CAZUL NADĂȘ se apropie de deznodământ

NADĂȘ este Romania

 133 de vizualizări

CAZUL NADĂȘ

CAZUL NADĂȘ se apropie de deznodământ, joi, 4 iulie 2024

 CAZUL NADĂȘ care a atras atenția opiniei publice și trezit un viu interes din partea a numeroși patrioți, se apropie de deznodământ.

 Pe scurt circa 1000 de săteni s-au trezit peste noapte că nu mai sunt proprietari pe locuinţele în care s-au născut şi peste întregul sat în care au copilărit. Totul s-a dovedit a fii una din numeroasele retrocedări frauduloase din România post comunistă, doar ca de acesta data nu era retrocedat un palat sau un muzeu şi un sat cu oameni, cu biserica cu cimitir. Vezi articol> PressOne

Cazul Nadăș la 10 ani

 Se împlinesc 10 ani de la înregistrarea plângerii penale complete depusă de doamna avocat VASILICA COROIU la D.N.A. TIMIŞOARA ( ianuarie 2014) Plângerea penală a fost depusă împotriva tuturor celor care au acţionat prin fals și uz de fals, abuz în serviciu şi multe alte infracţiuni pentru a facilita preluarea ilegală a satului Nadăș.

  Satul Nadăș are 1,000 de locuitori, 400 de gospodarii, Biserică, cimitir, un monument dedicat celor 147 de eroi ai satului morţi în cele două războaie mondiale, pădure comunală a statului, râuri şi drumuri etc..

 Au urmat 10 ani de lupte juridice cu nenumărate dificultăți și piedici ridicate de sistemul mafiot, inclusiv o încercare de evacuare prin forţă a sătenilor.

Justiţia „Românească”

 Din puzderia de infracțiuni comise în ultimii 22 de ani, pentru motive numai de ei cunoscute, procurorii au selectat doar o singură infracțiune, cea de abuz în serviciu pentru fals intelectual comisă de notarul ADRIAN VLAI în 2002.

 Certificatului de Moştenitor a fost singura dovadă pe care s-a fondat întreaga acțiune de revendicare ilegală a întregului sat Nadăș și a termenilor învecinate

 În plan civil, după ce cercetarea penală a Certificatului de Moştenitor întocmit în fals de notarul ADRIAN VLAI a fost disjunsă din dosarul penal la 9 iunie 2017 a fost anulat definitiv. Astfel apărarea a inițiat revizuiri pentru anularea sentinţei de retrocedare din 2006. Întrucât Certificatul de Moştenitor practic nu mai există, fiind desfiinţat definitiv, în mod logic, normal şi simplu hotărârea de retrocedare ar fi trebuit să se desfiinţeze automat.

 Dar ce e logic, normal și simplu în sistemul prezent al justiţiei din Statul Român? Săteni și avocatul lor au fost plimbaţi duşi și întorși, încoace și încolo la Judecătoria BALȘ, la Tribunalul OLT, la Judecătoria BRAȘOV, la Tribunalul BRAȘOV folosindu-se de tot felul de tertipuri juridice sau hotărâri pronunţate cu încălcarea legii şi probelor, cu termene şi amânări de șase luni și chiar un an. În fine după 7 ani şi circa 45 de termene am ajuns la punctul de început în etapa de rejudecarea revizuirii la Judecătoria BRAȘOV cu termen important pe 09 septembrie 2024.

Cazul Nadăș – Dosarul Penal

 Între timp dosarul penal și-a urmat cursul şi în vara lui 2023, CURTEA DE APEL ALBĂ IULIA i-a achitat pe toţi inculpații respectiv familia COLȚEU, notarul ADRIAN VLAI. A urmat apelul formulat de săteni şi comisiile locale de fond funciar în care ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE a stabilit termen de pronunțare pentru data de joi, 4 iulie 2024 când avem nădejde că se va decide definitiv soarta acestui dosar în sensul legal, drept și uman.

Ce variante de decizii judecătoreşti s-ar putea pronunța:

1)      Soluţia nedreaptă şi nelegală că apelurile să fie respinse şi să se menţină hotărârea CURŢII DE APEL ALBĂ IULIA cu consecinţa că dosarul penal nu va fi avut absolut nici un fel de efect în afară de cel de a fi ocazionat procedura de desfiinţare Certificatul de Moştenitor disjunsă din acest dosar, menţionata mai sus.

2)      Decizia dreaptă şi legală că apelurile să fie admise în întregime, să se desfiinţeze hotărârea CURŢII DE APEL ALBĂ IULIA cu consecinţa că toate actele întocmite să fie anulate inclusiv hotărârea judecătorească de retrocedare și înscrierea în cartea funciară cu încălcarea tuturor legilor aplicabile a familiei COLȚEU în raport unu la unu pe toată suprafața satului, ceea ce ar fi foarte frumos. După sute de decizii nelegale şi nedrepte în acest caz, avem motive să nu prea îndrăznim să sperăm la o astfel de decizie, deşi ocazional minuni s-au mai văzut, rar și răsfirate, când s-au mai pronunțat hotărâri judecătoreşti drepte şi legale în acest caz.

3)      Decizia legală ca apelul să fie admis în parte, un fel de soluție de mijloc în care să se constate prescrierea faptelor și să-i lase în pace pe familia COLȚEU şi notarul ADRIAN VLAI, cu consecinţa că toate actele întocmite să fie anulate inclusiv hotărârea judecătorească de retrocedare și înscrierea în cartea funciară cu încălcarea tuturor legilor aplicabile a familiei COLȚEU în raport unu la unu pe toată suprafața satului.

În final …

 Doamna avocat VASILICA COROIU, sătenii, reprezentanţii comisiilor judeţene și locale de fond funciar, Romsilva, patrioţii din toată Țara, noi toți am făcut absolut tot ce a fost posibil și imaginabil în condițiile sistemului juridic din România, toți avem conștiința împăcată că mai mult nu s-ar fi putut face în plan juridic, penal şi civil.

 Mai mult Cazul Nadăș a unit pentru prima oară patrioţi dezinteresaţi din diverse judeţe din ţară şi străinătate. Presa a ignorat total mulţimea de patrioţi care s-au mobilizat si au fost prezentarea la toate etapele procesului în stradă sau în sala de judecată. În schimb presa s-a focalizat pe “tragedia” sătenilor care urmau să îşi piardă satul, a fost insinuata permanent  o stare de defetism şi neputinţa. Joi 4 Iulie 2024 aceasta lupte se apropie de sfârșit si avem speranțe ca în fie săteni își vor regăsii lintea.

***

Războiul informațional

 

Related Images:

Citeste si …

Piaţa Universităţii - circa 1200 persoane
Bucuresti

Circa 1200 de persoane au protestat în Piața Universității, presa a dezinformat cu neruşinare

Circa de 1200 persoane au protestat în Piața Universității la protestul părinților, presa a dezinformat cu neruşinare  Circa de 1200 persoane au protestat sâmbătă, 19 septembrie 2020, în Piaţa Universităţii, faţă de obligativitatea purtării măştii […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*