La referendum vom fi întrebaţi dacă . . .

 16 vizualizări

La referendum vom fi întrebaţi dacă suntem de acord cu legea de revizuire a constituţiei.  Ce înseamnă asta ?

– Aceasta este întrebarea standard pentru orice referendum stabilită în timpul când preşedinte era Emil Constantinescu prin legea 3/2000. Aici avem o serie de teorii conspiraţioniste că există “legii ascunse” care nu sunt publicate în Monitorul Oficial şi de fapt noi ne-am duce să votăm acele legi ascunse. Sau că ne-am duce să votăm şi iniţiativa “fără penali” publicată în MO 255 din 22- III- 2018. De asemenea o ipoteza trasnită propaga ideea ca datorita acestei modificari PSD-ul va schimba radical întreaga Costitutie. Astfel de afirmaţii nu arăta decât gradul de disperare la care s-a ajuns. Să răspundem la astfel de argumente ne-ar trebui zeci de pagini de argumente juridice, istorice și logice ca să spunem că toţi contestatari referendumului, de la mică comunitate LGTB la mari trusturi de presă precum hotnews sau Protv, abia ar aştepta un asemenea subiect. Cu siguranta sunt cu ochi pe ei. Asta dacă nu crezi într-o conspirație în care e părtași și Cristian Tudor Popescu, Moise Guran, Mandruta, Petraru, Busu, Andreea Esca.

FB IMG 15375786172191572 300x300 - La referendum vom fi întrebaţi dacă . . .

Reținem:

Cea mai întâlnită manipulare este o poză postata pe reţelele de socializare cu imitativă legislativa  „fără penali” publicată în MO 255 din 22- III- 2018 poza tăiată în aşa fel încât să apară doar inițiativa legislativă (proiectul de lege) şi care are atașată propunerea de lege și avizul de la Consiliul Legislativ, fără a exista încă o lege pentru că Parlamentul nu a luat în dezbatere această inițiativă de lege. Parlamentul a luat doar cunoştinţa de iniţiativa USR

 Analizând modul lor de operare, este clar în opinia noastră că organizaţiile LGTBQ2 au angajat o serie de firme specializate în campanii media. În reţelele de socializare au apărut sute de conturi care postează în mod repetat că ei nu merg la vot deoarece … şi se folosesc “copie-paste” câte o idee din cele de mai sus. Principala tactica este transferul sentimentului de ură care există împotriva lui Liviu Dragnea de la persoană sa asupra referendumului.

Să judecăm drept, cum se face ca toată campania împotriva creştinismului a fost abandonată dintr-o dată, la un moment atât de propice când BOR e pro-referendum şi toţi cei care ţipau “nu vrem Catedrale vrem spitale” tipa acum “nu merg la referendumul lui Dragnea” ? E simplu: aceasta formulare a fost identificată ca cea mai probabilă să prindă la public.

În războiul din fosta Iugoslavei o companie de lobby angajată de premierul Croaţiei a născocit frază de “curăţare etnică” împotriva sârbilor ortodosi după care au bombardat presa occidentală până au generat o intervenţie internaţională, în Irak au născocit acuzaţia de “arme chimice de distrugere în masă” şi prin urmare s-a ajuns la bombardarea fabricilor de curmale şi lapte praf aducând foametea, în ecuador şi argentina au existat acţiuni similare împotriva unor regimuri indezirabile. În România au găsit această sintagma “referendumul lui Dreagnea”, şi cunoscând că 4 milioane de romani sunt departe de casă se mizează pe folosirea absenteismului în folosul căsătoriei gay.

Eşecul referendumului înseamnă un vot pro tabăra homosexuală. Romanii trebuie să înveţe să identifice principalele tactici de manipulare astfel încât atunci când avem o problemă în discuţie nu ne interesează nici ce personaj a pun în dezbatere chestia respectivă (Hitler, Stalin, Mao,), nici dacă problema este sau nu pe placul elitelor, nici dacă sondajele sunt clar împotriva ei, nici dacă ea pare retrogradă sau ultra progresista, nici dacă sunt „alte probleme mai importante”, nici dacă subiectul e haios, ridicol se pot face glume pe seama lui, nici dacă printre susţinători sunt nazişti fascişti sau comunişti şi nici dacă subiectul va polariza diverse grupuri. Ne interesează subiectul în sine.

Prin aplicarea tacticilor manipulative de mai sus numeroşi cetăţeni de bună-credinţa au ajuns să facă gratis propaganda taberei LGTBQ2 care s-a exprimat de la început pentru absenteism. Mai mult ei depun un efort considerabil să crediteze PSD cu ideea referendumului. Este clar că vor exista două tabere una o progresiştilor LGTBQ2 şi a militanţilor pro diversitate şi alta a conservatorilor. Una din aceste tabere va fi manipulată.

Analizând modul de acţiune putem să observăm că una dintre tabere a ajuns la disperare, au lansat un filmuleţ în care îi compară pe cei care au iniţiat referendumul cu inchiziţia care „ardea vrăjitoare pe rug” s-au lansat şi articole şi postări în care cei care merg la referendum sunt comparaţi cu nazişti care au susţinut Holocaustul. Au fost şi situaţii în care militanţi pro referendum au fost agresati (incidentul din zona Obor) sau le-au fost ameninţaţi copiii că vor fi violaţi.

Mulţi romani de bunăcredinţa au ajuns să mărşăluiască într-o tabără de care nu ştiu nimic şi să atace familia, tradiţia, biserica creştină. Adică definiţia clasică a manipulării prin război informaţional – să ajungi să faci ceva ce nu ai fi făcut niciodată, dacă manipularea nu s-ar fi aplicat.

Un ochi antrenat recunoaşte instantaneu că e vorba de manipulare, astfel acest referendum proclamat unanim ca „inutil” de formatori de opinie a devenit se pare mai important ca orice alegeri din 90 încoace. Nicicând nu s-a văzut o asemenea desfăşurare de forţe ca acum pentru un referendum „inutil” care „nu schimba nimic”. Miza, în realitate, este uriaşă. Miza este suveranitatea poporului român, mai avem sau nu dreptul de a ne hotărâ singuri soarta? Cei care sunt împotriva referendumului spun răspicat NU! Suntem doar o biată COLONIE şi nu avem acest drept.

BAZĂ LEGALĂ A REFERENDUMULUI

bullet - La referendum vom fi întrebaţi dacă . . . Legea nr. 3 din 22 februarie 2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, cu modificările și completările ulterioare;

bullet - La referendum vom fi întrebaţi dacă . . . Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare;

bullet - La referendum vom fi întrebaţi dacă . . . Hotărârea Guvernului nr. 743 privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului național pentru revizuirea Constituției din 6 și 7 octombrie 2018;

bullet - La referendum vom fi întrebaţi dacă . . . Hotărârea Guvernului nr. 744 privind stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice, a bugetului și a cheltuielilor necesare pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național pentru revizuirea Constituției din 6 și 7 octombrie 2018.

bullet - La referendum vom fi întrebaţi dacă . . . Hotărârile și deciziile Biroului Electoral Central pot fi accesate prin intermediul site-ului Biroului Electoral Central – referendum național pentru revizuirea Constituției 2018: http://referendum2018.bec.ro

bullet - La referendum vom fi întrebaţi dacă . . . De asemenea, pe site-ul respectiv la Secțiunea „Legislație” se regăsesc actele normative cu incidenţă în domeniul referendumului național pentru revizuirea Constituției din zilele de 6 și 7 octombrie 2018.

Toata Lista Aici

RI

Related Images:

Citeste si …

rețeaua Soros
Bucuresti

Românul care afirma ca poate deconspira rețeaua Soros revine cu noi precizări

Românul care afirma, în articolul precedent, ca poate deconspira rețeaua Soros revine cu noi precizări  În urmă cu câteva zile Asociaţia Civică Dreptate începea prezentarea unui caz complex prin care se anunţa demascarea unei rețele […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*