George Simion a revenit la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului

Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului

 247 de vizualizări

George Simion
George Simion

George Simion a revenit la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului și a legat panglici tricolore la crucile mormintelor ostașilor români.

 

 George Simion, alături de doi membri ai echipei sale de campanie, aflați vineri la cimitirul din Valea Uzului, au fost bătuți de niște maghiari. Trei dintre aceștia au fost identificați, unul dintre ei fiind viceprimarul UDMR de Sânmartin.

Sambata 17 martie George Simion a revenit la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului și a legat panglici tricolore la crucile mormintelor ostașilor români. Acesta a scris pe FaceBook:

România, ca stat unitar, există datorită lor! V-am spus că nu rămâne așa și m-am ținut de cuvânt: astăzi le-am adus tricolorul, să își doarmă somnul de veci așa cum se cuvine. Jertfa ostașilor care au apărat independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României trebuie cinstită pe întreg teritoriul țării, indiferent că asta nu convine unora sau altora!”, a scris acesta pe Facebook.

Controverse

Incidentul cu George Simion a generat diviziune în cercurile conservatoare şi naționaliste, astfel în timp ce unii şi-au afirmat susținerea necondiționată faţă de George alţi l-au acuzat că a turnat gaz pe foc.

 Atitudinea lui George de a merge în Valea Uzului a fost îndelung comentata în cercurile naționaliste românești. O parte dintre patrioţi i-au condamnat pe unguri care l-au agresat pe George, alţii l-au acuzat pe George că a avut o atitudine provocatoare și că în momentul în care a scăpat din mâna ungurilor în loc să cheme poliţia a făcut un live pe facebook.

 

Desfășurarea evenimentelor

 1. În Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului a fost amenajată o parcelă pentru soldaţii români.

 2. UDMR a lansat informaţia ca acele cruci ale soldaţilor romani ar fi fost puse (greşit) pe morminte nemarcate care ar fi aparţinut unor soldaţi unguri.

 3. Crucile soldaţilor roman au fost acoperite de trei etnici maghiari care au plasat şi două inscripţii: că sunt acoperite până la clarificarea situației

 4. Alţi maghiar au declarat că vor înlătura pungile negre folosite la acoperirea crucilor soldaţilor romani. Totodată aceştia au anunţat că vor organiza paza cimitirului, pentru un scop neclar.

 5. George Simion citeşte pe internet articolele care anunţau desacralizarea crucilor ostaşilor romani (informaţie parţial falsă).

 6. George Simion ajunge la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, crucile nu mai erau acoperite.

 7. George Simion discuta cu nişte etnici maghiari moment în care este lovit pe la spate.

 8. George Simion anunţa că va sesiza poliţia în legătură cu lovirea sa, şi că are filmat incidentul.

 9. Vin mai mulţi unguri cu maşinile şi îl fugăresc pe George să îi ia telefonul.

 10. Geoarge scapă de urmăritori şi pune un live pe fecebook unde îşi anunţa prietenii să anunţe poliţia.

 11. Seara zilei de vineri George anunţa că este la poliţie şi că a fost agresat atât el cât şi membri echipei sale.

 12. Sâmbăta George a revenit revenit la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului și a legat panglici tricolore la crucile mormintelor ostașilor români.

Dispute …

George Simion, este candidat lan europarlamentare, motiv pentru care a fost criticat şi din afara lumii unionista, naţionaliste. Principalul argument se referă la faptul că acesta nu a anunţat imediat autorităţile, sau ca după primul atac nu a anunţat poliţia în loc să facă un life.

Cei care i-au luat apărarea au răspuns că omul reacţionează iraţional în situaţi de stres.

George Simion şi-a scos certificatul de la medicină legală, iar poliţia a demarat o anchetă. Momentan pace şi liniştea a revenit la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, mai multe grupuri de patrioţi au fost la cimitir şi nu s-au mai înregistrat incidente.

****

Razboiulinformational

Related Images:

Citeste si …

Ruth Bader Ginsburg
Incorect politic

O activista de stânga a anunţat că moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg a motivat-o să treacă la satanism

O cunoscută activista de stânga a anunţat că moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg a motivat-o să treacă la satanism  Jamie Smith, o cunoscută ateistă, activistă de stânga şi militanta pro-avort a anunţat într-un articol că […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*