Mișcarea Rezist s-a dezis de dezicerea privitoare la partidul lui Ciolos

 141 de vizualizări

partidul lui Ciolos
partidul lui Ciolos

Divergente în cadrul mișcării rezist legate de partidul lui Ciolos

După ce s-a aflat că partidul lui Ciolos PLUS a fost înregistrat cu ajutorul casei de avocatură „Iordache & Partners“, fondată de Alexandru Iordache, despre care istoricul Marius Oprea, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), spune că a fost maior de Securitate, lucruri cidate au început să se întâmple în cadrul mişcării rezist.

Într-un articol intitulat „Eminenţa cenuşie din spatele partidului lui Dacian Cioloş este ANCHETATORUL meu de la Securitate“, istoricul Marius Oprea, îl acuză pe fostul premier că şi-a înregistrat partidul PLUS cu ajutorul casei de avocatură „Iordache & Partners“, fondată de Alexandru Iordache, despre care acesta spune că a fost maior de Securitate şi anchetatorul lui din 1988.

Inițial pe pagina oficială Resist a apărut un mesaj firesc de delimitare a mișcării fata modul în care partidul PLUS a fost înființat şi de critică violentă fata de Dacian Ciolos:

 

Comunicat inițial

„Am tăcut când „gurile rele” spuneau că Dacian e fiu de milițian, la fel ca Dragnea.
Am tăcut când „gurile rele” spuneau că Dacian a fost membru Vatra Românească, organizației a cărei apariție a fost facilitată de foști ofițeri ai Securității.
Am tăcut când „gurile rele” spuneau că Dacian a lucrat întreaga lui carieră exclusiv la stat, încă din 1994.
Am tăcut când Dacian s-a apucat să facâ pe gentelmanul cu o vită arogantă care îl îgnoră pe Președintele României votat de peste 6 milioane de români.

Am tăcut pentru că în jurul RO100 și MRÎ s-au strâns niște oameni aparent valoroși, cu principii sănătoase, oameni care pot schimba România în bine. Oameni noi.

Am tăcut pentru că nu ne plac tătucii și nu avem încredere în partidele conduse de tătuci, așa cum sunt PSD, ALDE și UDMR.

Dar, Daciane, când spui că „sigur se poate ‘demonstra’ că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate” noi îți spunem să mai tai dracului din ele câ întreaga ta viață, activitate și carieră reprezintă o serie lungă de astfel de „demonstrații”.

Uite, Daciane, ăsta din captură e omul cu care te-ai asociat! Ce coincidență nașpa să te asociezi cu o beizadea, cu fiul unui torționar de miliție, cu unul care la începutul anilor 2000 își permitea să se plimbe cu un SUV de top și care dacă făcea accident îl chema pe tăticu’ să mușamalizeze.

Tu, Dacian Cioloş, nu ești un om nou.

Facem o greșeală? Poate că da, poate că nu. Și in război erau cazuri în care medicii preferau să salveze o viață amputând un picior sau o mână chiar dacă nu erau siguri 100% că e necesar.

Ce e însă 100% necesar pentru România e ca toți ăștia care aveți sau ați avut legături cu PCR, comuniștii, securitatea, miliția, torționarii, turnătorii să vă dați în spate din administrația publică și din politică. TOȚI! Faceți ce vreți voi în mediul privat.

Jos labele de pe România, nu vă mai tolerăm și nu vă mai înghițim indiferent de culoare politică pe care o reprezentați. Nu ne mai prostiți cu securiști buni și securiști răi, cum vă prindem, cum vă ardem.

Speranța noastră e ca PLUS să aibă puterea să treacă peste acest incident nefericit și să aibă înțelepciunea pe viitor să dea la o parte orice membru care se va dovedi că e compromis, indiferent de cât de dureroasă va fi despărțirea”

 Ştirea că mişcarea rezist critică dur pe Dacian Ciolos pentru asocierea cu un fost securist a făcut înconjurul ţării. Mişcarea Rezist a fost la un pas să scape de etichetele de „manipulaţi” şi „sorosisti”. Adversari declaraţi ai Rezist le-au aplaudat poziţia.

ScreenShot 20190121185214 - Mișcarea Rezist s-a dezis de dezicerea privitoare la partidul lui Ciolos
Rezist plus PLUS

 Nu a trecut mult şi pe pagina oficială a mişcării rezist a apărut o dezicere a deziceri iniţiale în timp ce postarea iniţială fusese ştearsă.

Dezicerea dezicerii

DEZMINȚIRE

Eu, Petre Sarbu administrator al acestei pagini doresc să încep în primul rând prin a-mi cere scuze pentru faptul că m-am lăsat purtat de val și am postat o opinie personala în numele comunității#REZIST. Corect ar fi fost să postez pe profilul personal și apoi să dau share. 

Am greșit si imi merit toate opiniile negative pe care le-am primit. 

Cu toate astea rămân ferm pe poziție când un politician greșeste trebuie să-și asume greșeala. Dacă ne pretindem oameni noi, în momentul în care că unele persoane cu care ne-am asociat se dovedesc a fi altceva decât au lăsat să pară în a doua clipă ar fi cazul să ne dezicem de ele.

N-am înțeles însă de ce lumea a considerat că e un atac la PLUS, când eu am spus că „n jurul RO100 și MRÎ s-au strâns niște oameni aparent valoroși, cu principii sănătoase, oameni care pot schimba România în bine”. 

Nu mai priviți partidele ca pe niște oșteni strânși în jurul unui tătuc. Chiar dacă era Maica Tereza, lui Băsescu tot îi plecau parlamentarii la PSD.

O să fiu mai atent pe viitor și o să postez opiniile personale pe pagina personală, nu pe cea a unei comunități.

ScreenShot 20190121185533 - Mișcarea Rezist s-a dezis de dezicerea privitoare la partidul lui Ciolos
Resist si Ciolos

In concluzie #Rezist nu s-a dezis nici de Ciolos nici de partidul lui de PLUȘ, speranță ca in România sa avem o mișcare care sa promoveze oameni noi fără legătură cu fosta securitate s-a năruit precum un castel de cărți.

CUPRINS:

Rezist Oficial Facebook

Comunicat – Dacian Ciolos

Ziarul Adevarul

Istoricul Marius Oprea acuzaȘ Ciolos si a fondat partidul ajutorul unui fost securis

***

Razboiul Informational

 

 

Related Images:

Citeste si …

Închiderea sitului Justitiarul.ro
Stirile noastre

Închiderea sitului Justitiarul.ro – cum a fost „minată democraţia”

Închiderea sitului Justitiarul.ro – cum a fost „minată democraţia” si obedienţa presei „progresiste„ În aceste zile de pandemie, toată lumea vorbeşte despre încălcarea drepturilor constituţionale prin Ordonanţele de Urgenţă care au făcut posibilă actuala stare. […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*