Propaganda împotriva Bisericii Ortodoxe Române pe site-ul WeTransfer

 364 de vizualizări

WeTransfer atac la ortodoxie
împotriva Bisericii

Propaganda împotriva Bisericii Ortodoxe Române pe site-ul de transfer fișiere WeTransfer

In timp ce încărcam un fișier pe WeTransfer, mi-a apărut o reclama la un articol / fotoreportaj despre ortodoxie al fotografului ungur Antal Bánhegyesy, gazduit pe WePresent (care se pare ca e un fel de platforma de articole a WeTransfer): https://wepresent.wetransfer.com/story/antal-banhegyesy/

De curiozitate am intrat sa vad despre ce este vorba si era exact ceea ce ma așteptam: un articol care vrea sa dea impresia ca este obiectiv si imparțial, dar reprezinta de fapt un atac împotriva ortodoxiei si BOR. Din articol aflam, de exemplu, ca „exista 18 culte religioase recunoscute in tara, dar aproape 90% din finanțarea de stat pentru construirea de biserici merge la Biserica Ortodoxa” – dar se „uita” sa se precizeze ca peste 86% dintre români sunt ortodocşi.

 Mai aflam de la Antal ca „o suma enorma de bani – 110 milioane de euro pana acum – au fost investiți in [Catedrala Mântuirii Neamului]. Toată lumea știe ca România este una dintre cele mai sărace tari din Europa” – dar din nou, se „uita” detaliul ca cea mai mare parte din finanțarea pentru Catedrala a fost din donații private. Mai sunt si alte minciuni (prin omisiune sau chiar directe) in articol, dar va las „plăcerea” de a le descoperi singuri.

wetransfer manipulare 2 1024x565 - Propaganda împotriva Bisericii Ortodoxe Române pe site-ul WeTransfer

 La finalul articolului aflăm ca acesta nu a fost scris de către fotograful maghiar, ci de o „jurnalista” din Africa de Sud pe nume Alix-Rose Cowie, care, ce surpriza!, promovează in articolele sale, printre altele, tulburările de gen: http://casimirtv.com/as-themselves-portraits-of-non-binary-models-in-cape-town/ (pare exact genul de „jurnalism” promovat si de Vice).

Concluzia:

Personal nu voi mai folosi niciodată WeTransfer, acest serviciu de transfer de fisiere care nu doar ca impune o limita de 2 GB la fișierele transferate, ci mai nou s-a apucat si de propaganda impotriva credinței românilor. Ca alternativa, recomand tuturor sa folosească https://www.myairbridge.com/, un site care nu face propaganda si ofera posibilitatea de a transfera fisiere de pana la 20 GB (adica DE 10 ORI mai mult decat WeTransfer)!

Adio WeTransfer, nu o să-ți duc dorul.

***

Autor: Ito Marconi pentru Razboiul Informational

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*