Mesaj șovin la adresa românilor; CNCD nu se autosesizează ?

 1.782 de vizualizări

Mesaj șovin la adresa românilor

Mesaj șovin la adresa românilor: „Și în Ardeal sunt destui migranți… noi le spunem români

Cunoscutul blogger Dan Tanasa a publicat recent un articol despre un mesaj sovin si jignitor la adresa românilor, distribuit online de catre Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), partenerul UDMR. Mesajul șovin este următorul: „Și în Ardeal sunt destui migranți… noi le spunem români”.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), condus de Szilágyi Zsolt, partenerul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), condus de Kelemen Hunor, promovează prin intermediul rețelelor de socializare mesaje șovine care instigă la ură împotriva românilor.

 >> Contul de Facebook al unei filiale locale din județul Bihor a PPMT, formațiunea politică condusă de Szilágyi Zsolt care are semnat un protocol de colaborare cu UDMR-ul condus de Kelemen Hunor, promovează mesaje șovine și pline de ură interetnică la adresa românilor din Transilvania.

Un astfel de mesaj a fost postat în data de 27 ianuarie a.c. de contul de Facebook „Erdélyi Magyar Néppárt Érsemjén”, ce aparține filialei locale a PPMT din localitatea Șimian, județul Bihor.

Peste poza care îl înfățișează pe Eroul Național Avram Iancu vorbindu-le oamenilor este inscripționat textul „Și în Ardeal sunt destui migranți…doar că noi le spunem români”.

Fotografia este însoțită de un text în limba maghiară care se traduce astfel (traducere Facebook):

Avram Iancu, astăzi eroul național român, care, în momentul revoluției din 1848-49 și al libertății de război, a fost liderul trupelor libere românești ale împăratului, arzând satele maghiare și a măcelărit mii de unguri!”  << scrie pe blog Dan Tanasă

Discriminare, discriminare … dar nu pentru toată lumea

Românii trăiesc de mai bine de un an o cenzură incredibilă, orice postarea în reţelele de socializare legata de istoria noastră recentă sau care include cuvintele naţional, naţionalism sau alte asemenea riscă să îţi aducă o suspendare a contului.

Rectorul academiei SRI amintea trufaş anul trecut despre rolul jucat de instituţia sa în diminuarea naţionalismului, sau că sărbătorile Centenarului să fie ţinute cu moderaţie. De curând am publicat articole despre domnul Sorin Grindeanu care ne cere să renunţăm la naţionalism, sau doamna Angela Merkel care se exprima la modul general că a sosit timpul să se renunţe la „suveranitate”.

Idee utopică, pare a fi interesanta condiția ca toată lumea începând cu ruşii şi americanii să renunţe la naţionalism şi să îl ţina doar la dânşii acasă. Nu doar că asta nu se întâmplă, dar observăm că doar patriotismul unora e taxat.

Dacă un profil românesc ar fi făcut remarci şovine, abilitatea de a mai posta pe Facebook îi era suspendată timp de 30 zile. Dacă un partid românesc ar fi făcut orice remarci jignitoare la adresa altor etnii, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-ar fi autosesizat numaidecât. Postarea şovina a fost făcută pe Facebook în data de 27 ianuarie 2019, articolul domnului Tanasa a fost publicat pe 3 februarie. Astăzi suntem în 7 februarie si nu am găsit nici o informaţie despre scuze adresate de reprezentanţii comunităţii maghiare sau despre începerea unei anchete CNCD. Pagina de Facebook cu pricina funcţionează la parametri normali, în plus ea continua să facă postări cu caracter insultător sau revizionist.

ScreenShot 20190206235455 - Mesaj șovin la adresa românilor; CNCD nu se autosesizează ?
Mesaj șovin

Mai sus avem o alta postare cu caracter revizionist despre Trianon

Postarea sovina in care românii sunt numiti „imigranti” a fost distribuita de profilul Erdélyi Magyar Néppárt Érsemjén pe 27 ianuarie la ora 21:05. Autorul postarii este pagina nationalista „Patrióta Európa Mozgalom”.

Asta in timp ce paginile românești precum pagina Legende Vii au fost inchise pentru o simpla postare in care aparea Valeriu Gafencu.

SURSE

# Blogul lui Dan Tanasa

PPMT, partenerul UDMR, mesaj șovin la adresa românilor

# Profil Facebook filiala partid

Erdélyi Magyar Néppárt Érsemjén

# Profil Facebook pagina nationalista

Patrióta Európa Mozgalom

# România Libera

Rectorul Academiei SRI, explicații halucinante despre sărbătorirea modestă a Centenarului

# Razboiul Informațional

  • Articol

Si Sorin Grindeanu cere sa renunțăm la “Naționalism”

  • Articol

Gata cu „Naționalismul” să se renunțe la suveranitate !

  • Articol

FaceBook se lupta cu istoria, pagina magazinului „Legende vii” a fost închisă

  • Articol

Cenzura pe FaceBook, s-a trecut la interzicerea unor articole de știri

***

 

Dogaru Victor / Razboiul Informational

Related Images:

Citeste si …

3 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. Poliţia Gândirii? U.E. se pregătește să instaureze cenzura. - Razboiul Informational
  2. Poliţia Gândirii: U.E. se pregătește să instaureze cenzura! - Justitiarul - revista de investigatiiJustitiarul – revista de investigatii
  3. Poliţia Gândirii? U.E. se pregătește să instaureze cenzura. | Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*