1 decembrie 2018 fără fasole şi vin fiert …

1 decembrie 2018

 30 de vizualizări

1 decembrie 2018
1 decembrie 2018

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de existenţa a României, de 1 decembrie 2018, ne-am fi aşteptat la nişte serbări grandioase, dar nu a fost aşa.

MOTTO:

„Dacă-i dai nas lui Ivan, el se suie pe divan”

Anul acesta de 1 decembrie 2018,  armata nu a mai organizat celebra „fasole la ceaun” de cazarmă, doar jandarmeria a avut un stand minuscul unde a oferit câte un pahar de vin fiert de 200 ml. Vorba aceea „remuneraţie mică, după buget, coane Fănică”. În rest nimic absolut nimic.

Câteva primării au organizat minuscule serbări „câmpeneşti”, precum în parcul Bazilescu unde au cântat şi câţiva interpreţi de muzică populară.

Nu au fost serbări, nu a fost muzică, nu au fost focuri de artificii, concursuri, nu a vuit oraşul de muzică patriotică. Nu a fost serbare la Bucureşti, ci mai de grabă atmosfera funebră de înmormântare. Parcă parcă, întreaga administraţie publică s-a temut să „nu supărăm” pe cineva.

La unguri s-a putut

Pasionat fiind de istorie am citit adesea de serbările grandioase organizate de maghiari în anul 1896 anul „milienilului lor” la Budapesta. Anul 896 fiind considerat anul de aşezare al ungurilor în câmpia Tisei, numită la acea dată Pastora Romanorum (adică păşunile rumânilor).

 Prin urmare la 1896 sau organizat unele dintre cele mai grandioase serbări. Atunci unguri au încercat să îi curteze pe romanii transilvăneni să îi trimită pe celebri căluşari la Budapesta, la serbare sa danseze pentru ei. Căluşari nu au vrut să meargă. Protopopul ardelean Ioan I Moţa, tatăl viitorului legionar mort în Spania la Majadahonda a publicat în presa românească din Ardeal un model de protest care a fost semnat şi trimis de 400 de ardeleni şi nu s-a dus nici un roman la Buda. Dar serbările au decurs cum erau planificate săptămâni de a lungul au avut loc evenimente, iar în centrul Budapestei s-a ridicat un grandios monument denumit … „Monumentul Mileniului”.

La noi „ciuciu…”

Încă din anii `90 m-am tot gândit la serbările grandioase de 1 decembrie 2018, cea mai mare horă, cea mai mare ie, cei mai mulţi oameni care vor cânta simultan un imn de stat. Aşa mi-am imaginat eu 1 decembrie 2018. Mi-am imaginat că în fiecare parc din capitala se va organiza câte o serbare specifică unei regiuni istorice Banat, Maramureş, Bucovina, Ardeal, Basarabia, Muntenia iar un autobuz gratuit de va duce de la o locaţie la alta. Mi-am imaginat că serbările vor ţine cel puţin 3 zile în care lumea va fi liberă iar toate muzeele vor fi deschise 24 din 24. M-am mai gândit ca vom îngropa in parcul Carol I, o „capsula a timpului” cu scrisorile a 100 de copiii pentru romanii de peste 100 de ani când vom celebra un alt centenar.

Realitatea a fost alta, în sărbătorile de 1 decembrie 2018 în Bucureşti s-a investit mai puţin decât în sărbătorirea halloween sau valentines day. Răspunsul în găsim într-un interviu al şefului academiei SRI care ne-a dezvăluit că instituţia să are printre priorităţi combaterea Naţionalismului, a identităţi naţionale sau a spiritualităţi creştine.

vlcsnap 2018 12 02 19h54m36s141 1024x576 - 1 decembrie 2018 fără fasole şi vin fiert ...
1 decembrie 2018

Implicarea federaţiei ruse […]

REPORTER: Cât adevăr şi câtă legendă există în implicarea ruşilor în acest gen de activităţi? Pentru că la noi se vorbeşte mereu în termenii aceştia, la referendum de la noi pentru familia tradiționala s-a spus că e sau nu e implicată Rusia, am văzut inclusiv şi acum la cutremur.

ADRIAN IVAN: Propaganda rusă nu e o noutate pentru nimeni, se manifestă dintotdeauna. Eu, împreună cu colegii mei, am scos o carte despre istoria contraspionajului. Acolo se vede clar că mijloacele propagandei ruse şi acţiunile ei în zona aceasta a Europei centrale şi estice sunt de foarte multă vreme şi, de multe ori, ceea ce se întâmplă astăzi seamănă ca şi metode sau modele cu ce s-a mai întâmplat. Propaganda a fost rafinată şi ea de cuceririle tehnologiei la nivel global. Rusia este un stat implicat în competiţia internaţională şi regionala fără doar şi poate. E clar că încearcă prin toate mijloacele , şi în special la aceste mijloace ce ţin de războiul hibrid, să-şi exercite influenţa.

Nu trebuie să ne mire asta, ci modul nostru de a reacţiona. Avem în mod clar şi metodele şi răspunsurile prin care noi putem să contracarăm propaganda rusă. Ne lovim în toate instituţiile de o anumită zonă din asta … în care sunt confuze lucrurile. Pentru ruşi e foarte simplu să folosească propaganda, câteva elemente care sunt contrare construcţiei europene. Foloseşte tot felul de strategii care au elemente spirituale pentru a identifica lucruri comune cu spaţiul ei de gândire şi pe care încearcă să le folosească în favoarea sa. Am spus-o întotdeauna că trebuie să fim foarte atenţi când folosim temele pe care ea le agreează. Fie cea cu naţionalismul, fie cu familia tradiţională, fie cea cu creştinism versus occidentalism.

***

Ea le foloseşte în favoarea sa, şi foloseşte nu oameni simpli pentru a influenţa o anumită zonă sau un anumit stat şi foloseşte elite universitare pe unele le poate influenţa prin mijloace financiare sau de altă natură, precum convingerile pe care uni dintre colegii noştri în mediul universitar le au. Ideea aceasta că ne apărăm în fata Uniuni Europene în fata occidentului poate fi folosită foarte rapid şi gratis de către federaţia rusă.

E suficient să identifici o persoană sau mai multe persoane care au un discurs constant ultranaţionalist sau cu accente naţionaliste care nu înţelege bine ce înseamnă UE ce înseamnă fenomenul european ce avantaje a adus României şi celorlalte state faptul că sunt membre ale uniuni europene şi ale Nato, apelând fie la aşa zise valori tradiţionale fie la tot felul de lucruri din astea care ne despart într-un mod ciudat şi discutabil de occident. Noi am atras atenţia de foarte multe ori şi la nivelele de conducere ale unor instituţii reprezentative academic că pot fi folosiţi foarte uşor în această propagandă nu întâmplător ne uităm foarte atent la tot ce înseamnă citări pe care Spuknik sau Russia Today le face mereu.

***

Le spun celor care se inflamează uneori că nu facem mai mult pentru Centenar…Centenarul trebuie sărbătorit cu maturitate, domnule! Să înţelegem că statul s-a format pe principii solide, europene că a performant că a avut şi momente de slăbiciune dar elita politică l-a adus într-o zonă de securitate şi asta e important.

am avut oameni de stat excepționali, dar    fără ajutorul occidentului nu am fi fost unde am fi … să dăm cezarului ce al cezarului pentru că noi trăim într-o lume globalizată…

Eu văd acum şi un reveniment al discursului pro european şi pro atlantic, a fost o perioadă noi n-am spune de „silenzio stampa” de încetinire a acestui interes visa vis de proiectul european, iată că el revine vine şi pe fondul acesta al propagandei ruse care este destul de agresivă a unui discurs naţionalist care ne duce cu gândul la un soi de legionarism de gândirism  de perioada interbelică care nu a făcut bine României şi eu sper să fie cât mai puţin vectori din ăştia care care să strecoare această otravă în sufletele romanilor să le arate că … mă rog ei sunt întotdeauna victimele occidentului … când nu este aşa.

 

Apăra România combătând „romanismul”

Dacă analizăm obiectivele SRI precum combaterea agresiuni şi sabotajului economic, a unor acţiuni împotriva siguranţei naţionale observăm că economia moştenită în din perioada comunistă a fost rasă, flota a dispărut, milioane de tineri bine pregătiţi au părăsit ţara, o mare parte din prostituţia din occident este asigurată „carne vine” de la noi. Misiuni îndeplinite foarte prost, putem spune.  Dar pe partea combaterii naţionalismului stăm super bine, nu avem nici un partid naţionalist, nici un cotidian naţionalist, nici un partid euro-sceptic, nimic. Obiectiv îndeplinit cu exces de zel.

De ziua naţională jandarmeria şi poliţia nu au mai oferit ca întrecut steguleţe fără număr, cocarde cu tricolorul, iar armata nu a mai organizat o petrecere cu vin fiert şi fasole. Nu au fost cenacluri literare, proiecții 3D, muzee deschise noaptea. Aici SRI pare că şi-a împlinit misiunea, doar Catedrala Mântuiri Neamului le tulbura apele puţin, dar se lucrează intens …

E dovada supremă că suntem într-un stat „românesc” doar cu numele.

Ideea „propagandei ruse” prin care Rusia ar dori redeşteptarea unor idei legionare este atât de puerila încât e greu să vorbeşti de ea fără să te umfle râsul.

Legionarismul a apărut în jurul ideii de „ocupaţie rusească”, momentul din pădurea Dobrina când tânărul Corneliu Codreanu îşi aduna câţiva prieten şi pune în discuţie atitudinea lor în cazul unei invazii ruse. Toţi cad de acord ca cel mai indicat este să se retragă în munţii şi să lupte cu arma în mână până la sacrificiul suprem. Câteva ideii din discursul naţionalist românesc care în viziunea rectorului academiei SRI sunt folosite de propagandă rusă:

„  Dacă vor intra trupele rusești pe la noi și vor ieși învingătoare, în numele Diavolului, cine poate să creadă, unde este mintea care să susțină că ele vor pleca de la noi înainte de a ne sataniza, adică bolșeviza

Față în față stau numai două lumi. Sub presiunea lor, în clipa răsboiului, toate combinațiile diplomatice se vor nărui ca niște castele de carton. Aceste două lumi sunt:  statele revoluțiilor naționale  care luptă pentru apărarea Crucii și a unei civilizații milenare și  Bolșevismul  cu anexele sale, care luptă pentru nimicirea neamurilor și pentru prăbușirea civilizației creștine. Aceștia din urmă, bolșevismul și anexele sale, vor fi  nimiciți de armatele Crucii  și ale ordinei naturale ale lumii „

În ce priveşte orientarea noastră, dacă este chestiunea a alegem între două extreme, suntem dintre acei care cred că cred că soarele nu răsare la Moscova, ci la Roma

***

Despre componenta naţionalismului românesc pro-antonesciana nu mai trebuie să precizăm că România a iniţiat o „cruciadă” anti-bolsevica. La fel naţionalismul comunist din timpul lui Ceauşescu de după invadarea Cehoslovaciei punea accentul prin filme, muzica cenaclului Flacără, şi publicistica pe ideea rezistenţei naţionale în faţa unui mare duşman. Acesta nu era clar precizat dar astăzi îl putem identifica uşor doar în URSS.

Naţionalismul românesc

Naţionalismul românesc este profund împotriva expansionismului rusesc, pro-Basarabia, pro-Unionist. Nu ştim ce a „fumat” domnul rector Ivan? , sau dacă el chiar crede în ce spune!

Naţionalişti romani sunt anti-Putinisti şi solidari cu naţionalişti europeni din Italia, Germania, Franţa, care la fel ca şi noi sunt conduşi de o clasă politica ne-reprezentativa si corupta. Cea mai buna pavăză împotrivă propagandei ruse ar fi un naționalism moderat de tip creștin si european

Dovada că statul roman actual este anti-romanesc este că pe cheltuiala noastră o instituţie bugetară a depus un efort uriași, încununat de succes să nu avem o serbare grandioasă de care să ne amintim cu plăcere toată viaţa.

Uni vor supune, da dar la Alba Iulia s-au organizat numeroase evenimente … da acolo e o primărie „locală”, dar ar fi trebuit să avem un program Guvernamental şi la Bucureşti şi la Iaşi şi Timişoara să se întâmple simultan evenimente in toate marile orașe.

Mai mult multe din manifestări au fost organizate fie cu sprijinul unor parohii fie la iniţiativa unor grupuri de patrioţi implicarea statului concretă a fost, în afară sărbătorilor de la Alba Iulia, minimă.

Se pare că cineva se teme rău că acest neam să nu se deştepte şi să devine prea … cum ne îndeamnă preşedintele Statelor Unite, aliatul strategic al României „Fiţi Naţionalişti”.

PS

Si uite asa cum din pricina unor stratageme a domnului cu nume neaoși romanesc, Adrian IVAN, prea greu de a fi înțelese … am rămas noi fără fasole de 1 decembrie 2018 … arza-l ar focul sa il arda!

Razboiul Informational

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*