Cenzura pe FaceBook, s-a trecut la interzicerea unor articole de știri

 256 de vizualizări

Cenzura pe FaceBook

Cenzura pe FaceBook: După acuzații grave apărute in Statel Unite legate de închiderea a 800 de profile de politicieni si activiști Facebook trece la interzicerea unor articole de știri.

 Suntem informaţi că facebook a început cenzurarea unor articole de presă şi sancţionarea celor care le-au distribuit pe pagina personală fără nici o justificare. Astfel au început să fie cenzurate şi eliminate din reţeaua facebook articole care nu au nimic comercial, pornografic sau rasist.

 Ziarul online Buciumul care conform rubrika este prezent pe internet de peste 3300 de zile ( circa 10 ani) care nu are reclamă sau linkuri dubioase; a publicat recent o ştire despre o comemorate a unei părţi a diasporei româneşti din Spania. Era vorba de parastasul anual de la Majadahonda, ţinut în memoria celor doi romani (Moţa şi Marin) morţi în războiul civil din Spania.

Unul din administratori platformei online care până de curând a avut şi o versiune publicată, domnul Florin Dobrescu a fost „sancţionat” după ce a distribuit pe pagina personală articolul publicaţiei la care este co-fondator. A fost sancționat cu 30 de zile de „închisoare FaceBook„ la fel ca ultimul postac care distribuie reclama.

Florin Dobrescu - Cenzura pe FaceBook, s-a trecut la interzicerea unor articole de știri

Devine Obișnuintă

 Nu este prima oară când Facebook cenzurează articole fără motiv. Ambasada Federației Ruse i-a criticat pe cei care aduc învinuiri soldaților sovietici (care, în viziunea rușilor, ar fi “eliberat” Europa). Noi am răspuns printr-un articol postat şi pe pagina de facebook a Ambasadei. Drept consecință, postarea noastră care arăta cele două ceasuri de la mâna rusului care flutura steagul victoriei deasupra Berlinului cucerit, a fost cenzurată. Apoi s-a depus contestație, a fost anulata cenzurarea si apoi iar a fost cenzurată.

Ambasada rusa - Cenzura pe FaceBook, s-a trecut la interzicerea unor articole de știri
Articolul nostru cenzurat.

 Spitalul din Dubai

De curând mişcarea Rezist a relansat campania mincinoasă „Spitalul din Dubai”, dacă în timpul referendumului hotelul Katara Towers din Quatar era prezentată ca un „spital” ( care a costat 40 milioane euro, adică cât referendumul), acuma au schimbat tactica. Acuma spun că în Dubai bani se investesc în Spitale nu în Catedrale, fapt ciudat ţinând cont că minoritatea creştină din Quatar şi Dubai e lipsită de drepturi. Ideea este că dacă ar fi spus … de ce nu construim şi noi un super hotel în loc de o catedrală impactul ar fi fost foarte mic.

ScreenShot 20190124085317 - Cenzura pe FaceBook, s-a trecut la interzicerea unor articole de știri
Postarea cu Spitalul din Dubai

Prin urmare unul din moderatori noştri a pus link-ul către articolul nostru „Manipulartea: Spitalul Din Dubai” la o astfel de postare, în câteva secunde a fost atenţionat că respectivul coment a fost sancţionat pentru … reclamă.

În statele unite facebook este acuzat de un adevărat “macel”care a dus la închiderea a aproximativ 800 de pagini ale unor politicieni sau activişti.

Facebook accused of censorship after hundreds of US political pages purged

SURSE:

Ziarul Online Buciumul

MOȚA ȘI MARIN, comemorați la Majadahonda pe 12 ianuarie 2019.

Postarea Domnului Dobrescu – cont personal-

Florin Dobrescu

Statistici despre siturile de stiri rubrika – Buciumul

Buciumul Statistici si date despre sit

Articolul cu „Spitalul din Dubai„

Manipularea cu „Spitalul din Dubai„

The Guardian

Facebook accused of censorship after hundreds of US political pages purged

Ambasada Federatiei Ruse

Articolul cenzurat initial de facebook

***

Războiul Informationa

Citeste si …

Ordonanța Militară
Bucuresti

Societatea civilă critică limitarea libertății religioase prin Ordonanța Militară nr2

Societatea civilă critică limitarea libertății religioase prin Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020  Societatea civilă creștină cere autorităților statului român să renunțe la măsurile restrictive prin care a fost obstrucţionat accesul creștinilor în lăcașurile de cult, aducându-se […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*