Scriitorul Răzvan Codrescu a trecut la Domnul

Răzvan Codrescu

 66 de vizualizări

Răzvan Codrescu

Îndrăgitul scriitor Răzvan Codrescu ne-a părăsit și s-a mutat la Domnul

 O veste care ne-a îndurerat și ne-a umplut inima de tristețe: Răzvan Codrescu nu mai este printre noi! În ajun de Ziua Crucii, Domnul l-a mutat in împărăția sa.

 Răzvan Codrescu s-a născut în 7 mai 1959 la Bucureşti. A studiat la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti şi a fost scriitor, publicist, editor, director literar al editurii Christiana şi redactor şef al revistei Lumea Credinţei, vice-preşedinte al Asociaţiei Ziariştilor şi Editorilor Creştini şi preşedinte de onoare al Asociaţiei „Rost”.

 R.Codrescu  în ultimul sfert de veac, s-a impus in aria discursului  naţional-creştin, fidel vechilor idealuri ale Dreptei creştine, a încercat să contribuie la naşterea, coagularea şi afirmarea unei noi elite creștin conservatoare.

Răzvan Codrescu – Cărți publicate

 A publicat șase volume de poezii („Răsăritenele iubiri. Fals tratat de dezlumire”, 2002; „Rug aprins. O sută de sonete şi false sonete”, 2008; „Crucile pustiei. Poeme neptice”, 2010; „Rost de doină. Cîntece fără stăpîn”, 2012; „Sonetele lui Dionis”, 2013; ”Erosstihuri”, 2016), 14 volume de eseuri (de la „Spiritul dreptei”, 1997, la „O introducere în creștinism”, 2016), traduceri din Dante Alighieri („Infernul”, 2006) şi Sf. Ioan al Crucii („Integrala operei poetice” – în colaborare cu hispanista Anca Crivăţ, 2003).’

 A scris sute de articole de presa pe teme naționalist-creștine si istorice, a ținut conferințe si a avut mai multe apariții in emisiuni de radio și televiziune.

Mesajul Patriarhiei Romane

„Am aflat cu întristare vestea trecerii din această viaţă, după o intensă suferinţă, a domnului Răzvan Codrescu, poet şi eseist creştin, traducător, editor, apologet şi elegant mărturisitor al spiritualităţii ortodoxe”, se arată în mesajul transmis, luni, de Patriarhia Română.

SURSE:

# Date Bibliografice

http://www.edituramanuscris.ro/produs/razvan-codrescu/

***

 

Razboiul Informational

 

 

 

 

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*