atentă la “corectitudinea politică” că patriotul basarabean Daniel Ciugureanu a luptat pentru România „Ciuntită”.

Progresişti, useristi şi neocomi şi lupta lor cu istoria

 Peste tot în lume stângiştii încearcă să rescrie istoria și să desființeze statele naționale și simbolurile acestora până la punctul în care nimeni nu va mai înţelege nimic. Nu cu mult timp în urma Miguel de Cervantes, autorul romanului Don Quijote de La Mancha, era acuzat că a fost rasist şi că ar fi susţinut „sclavia” astfel o statuie a lui a fost vandalizata de persoane care reţinuseră din romanul său ca Sancho Pânza era sclavul lui Quijote. Pentru aceste personaje realitatea este irelevantă în fața scopirilor progresiste, în cazul antementionat Miguel de Cervantes nu a fost proprietar de sclavi ci el însuşi a fost un sclav pentru cinci ani.

Am scris despre asta AICI: Militanţii Black Lives Matter au vandalizat statuia lui Miguel de Cervantes

 Iar în ultimul timp numeroase personaje istorice sau mitologice europene au fost interpretate în producţii cinematografice de actori de culoare ( Ahile, Zeus sau Anne Boleyn ), toate acestea se încadrează în noul revizionism istoric.

 Istoria a mai fost rescrisă de numeroase ori, pe la începuturile perioadei sovietice toate numele marilor savanţi occidentali fiind înlocuite cu nume de ruşi, iar toate hărţile României aveau legenda pusă mare în partea dreaptă să acopere convenabil toată Basarabia astfel ca elevii să nu poată observa că acolo sunt denumiri de oraşe în romanești…

Marius Bodea, USR şi Harta României Marii

 Senatorul Marius Bodea a scris, luni, pe Facebook, că Primăria Iaşi, singură sau în complicitate cu Ateneul Iaşi este „autoarea unei multiple orori culturale”. Crimă comisă este supusă oprobriului public pe pagina USR-istului senator.

ScreenShot 20220419234523 300x158 - Harta României Mari şi falsificarea vizuală a istoriei George Simion şi  Marius Bodea

„Primăria Municipiului Iași este singură sau în complicitate cu Ateneul Iași (care se mândrește cu Patronajul Casei Regale a României) autoarea unor multiple orori „culturale“, iar așa-zisa hartă a României Mari, cu teritorii care au aparținut pentru o perioadă de timp mai lungă sau mai scurtă statului român în diverse etape ale sale, afișată pe gardul unui parc de joacă pentru copii, întrece parcă orice limită.”

 Sminteală senatorului progresist atinge demența, atunci când îi acuză pe cei care promovează harta României Mari că ar fi „putiniști”:

„Întrece orice limită. O întrece pentru că apare într-o perioadă în care populaţia civilă ucraineană este măcelărită de trupele ruseşti, iar milioane de ucraineni au fost obligaţi să devină refugiaţi. Motivul este tocmai revizionismul istoric teritorial practicat de Putin şi Federaţia Rusă. Harta pretinsă a României Mari afişată cu însemnele Primăriei Municipiului Iaşi şi ale Casei Regale, sub sigla „Iaşi, oraş regal” este exact acelaşi lucru, la o scară mai mică: o formă de revizionism teritorial. Este linia putinistă de propagandă care a pătruns în România, prin AUR, şi vânturată pe reţelele sociale”.

Mintea senatorul USR-ist deraiază de pe lina adevărului istoric şi umbla pe coclauri numai de domnia sa ştiute:

Marius Bodea concluzionează:

Motivul pentru care astăzi Rusia a invadat Ucraina ține, în mare măsură, de revizionismul istoric. În demența să, Vladimir Putin vrea să șteargă cu buretele destrămarea URSS, să întoarcă istoria la niște vremuri pe care mintea să și a colegilor KGB-iști le văd drept ideale. La fel cum mai avem și noi nostalgici comuniști. Și Lenin și Stalin și Ceaușescu și-au condus popoarele prin nopți de crimă, nu prin lumină.

Marius Bodea şi adevărul istoric

 Revenim cu picioarele pe pământ şi ancoraţi în realitate trebuie să reamintim acefalilor lobotomizati că România nu a pierdut Bucovina şi Basarabia istorică (căci despre aceste teritorii este vorba) ca urmare a unui schimb teritorial internaţional recunoscut, ci ca urmare a pactului Ribbentrop-Molotov. Mai precizăm că acest pact a fost declarat nul ab initio, nul şi neavenit de toate părţile implicate, URSS, Rusia modernă, Germania şi România.

Pactul Ribbentrop-Molotov a fost denunțat în 1989 de Sovietul Suprem al URSS,

 Marea Adunare Naţională de la Chişinău proclama independența Republicii Moldova iar Parlamentul Moldovei adopta Declarația de Independentă, în text se specifică următoarele:

“recunoscând că declaraţiile de către parlamentele multor state consideră acordul de la 23 august 1939, între Guvernul URSS şi Guvernul Germaniei, nul şi neavenit ab initio şi cer lichidarea consecinţelor politico-juridice ale celor de mai sus să fie eliminat, fapt dezvăluit, de asemenea, de declaraţia de Conferinţă internaţională „Pactul Molotov-Ribbentrop şi consecinţele sale pentru Basarabia”

 La 24 iunie 1991 Parlamentul României declara pactul Ribbentrop-Molotov “ab initio ( nul și neavenit)”, iar la 28 noiembrie 1991 Parlamentul României emite o declaraţie solemnă prin care se reaminteşte originea româneasca a teritoriilor din dreapta Prutului moştenite de Ucraina de la fostul URSS.

Conform preceptelor de drept, atunci când un act juridic este declarat nul, nulitatea acelui act atrage după sine nulitatea tuturor actelor care decurgeau din el. De asemenea ar mai trebui precizat că în conformitate cu legislaţia internaţională, un stat succesor nu poate pretinde moştenirea asupra unor teritorii luate prin forţa de statul defunct. De asemenea, ultima poziţie a parlamentului României în această chestiune este declaraţia solemnă a Parlamentului României din 1991, în care România denunţa practic furtul acestor teritorii şi îşi arată disponibilitatea să negocieze această chestiune.

Marius Bodea: putinisti, putinisti peste tot numai putinisti.

Poteca pe care domnul deputat a luat-o, este una foarte alunecoasă. Să fi fost toate partidele din 1991 (PSD, PNL, PNŢ) care au votat în unanimitate această declaraţie , putinisti? Să fi fost oare și regele Ferdinand un Putinist? România Mare fiind realizată în timpul domniei lui. Să fi fost şi Mihai Eminescu care a scris nemoritoarele versuri: Din Hotin şi pân’ la mare. Vin muscalii de-a călare, De la mare la Hotin Mereu calea ne-o aţin, un putinis plătit de la Kremlin?

Primăria userista a sectorului 1 vine să ne arate cu să nu fi putinist

 Pe strada Daniel Ciugureanu din Bucureşti, o alee micuţă ce trece pe lângă spitalul de arşi din sectorul 1, a apărut o scurtă notă bibliografica despre marele om de stat basarabean care a luptat întreaga viaţă pentru unire şi drepturile basarabenilor. Iniţiativa primăriei Sectorului 1 şi a primăriei Capitalei de a oferi informaţii despre denumirile unor străzi este lăudabila, doar ca domnul Ciugureanu are la el o hartă “corect politica” a României Mării „ciuntite”.

 Este vorba de aceeaşi harta pe care domnul George Sionon o promovează de ani buni, o hartă a României actuale alăturată de Republică Moldova contemporană, o hartă care istoric nu a exista niciodată. Aceasta falsificarea vizuală a istoriei îi reuneşte într-un mod bizar pe deputatul AUR George Simion şi pe senatorul USR Marius Bodea.

A se citi: Falsificatorii vizuali cu “Basarabia e Romania” si o declaratie uitata cu privire la Basarabia si Ucraina

Avertisment!

 Istoria este rescrisa să se potrivească cu noua realitate, dacă nu facem nimic copiii noştri vor învăţa la istorie că Cetatea Alba şi Cetatea Hotinului au fost construite de cazaci iar strămoşi romanilor nu au trecut niciodată pe aici.

 Problema este ca ucrainieni nu manifesta aceeaşi toleranta, ei spun cu subiect şi predicat ca întreaga Basarabia şi Dobrogea ar fi fost „străvechi teritorii ucrainiene” şi nu o să prea avem cum să contra-argumentam dacă o luăm pe acest drum. Să ne uităm pe hartă, dacă ucrainieni spun că ei au stapanit din antichitate neîntrerupt Buceacul şi Bucovina ce argument mai avem noi că avem dreptul asupra părţii de mijloc a Moldovei de răsărit ? În această ipostază ne pun domnii George Simion şi Marius Bodea.

Citeste si …

2 Comentarii

  1. Am mai spus că George Simion este un fost șef de galerie fotbalistică, absolut ignorant în multe domenii, îndeosebi în acela al istoriei, ajuns printr-un concurs de împrejurări în Parlament. Marius Bodea, ca fost liberal și acum userist este un traseist politic abject. Trebuie văzut în ce circumscripție a fost votat individul și îndemnați cetățenii să-l revoce pe orice cale.

  2. „…Cetatea Alba şi Cetatea Hotinului au fost construite de cazaci”. Da, este toarte posibil, fiindcă „toți cazacii sunt moldoveni!” – observa cu năduf regele polon Ian Sobiețki, fiindcă fusese bătut des de cazaci. Iar acești cazaci locuiau în Moldova lui Ștefen cel Mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*