Google+ se va închide în curând !

 83 de vizualizări

Google+ se va închide
Google+ se va închide

Google+ se va închide în curând  ca urmare a descoperiri unei vulnerabilități.

 

Compania Google a anunţat că va închide Google+ în aprilie 2019. Motivul invocat ar fi descoperirea unui Bug care ar face datele utilizatorilor vulnerabile. Aceasta vulnerabilitate a fost anunţată publicului de publicatia The Wall Street Journal şi ulterior confirmată de Google.

Google a depus un efort uriaşi să creeze o reţea socială care să rivalizeze cu FaceBook. Au încercat chiar integrarea Gimail şi Youtube într-o platformă comună.

Competiţia a fost pierdută marea majoritatea a utilizatorilor care au un cont de Google+ se pare că au uitat de el. Utilizatori prefera Facebook pentru reţele sociale, Instagram pentru poze şi Tweeter pentru mesaje scurte. Pe Google+ timpul mediu petrecut de utilizatori ar fi câteva secunde, cât să distribuie un link sau să încarce o poză.

Oficial a fost un Bug

Motivul „oficial” ales de companie este un simplu pretext, şi FaceBook s-a lovit cu probleme de securitate şi au reuşit să le depăşească. Google şi-a dat seama că competiţia cu FaceBook şi Instagram este pierdută şi s-au decis să pună punct platformei sale sociale.

Nu există nici o dovadă sigură că bug-ul ar fi fost folosit, nici o listă de utilizatori ale căror profile ar fi fost afectate. Nu există dovezi concrete că informaţiile astfel obţinute ar fi fost folosite într-un mod ilegal De exemplu dată naşteri, vârsta, sexul, preferinţele politice, muzicale chiar culinare astfel de informaţii sunt oricum disponibile în marea majoritate a reţelelor sociale.

ScreenShot 20181219223725 - Google+ se va închide în curând !
fara aplicatii terte

Datorită acestui „mic bug” Google anunţa că va închide Google+ lăsând să se înţeleagă că va închide doar partea cu utilizatori obişnuiţi şi lăsând să se întrevadă că vor reface Google+ pentru utilizatori comerciali. Momentan sunt oprite orice conectări la Google+ a altor aplicații terțe precum situri de WordPress.

Totuşi compania a anunţat că va pune la dispoziţie o metodă ca utilizatori să îşi poată descărca toate datele acumulate în conturile lor.

Închiderea G+ semnalează sfârșitul unei ere si începutul alteia, in care internetul va însemnă practic FaceBook si Instagram.

Surse:

Anunțul Google

Expediting changes to Google+

Extremetech

Google+ Will Shut Down in 2019 After Exposing User Data

Techsayz

The Untold Secret behind Google Shutting Down of Google+

 

Razboiulinformational

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*