Poza de la un târgul internaţional de turism de la New York doar vârful aisbergului.

Sabotați la New York

 147 de vizualizări

târgul internaţional de turism
târgul internaţional de turism

Poza de la un târgul internaţional de turism de la New York doar vârful aisbergului. Cum a fost distrus turismul românesc?

 Consulatul României la New York a participat la Târgul Internaţional de Turism ţinut în faimoasa metropolă americană şi probabil lucrurile ar fi rămas aşa dacă organizatori nu s-ar fi lăudat pe FaceBook cu performanţa lor. Şase personaje 4 bărbaţi şi 2 femei cu nişte fețe banale, posomorâte, comuniste se înghesuie într-o fotografie ca în glumă cu 5 poliţişti care schimba un bec.

turism 254x300 - Poza de la un târgul internaţional de turism de la New York doar vârful aisbergului.

 În spatele lor câteva imagini printate pe coli de A4 prinse cu cleme dezordonat pe o perdea neagră, nici un Baner multicolor, nici un Rollup cu informaţii, nici un ecran care să prezinte clipuri publicitare cu România. Ministerul Turismului susține că participarea la târgul internaţional de turism de la New York a costat 8.000 de dolari și că respectiva amenajare este similar cu cele din anii anteriori. (sic Acuma am aflat).

Târgul Internaţional de Turism Sabotaj sau prostie ?

În lume există multe ţări care trăiesc efectiv din turism, în aceste state orice poveste banală este transformată într-o legendă, orice loc obişnuit este transformat într-un obiectiv turistic major. România o ţară cu o istorie istorie milenară, obiective turistice recunoscute la nivel internaţional şi toate formele de relief ar fi trebuit să bubuie la capitolul turism. Poză cu cele 6 personaje patibulare care se înghesuie în fața perdelei negre face cât 1.000 de cuvinte şi spune întreaga poveste a sabotări turismului românesc.

71ac99e2a006b0c3ad2b844d8d1b1ed8 - Poza de la un târgul internaţional de turism de la New York doar vârful aisbergului.

În loc să trimitem la târgurile de prezentare fete şi băieţi „tineri şi frumoşi” care eventual să vorbească mai multe limbii, trimitem nişte personaje scoase de la naftalină care trebuiau să viziteze în amurgul vieţii câtva ţări străine. Inutil să mai precizăm că la trag puteau fi aduse personalităţi din zona show business, a modei, a sportului, obiecte tradiţionale, machete ale unor construcţii celebre.

Imagina cu cele şase personaje posomorâte este o imagine a nepotismului şi în ultimă instanţă a sabotării imaginii internaţionale a României. Este totodată imaginea pe care o întâlnim în toate instituțiile la toate gișeele de informaţii publice, personaje sictirite îmbătrânite care îţi fac ţie un favor că se afla acolo şi îşi câştigă pâinea făcând ceea ce fac. Poza de la un târgul internaţional de turism de la New York pune degetul pe rană, suntem sabotaţi de nişte şerpi care i-am crescut la sân.

Târgul Internaţional de Turism un Modus vivendi

S-a spus că joburile celor din fotografie ar putea fi remunerate cu circa 4000 de euro (mai mult sau mai puţin) iar participarea la expoziţie a costat circa 8.000 dolari. Acesta este modul în care sistemul îşi recompensă loialii care se fac că fac treabă şi nu deranjează jocurile celor mari. Este poza pe care o vedem în toate instituțiile statului cu funcţionari publici care te întreabă plictisiţi „cine te-a trimis aici?”.

Prostia are nişte limite şi ea nu poate coexista la toate nivelele unor instituţii, la un anume nivel cineva trebuie să îşi dea seama ce se întâmpla şi acolo avem un sabotor, un sabotor învelit ca o ceapă în multe straturi de idioţi utilii. Problema este că povestea se repetă în toate instituţiile, toate ministerele, s-a repetat cu toate fabricile, toate uzinele toate capacităţi de producţie, peste tot au fost băgate în faţă nişte personaje impotente intelectual şi organizatoric bucuroase să facă un mic ciubuc.

 Ce s-a întâmplat la la Târgul Internaţional de Turism de la New York nu a fost un accident ci modul firesc de lucru, accidentul pentru care personajele implicate vor fi sancţionate a fost că au postat poza. Schema pare simplă se oferă casa, masa şi bani să te faci că reprezinţi România cum se poate mai prost iar dacă ceva iese la iveală cei băgați în fata var fi acuzat de prostie iar păpușarul va scăpa nepedepsit.

Asa este sabotata o tara

 Ce s-a întâmplat la Târgul Internaţional de Turism este un Modus Operandi aplicat cu succes de nenumărate ori, dacă vom încearcă să aflăm cum unul din coloşi industrial ai României a dispărut bucată cu bucata vom ajunge probabil la un paznic beţiv sau la un administrator corupt. Schema se repeta distrugerea unui oraş ne va duce la un primar care nu cunoştea abc-ul administratei publice, distrugerea învăţământului ne va duce la un ministru sau secretar de stat care vroia doar să aplice modelul: “american” său “german”.

Promovarea acestui tip de “idioţi utili” care se bucura copilăreşte că primesc nişte beneficii mărunte este modul ideal de camuflare a unei acţiunii monstruoase şi criminale de sabotaj.

Vezi si:

# Adevarul

Articol

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*