Protest împotriva Pactului pentru migrație de la Marrakesh

Proitest contra Pactului Pentru Migrație

 392 de vizualizări

Stop Colonizarii Romaniei
Pactului pentru migrație

Un grup de asociații nonguvernamentale se împotrivesc încălcării constituţiei adică “colonizării României cu populații străine!”

Miercuri 6 decembrie în jurul orei 15.00 în fata Ministerul Afacerilor Externe (Aleea Alexandru nr. 31, sector 1, București) a început un protest „incorect politic”. Manifestanţi se opun semnării Pactului pentru migrație, cunoscut sub denumirea de Pactul de la Marrakesh, acord care aduce noi obligaţii în privinţa imigranţilor.

Principala noutate a acestui acord este introducerea ideii ca imigraţia ar fiind un “drept al omului”. Adică un drept similar cu dreptul la viaţă, educaţie, religie, drepturile femeilor sau ale etniilor.

Argumentul juridic al protestatarilor este bazat în principal pe câteva articole din constituţie precum:

Articol 3: Teritoriu punctul 4:
(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

Articolul 11. Dreptul internaţional şi dreptul intern, punctul 3:
„(3) În cazul în care un tratat la care România urmează să devină parte cuprinde dispoziţii contrare Constituţiei, ratificarea lui poate avea loc numai după revizuirea Constituţiei „

 De asemenea participanţii erau nemulţumiţi de faptul că Tratatul nu a fost pun în dezbatere publică cum impune legea. O parte semnificativă a manifestaţilor purtau veste reflectorizante precum la protestele din Franţa, acest gest a fost adoptat pentru a atrage atenţia asupra cauzei. Ministerul de Externe a refuzat în repetate rânduri să acorde audienţe asociaţiilor care se opun semnări Pactului.

Organizatori:

Asociația Bucovina Profundă;
Asociația Calea Neamului;
Asociația Pro Consumatori;
Asociația pentru Cultură, Educație și Valori Europene;
Asociația Gogu Puiu;
Asociația Noua Dreaptă;
Asociația pentru Revigorarea Tradiției;
Asociația pentru Toleranță în Spațiul Public;
Asociația Scut Botoșănean;
Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni;
Fundația Ion Gavrilă Ogoranu;
Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

De la Ministerul Afacerilor Externe (Aleea Alexandru) s-a pornit în marş către Guvernul României ( Piața Victorie) unde s-au scandat lozinci împotriva lui Melescanul şi s-a cerut demisia acestuia. Apoi pe carosabil s-a mers spre Piaţa Romana, Piaţa Palatului Regal, Calea Victoriei, marşul a luat sfârşit în faţa Cercului Militar Naţional. Iniţial marşul trebuia să se încheie la Palatul Cotroceni dar datorită condiţiilor climaterice cât şi a depăşiri timpului stabilit s-a decis a se încheia protestul în jurul orei 17.35.

 Mitingul a început cu cca 150 persoane iar la final s-a strâns undeva între 350-400 persoane, multe persoane s-au solidarizat cu protestul pe parcursul marşului.

In articolul nostru „Slovacia nu va semna Acordul Organizaţiei Naţiunilor Unite privind migraţie de la Marrakesh” puteți afla principalele obiecții la tratat si citi tratatul. Tot odată puteți in articolul nostru „Colonizare ? Guvernul României se pregăteşte sa construiască locuințe pentru imigranţi.” cum guvernul se pregătea din timp sa ii primească pe refugiați.  Rezista Capital anunță ca Guvernul Dancila dorește sa aducă 13.500 de sclavi lucrători extracomunitari Citește AICI

UPDATE – pe 10 Decembrie va avea loc un mare marș cu oprirea circulației împotriva colonizării României.

 

Razboiulinformational

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*