10 august 2019, un „Colectiv II” ?

10 august 2019 #Rezist

 109 vizualizări

10 august 2019, un „Colectiv II” ? „mâncătorilor de cadavre” vor prezenți

 Va fi 10 august 2019, un „Colectiv II”, acesta este întrebarea articolului de astăzi, sau mai bine zi; se doreşte asta ceva? De ceva timp, a apărut în cadrul mişcărilor de extremă stângă o nouă politică pe care o putem numi a „mâncătorilor de cadavre”. Cuvântul “Necrofag” provine în limba română din franţuzescul “necrophage” şi desemnează animalul care se hrăneşte primordial cu cadavre. Este exact ce vedem şi la mişcările tip #Rezist, USR, Plus etc.

 Cum are loc în România o nouă tragedie, aceasta este preluată, „mestecată” şi transformată politic în aşa fel încât principalul efect să fie demisia unui primar, director de instituţie, prim-ministru, etc.

 Această atitudine este profund dăunătoare bunului mers al anchetelor, astfel în loc să fie găsiţi adevăraţii vinovaţi, opoziţia cere doar un cap de Moțoc pe o tavă de argint. Un sistem întreg răsuflă uşurat, iar corupţii vinovaţi pun trofeul dorit pe o tavă de argint şi îl prezintă norodului.

Capul lui Motoc Vrem !

 În nuvela Alexandru Lapusneanul avem descrisă o scenă caracteristică pentru această stare de lucru. Poporul se revoltă împotriva abuzurilor conducerii, conducătorii sunt încolţiţi şi puşi în imposibilitatea de a se mai putea salva. Situaţia pare fără ieşire, iar victoria norodului este aproape sigură, totul se năruie în momentul când o voce pătimaşă oferă o soluţie incredibil de simplistă, sacrificarea unui singur om.

 Evident că boierul Moțoc nu făcuse nimic fără încuviinţarea conducătorului şi fără suportul „sistemului”, adică de la simplu soldat la boierii din divan. Şi totuşi, poporul s-a mulţumit doar să ceară faimosul cap al lui Moțoc, a fost un compromis „politicianist” convenabil pentru fiecare parte. Probabil nici „prostimea” nu era pregătită să treacă la „revoluţie”, nici Lapușneanul nu era prea doritor să scoată sabia din teacă şi să se apere.

#Rezist = M**E PSD

 Această întâmplare a fost preluată şi dusă la perfecţiune în zilele noastre. Astfel, de fiecare dată când apare un eveniment care ar putea zgudui sistemul din temelie, apar convenabil şi protestatari care revendică doar „Capul lui Moțoc”.

 Aşa s-a întâmplat la Colectiv: cum au început să apară informaţii că incendiul pare a fi mai mult decât un simplu accident, au fost scoşi oameni în stradă să ceară „demisia lui Ponta”. Odată ce capul lui Ponta a fost azvârlit norodului, ancheta a intrat pe linie moartă. Furia oamenilor a fost domolita în acest mod extrem de convenabil, iar Ponta putea chiar să revină în politică. Lucru care s-a si întâmplat câțiva ani mai târziu.

 Astăzi, supravieţuitorii şi rudele celor decedaţi la Colectiv au rămas cu această singură alinare, a fost demis, atunci… un prim-ministru.

Cazul de la Caracal

 Crimele odioase de la Caracal au şocat o ţară întreagă, dar mai dezgustător decât criminalul, un om cu probleme „la mansardă„, a fost avalanşa de oameni „normali” care au dorit să folosească cazul. Aceştia sunt „mâncătorii de cadavre”, oameni care se bucura de fiecare nouă tragedie deoarece ei o percep că pe o oportunitate să mai ceară o demisie sau două. Evident, dacă obţin demisia visată, cazul intra pe o linie moartă, iar adevărul nu va mai fi niciodată cunoscut.

 Fiecare a văzut şi a înţeles ce a vrut de pe urma cazului odios de la Caracal, rezistul a văzut „mafia PSD”, Barna a văzut că „eu vreau să cred că dacă aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi produs”. Este foarte probabil ca #rezist să se folosească de crimele din Caracal pentru a cere „plecarea” guvernului Dăncilă. Rezistul ar trebui să fie ultima mişcare care să comenteze în această privinţă. Să nu uităm că un procuror, simpatizant al mişcării Rezist nu a permis accesul poliţiştilor imediat în casa ororilor din Caracal.

Ce ar mai fi de revendicat?

 Anul viitor vom avea alegeri, Dragnea e la puşcărie, Carmen Dan nu mai este ministru de interne. Ce se mai poate revendica? Se doreşte să plece „aia de la PSD să vină ăştia de la USR”. Nici o tabără nu vorbeşte de vina întregului sistem, ci fiecare desenează linii întortocheate  să ne dovedească că doar „unii” sunt vinovaţi. Fără voinţa lor sau încuviinţarea familiilor, imaginile celor două fete sunt folosite într-o campanie politică murdară. Dacă unii au văzut în cazul de la Caracal „mâna mafiei PSD”, alţii au văzut asuprirea femeii de către dictatura patriarhală a bărbatului misogin.

 Nu este o glumă o mişcare feministă de care nu a auzit nimeni au văzut în atitudinea angajatului de la 112 misoginism faţă de dramele la care sunt supuse femeile. „Patriarhatul în complicitate cu capitalismul şi rasismul ucid” au declarat acestea. Acestea au criticat cei care atacă doar PSD pentru Crimele din Caracal, în concepția lor adevăratul vinovat este patriarhatul masculin şi capitalismul.

 Într-un mod total inedit, complicitatea poliţiei la o reţea de prostituţie este exclusă de mai toată lumea. Iar ipoteza cu baza americana aflată, doar la o aruncătură de băț, o simpla teorie „conspiraționista”.

Mitingul de astăzi

 Probabil rezistenţii nu vor reuşi nimic pe 10 august 2019, dar ştim sigur că se vor folosi de Cazul de la Caracal pentru a lovi în „duşmanul politic” al mişcării lor. În caz de eşec, aceştia s-au asigurat anunţând discret ici şi colo că „naţionaliştii” vor să vină să strice protestul. Oare care naţionalişti să fie aceia? Parcă Rezistul zicea că naţionaliştii sunt cu PSD?

Naţionalişti nu vor participa

 Naţionaliştii s-au retras de la protestele Rezist încă de când aceştia au dorit să atace Patriarhia Română. Naţionaliştii nu se vor implica în luptele de stradă între PSD şi #Resist, nici o grupare naţionalistă importantă nu va participa la proteste. Degeaba anumiţi lideri ai Mişcării #Rezist, precum Mălin Bot, au încercat să inducă această idee, anume că vin niște naţionalişti să se lupte cu jandarmii. #Rezistul se pregătește sa arunce vina pe cineva, dar este o simplă manipulare, naționaliștii vor veni la protestele Rezist doar când vor veni si rezistentii la protestele pentru Basarabia si limba Română in Ardeal.

 

 Odată cu închiderea lui Dragnea, demisia lui Carmen Dan si apropierea alegerilor, Mișcarea #Rezist si-a pierdut întreaga legitimitate. Se vor folosi de tragedia celor doua fete pentru a mima o indignare împotriva premierului Dăncilă. O ultima încercare sa mai  iasă si ei in fata cu ceva.  Dacă planul nu va merge, e posibil sa încerce altceva sa isi atragă simpatia poporului printr-o presupusa agresiune a jandarmeriei îndreptată împotriva lor.

 Rezistul isi joaca ultima carte, dacă nici pe 10 august 2019 nu vor reuși nimic, mișcarea isi va pierde total legitimitatea, iar alt protest masiv nu va mai exista.

 

SURSE:

# Articolul cu demisia lui Carmen Dan

Carmen Dan si-a dat demisia si o acuza pe Dancila ca a cedat in fata lui Iohannis

# Articolul cu feministele

Cade Una, Cădem Toate! Manifest de solidarizare feministă internaţională

# Sursa Fotografie profil

Protest Resist US

***

Razboiul Informational

 

Related Images:

Citeste si …

Luptătorii Rezistenței Anticomuniste
Transilvania

La Mănăstirea Brancoveanu din Sâmbăta de Sus au fost comemoraţi luptătorii Rezistenței Anticomuniste

Și anul acesta la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus au fost comemoraţi luptătorii Rezistenței Anticomuniste  Anul acesta s-au împlinit 25 de ani de la sfințirea crucii monumentale ridicată în incinta Mânăstirii Brâncoveanu din Sâmbăta […]

1 Trackback / Pingback

  1. 10 august 2019, un „Colectiv II” ? | Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*