Târgul de Carte Gaudeamus 2018 recomandări

 29 de vizualizări

Târgull Gaudeamus 2018
Târgul Internaţional Gaudeamus 2018

Gaudeamus – Carte de Învăţătură

 Târgului Internaţional Gaudeamus 2018 – Carte de Învăţătură se afla la Cea de-a 25-a ediţie care, cel puţin oficial, este dedicată de organizatori Centenarului şi celor 9 decenii scurse de la prima emisie a Radio România. Trecând peste nefericitul fapt că la intrare suntem agresaţi de o carte uriaşă „despre draci”, în interior putem găsi numeroase edituri care oferă un vast material.

Undeva la etajul 3 putem găsi anul acesta şi două edituri care ne oferă cărţi „arestate” în trecut, cărţi despre rezistenţa armată din munţi, dictatura comunistă, mişcarea legionară, exilul în perioada comunistă, cărţi autentice scoase de exilul românesc în anii dictaturi bolşevice, cărţile duhovniceşti şi memorialistica.

Este foarte probabil să rataţi aceste două edituri aflate la etajul 3, astfel vă spunem că ele se afla în apropierea standului radiodifuziuni:

Editura Evdokimos:

Cu un stand bogat, care ne oferă numeroase cărţi inedite şi greu de procurat despre: Sfântul Închisorilor Valeriu Gafencu, Radu Gyr, Nichifor Crainic, Nicolae Stainhard, Petre Tutea, Iustin Parvu, Virgil Maxim, Elisabeta Rizea, Ernest Bernea. etc Editura care poartă numele sfântului grec Evdokimos din Capadocia ne oferă şi o serie de portrete cu „sfinţi închisorilor” care îşi aşteaptă canonizarea oficială, dar care se bucura în popor de o mare evlavie. Martiri ai temniţelor comuniste precum: Marcu Dumitrescu, Ilarion Felea, Benedict Ghiuş. Ilie Lacatusu şi mulţi alţii

Editura Sânziana:

Cu un stand micuţ dar plin de lucruri inedite Editura Sânziana ne invită să aflăm poveştile luptătorilor din rezistenţă armată din munţi, a celor care au au trudit în lagăre şi închisorile bolşevice dar şi a celor care au suferit în exil departe de casă şi familie privind cu patria lor mamă este des-creștinata şi bolşevizata. Citim rapid câteva titluri: Constantin Iulian „Din lagărul România evadează morţii”, Petre Baicu, „Rezistenţa în Munţii „Brasovului, Sorin Olariu „Presa Naţionalista din Exil”, „Antologie de cântece naţionaliste”.

Cel mai interesant este oferta de cărţii autentice scoase în exil (exilul legionar), cărţi de anticariat care se găsesc foarte rar şi foarte scump, acestea sunt la un preţ inedit doar la acest târg. Editura Sânziana aparţine de Asociaţia pentru Memorie Identitară Carpaţii” şi are un parteneriat de colaborare cu Fundaţia Ogoranu.

Mai multe detalii despre targ [(AICI)]

Razboiul Informational

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*