Dezinformare și instigare la ură după profanarea unor morminte la Satu Mare

Satul Mare - Necaz pentru unii - propaganda pentru altii

 39 de vizualizări

Satul Mare profanare

Un incident regretabil motiv de instigare.

După ce un incident cu adevărat regretabil a avut loc la Satu Mare, acolo unde au fost profanate câteva zeci de morminte dintr-un cimitir, secesioniștii maghiari au exploatat incidentul pentru a dezinforma și a instiga la ură.

Deși presa din Satu Mare a scris că nu s-a făcut discriminare privind religia sau naționalitatea numelor înscrise pe morminte, fiind vandalizate peste 50 de morminte aparținând unor diverse etnii sau religii, propaganda secesionistă a profitat pentru a crea impresia că au fost vandalizate doar mormintele maghiare.

În vandalizarea mormintelor nu s-a făcut deosebire de naționalitatea sau religia celor trecuți în cele veșnice”, scrie presasm.ro.

Si începe dezinformarea …

Culmea este că în postarea făcută pe o rețea de socializare, instigatorii folosesc chiar imaginile din articolul în care cei de la presasm.ro scriu negru pe alb că “în vandalizarea mormintelor nu s-a făcut deosebire de naționalitatea sau religia celor trecuți în cele veșnice”, văzându-se destul de clar logo-ul celor de la presasm.ro pe fotografiile postate. Mai tarziu observator.tv comenteaza incidentul, nimic oficial despre motive etnice.

De ce spunem că nu e doar dezinformare, ci și instigare la ură? Pentru că, așa după cum se poate vedea și din postarea de mai sus, este limpede că domnul respectiv cunoștea conținutul articolului din presasm.ro, câtă vreme a postat fotografiile din respectivul articol, fiind vizibil logo-ul publicației pe imaginile postate pe facebook, chiar dacă acesta e puțin estompat.

ScreenShot 20181106004301 - Dezinformare și instigare la ură după profanarea unor morminte la Satu Mare
dezinformare in Satu Mare

Postarea aceasta a fost urmată de o ploaie de comentarii negative și pline de ură, o consecință directă a dezinformării, puțini fiind aceia care au atras atenția asupra dezinformării cu privire la existența unei acțiuni direcționate la adresa unui singur grup etnic sau religios.

Laszlo Balazs secesionist 1 - Dezinformare și instigare la ură după profanarea unor morminte la Satu Mare
Domnul Tókos Levente secesionist si autonomist

În plus, este de mult timp cunoscută activitatea secesionistă și apropierea lui Laszlo Balazs de cercurile cu viziuni pro autonomie / secesiune de pe teritoriul României. Așa după cum se poate vedea la o scurtă trecere în revistă a profilului său de pe o anumită rețea de socializare, Laszlo Balazs face parte dintr-o galerie destul de bine cunoscută a figurilor triste care bântuie Transilvania cu propaganda lor antiromânească.

Laszlo Balazs secesionist 2 - Dezinformare și instigare la ură după profanarea unor morminte la Satu Mare
Laszlo Balazs extremistul

Propagande si propagande

Am văzut de-a lungul anilor multe minciuni, dezinformări sau propagandă antiromânească aproape în toate formele posibile. Insă niciodată nu ne-am fi putut închipui că ar putea cineva îndrăzni să încerce să manipuleze opinia publică în asemenea hal, cu o minciună care poate fi demontată în doar câteva secunde, pornind chiar de la materialul … clientului.

ScreenShot 20181106015508 - Dezinformare și instigare la ură după profanarea unor morminte la Satu Mare
Dezinformatorul Laszlo Balazs

Să fie ura împotriva neamului românesc și a statului român atât de puternică încât să întunece atât de rău rațiunea și simțul penibilului? Cum să folosești ca material de propagandă antiromânească tocmai imaginile dintr-un articol de presă care afirmă exact contrariul?

Când vă mai cântă domnul Laszlo Balazs câte ceva despre autonomie pe viitor, ar fi bine să fiți atenți să nu mai încurce notele, sau să stați pe aproape cu un detector de minciuni.

Laszlo Balazs secesionist 3 - Dezinformare și instigare la ură după profanarea unor morminte la Satu Mare
Laszlo Balazs cu steagul secesionist

Update

O poza publicata acum câteva ceasuri de observator.tv arata ca au fost distruse si pietre funerare cu nume românești, astfel in poza se poate vedea clar numele unei fetite Nichita Loredana care a trăit doar câteva săptămâni. Mai mult nimeni nu a făcut legătură intre sărbătoarea de halloween ținută cu una doua nopți înainte si regretabila profanare a cimitirului.

?u=https%3A%2F%2Fobservator.tv%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2018%2F11%2F5%2F274315%2F15414086038ffede10 - Dezinformare și instigare la ură după profanarea unor morminte la Satu Mare

 

Articol preluat de pe glasul.info

Alt articol despre dezinformare, in  AICI

 

 

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*