La București Mișcarea Pentru Pace si Humanity for Peace au cerut Pace si Neutralitate

Mișcarea Pentru Pace și Humanity for Peace

 150 de vizualizări

Mișcarea Pentru Pace alături de Humanity for Peace
Humanity for Peace

Mișcarea Pentru Pace și Humanity for Peace au comemorat la București victimele bombardamentului Hiroshima

 În ziua de 6 August 2023 în toată lumea au avut loc comemorări legate de bombardamentul de la Hiroshima. În România Mișcarea Pentru Pace alături de Humanity for Peace a organizat un eveniment ceva mai deosebit.

 Astfel în București în parcul de la Piața Unirii în scuarul unde este instalată crucea Catedralei Mântuirii Neamului s-a ținut o comemorare. Evenimentul din România a fost organizat de Mișcarea Pentru Pace din România în strânsă colaborare cu Humanity for Peace.

  Humanity for Peace a organizat la nivel mondial în ziua de 6 august 2023 o comemorarea a victimelor de la Hiroshima. În România s-a ținut o comemorare și pentru victimele bombardamentului american din 4 aprilie 1944. Totodată la București au fost amintite și victimele bombardamentului asupra Dresdei ( 13-15 februarie 1945).

Ce este Humanity for Peace?

Humanity for Peace este o alianță de ong-uri şi partide din întreg spectrul politic care reuneşte acele organizaţii care cred în idealul păcii se opun războiului şi care conştientizează că orice conflict în ziua de astăzi poate duce la război nuclear. Aceasta organizație a ales ziua de  4 august, ziua in care Statele Unite au lansat bomba nucleara de la Hiroshima pentru a organiza la nivel mondial diferite evenimente de sensibilizarea a opiniei publice in legătură cu pericolul războiului.

 Mişcarea pentru pace a organizat Duminica 4 august 2023, o comemorare la Bucureşti începând cu ora 17.00. La aceasta comemorare s-a ţinut un parastas destinat romanilor morţi în bombardamentul american din 4 aprilie 1944.

Mișcarea Pentru Pace Romania

 Acţiunile pentru pace au fost demarate în România de iniţiativa regretatului preot Emanuel Ganciu care a scris o scrisoare deschis destinată PF Daniel, Patriarhul BOR pentru neimplicarea României în război. [AICI]

Mişcarea pentru Pace din România este condusă de doamna profesor Alexandrina Mihail şi militează pentru încetarea tuturor războaielor şi neimplicarea României în războiul Ruso-Ucrainian. Totodată Mișcarea Pentru Pace se opune trimiterii de trupe românești in războaiele duse in afara garanțelor,  Mișcarea Pentru Pace considera ca singurul scop al Armatei Romane trebuie sa fie apărarea integrității teritoriale.

363318857 192116750521098 8639999645677448668 n 300x225 - La București Mișcarea Pentru Pace si Humanity for Peace au cerut Pace si Neutralitate

 La evenimentul din România au fost expuse benere care prezentau imagini de la bombardamentul din 4 aprilie 1944, astfel Mişcarea Pentru pace a dorit să aducă aminte bucureştenilor cât de grave sunt urmările războiului.

Mesajul Humanity for Peace

Cu ocazia comemorărilor legate de bombardarea Hirosimei Humanity for Pace a anunţat următoarele revendicări:

CEREM:

1.Oprirea oricărei finanțări și livrări de arme pentru Ucraina: vă cerem să puneți capăt fluxului de fonduri și arme care întrețin conflictul din Ucraina. Continuarea susținerii prin armament, nu face decât să exacerbeze situația și să împiedice posibilitatea păcii.

2.Convocarea de negocieri de pace necondiționate: vă cerem să lansați negocieri necondiționate între toate părțile implicate. Un dialog veritabil este cheia pentru a ajunge la soluții durabile și pentru a pune capăt suferinței civililor inocenți prinși între două fronturi.

3 Dizolvarea NATO: vă cerem să lansați dizolvarea NATO pentru a putea progresa spre o nouă eră de cooperare internațională și de încredere mutuală. Eliminând confruntarea între blocuri, vom putea promova un mediu în care relațiile internaționale vor fi fondate pe cooperare și nu pe confruntare.

4.Crearea unei noi arhitecturi de securitate internațională: facem apel la dumneavoastră să lucrați împreună pentru a elabora o nouă arhitectură internațională de securitate care să ia în calcul preocupările de securitate a fiecărei națiuni suverane, oricare ar fi dimensiunea sau influența ei.

Această arhitectură trebuie să dea prioritate rezolvării pacifice a conflictelor și înțelegerii mutuale, depunându-se eforturi pentru a elimina spectrul tensiunilor geopolitice. Înțelegem caracterul complex al provocărilor cărora le faceți față, dar suntem ferm convinși că printr-un dialog veritabil, prin cooperare și dând prioritate bunăstării omenirii, este posibil să ajungem la o pace durabilă.

Destinul generațiilor viitoare și conservarea planetei noastre depind de leadershipul dumneavoastră și de voința dumneavoastră de a lua măsuri aici și acum. A venit momentul să intrăm în acțiune și vă cerem să folosiți această ocazie istorică pentru a construi o lume în care conflictele sunt soluționate prin mijloace pacifice și în care securitatea și bunăstarea tuturor popoarelor sunt garantate.

362977220 192184870514286 4444969060671091794 n 300x225 - La București Mișcarea Pentru Pace si Humanity for Peace au cerut Pace si Neutralitate

***

Razboiul Ingormational

 

Related Images:

Citeste si …

Costel Vânătoru repus in functie
Uncategorized

Cercetătorul Costel Vânătoru va fi reinstalat în funcția de director al Băncii Naționale de Gene

Cercetătorul buzoian Costel Vânătoru va fi reinstalat în funcția de director al Băncii Naționale de Gene  Profesorul Costel Vânătoru de la Banca de Resurse Genetice Vegetale – pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale urmează […]

CC UE - Adunarea Consiliului Europei respinge gruparea politică a naționaliștilor
International

Adunarea Consiliului Europei respinge gruparea politică a naționaliștilor

Adunarea Consiliului Europei respinge gruparea politică a naționaliștilor „Democrați Europeni / Europa Națiunilor”  Adunarea Consiliului Europei reunită la Strasbourg a refuzat să recunoască alianța conservatoare naționalistă a parlamentarilor din Austria, Bulgaria, Cehia, Germania și Italia. […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*