Ce mesaj a vrut sa transmită Putin cu ocazia grandiosului concert de la Moscova

Putin la primul political rally de la Moscova

 169 de vizualizări

Vladimir Putin
Vladimir Putin la Concert, Moscova

Ce mesaj a vrut sa transmită Vladimir Putin cu ocazia grandiosului concert de la Moscova, ținut de de „Ziua reunificării Crimeei”

 Vineri, de „Ziua reunificării Crimeei” mai multe concerte grandioase au avut loc în câteva orașe din Rusia, inclusiv Moscova și Sankt-Petersburg. La concertul de pe un stadion din capitala Rusiei a luat parte și Vladimir Putin, care a apărut calm şi relaxat şi le-a vorbit ruşilor prezenţi, despre ce el a numit „operațiunea specială” din Ucraina. Prin modul de organizare al acestor concerte liderul de la Kremlin a transmis în mod clar un mesaj Occidentului dar care este acesta?

Vladimir Putin la „Ziua reunificării Crimeei”

 În Rusia a avut loc un exerciţiu de imagine care este greu de interpretat. Puţin a organizat practic un miting electoral, „political rally„, unde copiază la indigou până în cele mai mici detalii acele evenimente electorale, political rally din Statele Unite. Manifestările politice din spaţiul ex-sovieticau fost întotdeauna marcate de un anume protocol foarte strict.

usa rusia 289x300 - Ce mesaj a vrut sa transmită Putin cu ocazia grandiosului concert de la Moscova

 Preşedinţii Rusiei, în mod tradiţional apăreau în spate cu militari sau înconjuraţi de oameni în costum negru cu ochelari fumurii. Acest lucru transmitea o imagine de forţă. În timp ce preşedinţii USA apăreau la astfel de întâlniri cu susținătorii având în spatele lor tineri, sau înconjuraţi de americani îmbrăcaţi în diverse feluri, pentru a simboliza diferite categorii sociale, toate reprezentate și unite în jurul Președintelui. Preşedinţii Rusiei erau înconjuraţi de persoane sobre, în ținute protocolare ce transmiteau un mesaj de seriozitate şi arogantă. Preşedinţii Statelor Unite transmiteau un mesaj de relaxare şi calm, fiind înconjuraţi de persoane vesele care fluturau steguleţe.

 Vineri Putin a şocat apărând în mijlocul unor tineri veseli, vopsiţi pe față cu steagul Rusiei. Nu s-a strigat trăiască Putin, ci Trăiască Rusia. Securitatea personală a lui Putin nu a mai făcut zid într-un mod evident în jurul liderului. Putin a apărut relaxat, citând din Biblie şi fiind îmbrăcat într-o pufoaică occidentală. Ce înseamnă toate acestea ? În primul rând mesajul vine la două zile după ce Biden a anunţat că susţine cu armament Ucraina.

Diverse ipoteze asupra semnificației

 Concertul de la Moscova este probabil o sfidare la adresa Statelor Unite prin care Putin transmite că este calm şi relaxat, că poporul ar fi unit în jurul lui şi sugerează că ar avea un motiv să fie fără nici o grijă. Oficial Rusia nu are momentan nimic de sărbătorit, prin urmare concertul televizat dorește sa transmită un mesaj dar care să fie acesta?

O victorie obținută în anticamera negocierilor ?

 Să fi obţinut ceva la negocierile pe care le poartă cu China şi India? Sau a ieșit din buncăr să sărbătorească o victorie în negocierile cu Ucraina?

 Dacă Ucraina se chinuie să atragă NATO de partea lor, Rusia încearcă să consolideze o alianţă cu China, India, Arabia Saudită, Iran şi chiar o serie de tari din Africa. Dacă în cadrul discuţiilor din spatele uşilor închise Putin a obţinut promisiuni concrete din partea acestor state, atunci ar avea motiv de bucurie. Deja în anumite cercuri se vorbeşte că dacă Statele Unite vor extinde sancţiunile asupra acestor ţării ele sunt dispuse să renunţe la a îşi mai tranzacţiona produsele pe dolari fapt ce ar avea un efect devastator asupra puterii şi prestigiului dolarului.

Cântecul de Războinicului înainte de luptă ?

 O altă ipoteză este ca respectivul concert ar dorii să transmită un mesaj de unitate a ruşilor. La fel cum echipele de fotbal american au un cântec de luptă (fight songs ) cântat înaintea începerii meciului spre intimidarea adversarului, la fel Putin şi-a dorit să transmită un mesaj că nu îi este teamă de sancţiunile date împotriva Rusiei.

 Mult mai grav la concertul respectiv a participat şi un cântăreţ sovietic care idolatrizează URSS: „Ucraina şi Crimeea, Belarus şi Moldova, Totul este ţara mea” aşa şi-a început acesta spectacolul. Melodia se cheamă „Made în URSS” şi este cântată de Oleg Gazmanov, interpretul are interdicţie de a intra în mai multe ţării pentru viziunile sale extremiste.

„Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova / Aceasta este țara mea / Sahalin și Kamceatka, munții Urali / Aceasta este țara mea / Teritoriul Krasnoiarsk, Siberia și regiunea Volga / Kazahstan și Caucaz, precum și țările baltice”. (dupa Deschide.md)

Semnificaţia mesajului ar putea fi o ameninţare trimis către NATO şi în special Statele Unite ca Rusia s-ar putea să nu se mai oprească la graniţa Ucrainei. Apare întrebarea de ce Putin şi-ar informa prieteni globalişti (prieteni care au declarat clar că „NATO nu este în Război cu Rusia”) despre planurile sale? Mesajul pare a fi un avertisment că puterile occidentale să nu mai ajute Ucraina.

Un mesaj poporului American ?

 Prin faptul că Putin a copiat până în cele mai mici detalii campaniile americane (tineri cu steagul Rusiei vopsit pe faţă, culorile naţionale prezente peste tot, şepcuţe, insigne, ) mesajul este adresat atât conducătorilor Statelor Unite cât şi poporului american. Poate că ucenicul școlii de lideri a lui Klaus Schwab, șeful oficial al Forumului Economic Mondial transmite ceva subtil elitei oculte? Sau poate că Putin ne spune că rolurile s-au schimbat și că la ora actuală Rusia urmează să preia rolul Statelor Unite. Doar timpul ne va lămuri asupra mesajului pe care a încercat să îl transmită…

***

 

Razboiul informational

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*