Pericolul „Fake News” şi „hate speech” !

"Fake News" şi "hate speech"

 108 vizualizări

"Fake News" şi "hate speech"
"Fake News" şi "hate speech"

Pericolul „Fake News” şi „hate speech” Noua Ordine Mondiala !

 „Fake News” şi „Hate Speech” ! Acest articol este total opusul la ce s-ar înţelege din titlu. Trăim într-o societate civilizată, în care incitarea la violenţă nu mai răzbate iar o ştire falsă nu rezistă mai mult de 24 ore. Totuşi obsesia combaterii „Fake News” şi „Hate speech” creşte invers proporţional cu fenomenul.

Vine „extrema derapă” la putere …

 În România suntem stresaţi de la „legionarii lui Ion Iliescu” cu o pretinsă „extrema dreaptă” care tot ar trebui să tot vină la putere. Atunci când celebrul Vergil Hâncu a prezis greşit două cutremure, omul a avut bunul simţ să dispară din viaţa publică. Nu s-a mai auzit de el şi nici nimeni nu l-a mai căutat. Atunci când aşa zişi „formatori de opinie” greşesc de 30 de anii, în fiecare an că, vezi Doamne e criza şi extrema dreaptă urcă în sondaje şi nu se întâmplă nimic, aceştia au nesimţirea să se afişeze din nou cu aceeaşi poveste. Nu suntem un caz izolat, occidentul răspunde cu înţelegere şi compasiune după fiecare atentat terorist, continuând să primească imigranţi din lumea a treia, dar condamnând unanim „extrema dreapta”.

Şi la noi şi la ei, obsesia o reprezintă naţionaliştii care se plimbă cu steagul, nu  teroriştii care pun bombe. Obsesia este atât de mare încât este de la sine înţeles că se va ciocni mai devreme sau mai târziu cu drepturile noastre fundamentale.

Ce este si ce nu este „Fake News” şi „Hate Speech”

Primele semnale au apărut, identificarea conţinutului de „Fake News” şi „Hate Speech” este făcută de programe care lucrează cu un algoritm. Astfel în 2017 o publicaţie americană a postat Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite, aceasta a fost identificată ca „Hate Speech” deoarece conţinea cuvintele: „merciless Indian Savages” adică „nemiloşi indieni sălbatici”. În 2019 primele filmuleţe ale Catedralei Notre-Dame în flăcări au fost catalogate de Youtube că Fake News.

Toate acestea sunt doar partea amuzantă, platforme precum Facebook, Youtube, Twitter, Instagram au ajuns să cenzureze conţinut şi să blocheze utilizatori conform unor reguli care nu sunt foarte clare. Opinia care circulă este următoarea, „Este compania lor pot să facă ce doresc”, lucrurile nu sunt tocmai aşa. Facebook, Youtube, Twitter, Instagram oferă un serviciu, în schimbul cărora te pun să vizualizezi reclamă şi toată lumea are de câştigat. Dar ce s-ar întâmpla dacă o companie de transport, de internet, de telefonie ar refuza să îşi pună la dispoziţie serviciile unor persoane de o anumită etnie sau rasă?

Ong-urile Rezist!

În spatele acestor schimbări rapide stau sute şi mii de ong-uri care „oferă consultanta”, „emit rapoarte”, „trimit plângeri”, etc Astfel tot ce trebuie să facă acestea este să eticheteze o persoană ca „rasist” sau „homofob” şi respectiva persoană riscă să fie „deplatformata” adică să rămână fără nici o voce publică.

 În majoritatea ţărilor occidentale conservatorii şi-au creat platforme proprii, acestea se afla pe servele private aşa că s-ar putea greșit crede , lupta e câştigată. Nu este aşa „Progresişti” nu dorm niciodată, deja au început să pună presiuni pe companii precum MasterCard, Visa, Paypal prin care patriotii îşi adună fondurile, îşi plătesc domeniile, colaboratorii sau programele utilizate.

Extremismul „lor” nu se pune?

 Campania „nu susţinem extremismul” se cheamă mai nou „Blood Money” şi ea se bazează pe rapoartele unor ong-uri non-profit precum Color of Change. Aceştia doresc câte ceva de la orice companie care interacţionează cu grupurile de patrioţi ; astfel de la MasterCard doresc instituirea unui „comitet pentru drepturile omului” care să supravegheze activitatea companiei că, aceasta să nu ofere susţinere organizaţiilor de dreapta. Se subînţelege că in acest „comitetul” ar trebui să aibă între membri săi şi „ong-isti”.

ScreenShot 20190509052800 1024x459 - Pericolul "Fake News" şi "hate speech" !

 De la Amazon doresc să înceteze imediat să mai facă vânzări de obiecte specifice precum: insigne, tricouri, cărţi, care aparţin organizaţilor de „extremă dreaptă”. De la compania care emite celebrele cardurile de credit AmericanExpres progresişti vor adoptarea şi implementarea de reguli împotriva „hate speech”.

ScreenShot 20190509052419 1 1024x478 - Pericolul "Fake News" şi "hate speech" !

 Momentan MasterCard a organizat întâlniri cu deţinătorii de acţiunii care au votat împotriva unor astfel de măsuri. Compania Visa a refuzat, de-asemenea orice colaborare cu aceste grupuri. PayPal şi Patreon însă au interzis deja o serie de activişti de dreapta de pe platformele lor. Iar Chase Bank a suspendat conturile clienţilor săi, cunoscuți ca având simpatii de dreapta şi catalogaţi de progresişti că „extremişti”. Martina Markota, o militantă etichetată ca fiind de „extremă dreaptă” s-a trezit cu o scrisoare de la bancă care o anunţă că după ce i-au analizat activitatea s-au decis să înceteze orice colaborare cu ea. Laura Loomer o altă activista de dreaptă a fost interzisă de pe orice platformă de la YouTube şi FaceBook la Uber.

 Color of Change care conduc atacul împotriva instituţiilor financiare care, „colaborează” cu „extremişti de dreapta” sunt asociaţi cu un alt grup numit ActBlue care au primit sponsorizări de la George Soros.

Lupta nu este pierdută cu „Fake News” şi „hate speech”

 Nu este departe ziua în care conservatorii nu vor putea cumpăra sau vinde nimic sau primi nici un bănuţ. Ziua în care un om catalogat de ong-urile „Rezist” că extremist de dreaptă nu va putea călători cu trenul, autobuzul, folosi internetul mânca o simplă gogoaşă.

 Acum începem să vedem scopul „privatizării”, industria, comunicaţiile, transportul sunt concentrate în mâinile unor companii care ajung să facă parte din mega corporaţii. Atunci când Noua Orânduire Mondială se va instala activişti anti-sistem nu vor mai avea nici măcar șanta să devină „martiri” vor fi pur şi simplu amuţiţi cu totul şi lăsaţi să moară de foame, mizerie şi lipsa asistenţei medicale.

 În momentul de faţă avem o libertate uriaşă, de care nici nu suntem conștienți, mai la est sau mai la vest aceasta libertate nu prea mai există. Singura strategie funcţională  este „nici un pas înapoi” indiferent ce argumente se vor aduce.

 

SURSE:

Facebook censored a post for ‘hate speech.’ It was the Declaration of Independence.

https://www.washingtonpost.com/news/the-intersect/wp/2018/07/05/facebook-censored-a-post-for-hate-speech-it-was-the-declaration-of-independence/

As Notre Dame tragically burns, YouTube’s fake news algorithm fails

https://9to5google.com/2019/04/15/youtube-fake-news-algorithm-notre-dame/

Financial Blacklisting: Activists Pressure Mastercard Stockholders to Censor ‘Far Right’

https://www.breitbart.com/tech/2019/05/01/financial-blacklisting-activists-pressure-mastercard-stockholders-to-censor-far-right/

PayPal, GoFundMe, And Patreon Banned A Bunch Of People Associated With The Alt-Right. Here’s Why.

https://www.buzzfeednews.com/article/blakemontgomery/the-alt-right-has-a-payment-processor-problem#.jwAwPKwjj

Color Of Change Is Attacking Hate Groups At The Source: Their Funding

https://www.fastcompany.com/40456061/color-of-change-is-attacking-hate-groups-at-the-source-their-funding

Chase Bank Denies Political Motives as Controversy Erupts Over Closed Accounts

https://www.theepochtimes.com/chase-bank-denies-political-motives-after-controversy-erupts-over-closed-accounts_2884333.html

Who’s Taking Blood Money from Hate Groups?

https://www.bloodmoney.org/

Color Of Change helps you do something real about injustice.

https://colorofchange.org/

The ActBlue-Soros Complex

https://humanevents.com/2009/07/07/the-actbluesoros-complex/

Dave Brat’s linkage of George Soros to Abigail Spanberger gets Pants on Fire

https://www.politifact.com/virginia/statements/2018/nov/02/dave-brat/dave-brats-linkage-george-soros-abigail-spanberger/

***

Razboiulinformational

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*