Adrian Năstase, după ce i-a fost retrasă decorația se compară cu Iuliu Maniu

Adrian Năstase fara decorație

 235 de vizualizări

Adrian Năstase si Iuliu Maniu
Adrian Năstase si Maniu

Adrian Năstase, după ce i-a fost retrasă decorația se compară cu liderul țărănist Iuliu Maniu

Fostul premier, condamnat penal, a scris vineri un text pe blogul personal în care critică decizia președintelui Iohannis de a-i retrage decorația Steaua României în grad de Mare Cruce.

Adrian Năstase se compară, nici mai mult nici mai puţin, decât cu cu liderul țărănist, Iuliu Maniu, deținut politic care a murit în teribila închisoarea Sighet. Adrian Năstase susține că a fost și el condamnat pe nedrept, la comanda preşedintelui de atunci Traian Băsescu.

Decoraţia din urmă cu 17 ani a fost acordată pentru unele merite (care nu cred că pot fi contestate nici din perspectiva timpului). Condamnările nedrepte, dictate, ulterior, de către Băsescu, prin instrumentele sale din magistratură, nu au nicio legătură cu argumentele pentru decorare. A te preface că, după 7 ani sau 5 ani de la condamnări că poţi să le dai relvantă, este o mârşăvie politică.

Mă vor înjura unii, dar mă întreb dacă comuniştii i-au retras decoraţiile lui Maniu, după condamnarea să.”, a scris Adrian Năstase.

 Nu este prima oară când cineva de la PSD  face o astfel de comparație, a se vedea articolul nostru intitulat: PSD compară pe condamnații de astăzi, cu trimitere la cei închiși pentru corupție, cu foștii deținuți politici din regimul bolșevic

Decizia lui Iohannis vine după ce prezența lui Adrian Năstase la recepția de Ziua Națională a României de la Cotroceni a stârnit un val de critici pe internet.

 Adrian Năstase a fost invitat în baza faptului că era decorat cu ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce, primit în 2002, iar legislația prevede că cei care au primit o astfel de decorație sunt invitaţi la anumite evenimente oficiale. Legislația prevede şi că decorația poate fi retrasă în urma unei condamnări la închisoare cu executare.

Ce s-a întâmplat de fapt?

 Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupție în 2012, iar în 2014 a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian. La recepţia oficială din 2019 derdicată zilei naţionale Adrian Năstase a fost invitat în baza faptului că era decorat cu Steaua României în grad de Mare Cruce, primit în 2002. Klaus Iohannis a devenit preşedinte în 2014, prin urmare ar fi avut destul timp să retragă decoraţiile tuturor celor condamnați panal inclusiv Adrian Năstase.

Par a fi două posibile motive pentru retragerea decoraţiilor: 1) pentru acoperirea unei gafe făcută de echipa lui Iohannis, prin invitarea lui Adrian Năstase. 2) Un exerciţiu de imagine prin care românii să fie păcăliţi ca „ceva s-a schimbat”. În a doua variantă invitarea lui Năstase, isterizarea opiniei publice şi intervenţia „promită” a lui Iohannis ar putea fi o simplă schema din care şi Nastse şi Iohannis ar avea de câştigat.

Iohannis devine astfel eroul # Rezist care la 5 ani de mandat a „reuşit” ce ar fi trebuit să facă din prima zi a primului mandat. Adrian Nastse are de ce să plângă şi să se declare persecutat şi de ce nu să se compare cu Iuliu Maniu, care între noi fie vorba era şi el destul de corupt.

 Maniu însă nu  a fost condamnat pentru corupţie, Adrian Nastase a fost, Maniu a murit la Sighet plin de viermi şi gângănii, Nastse locuieşte într-un bloculet cu 4 etaje. În final de pierdut avem tot noi cetăţenii memoria celor morţi în comunism este terfelita din nou, iar Năstase nu a fost judecat pentru acuzaţiile grave şi reale care i-au fost aduse.

Drept la replică”:

Năstase a reacționat imediat pe blogul personal la criticii care l-au urecheat ca s-a comparat cu Maniu, lucru care l-a făcut și l-a făcut cu intenție, într-un stil sarcastic, caracteristic acesta scrie:

In ceea ce privește o comparație cu Maniu, nici nu se pune problema. Am trait in alte perioade istorice. E de notorietate faptul ca eu nu am participat la Adunarea de la Alba Iulia si nici nu am lucrat, asa cum s-a afirmat despre Maniu, spre exemplu, cu serviciile secrete britanice (desi, se pare, ca asta nu a reusit sa influenteze prea mult „manuscrisul” intelegerii dintre Churchill si Stalin in privinta Romaniei)…a scris Adrian Năstase.

Lista celor care au ramas fara decoratii

 Adrian Năstase, Gheorghe Bucur, Miron Mitrea, Dorinel Mihai Mucea, Gheorghe Mencinicopschi, Emilian Cutean, Adrian Severin, Dan Voiculescu, Ionel Manțog, Mircia Muntean, Anghel Gh. Cristian, Irina Paula Jianu.

***

Războiul informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*