Mărturisitorul EMANOIL MIHĂILESCU a trecut la Domnul

 126 de vizualizări

Mărturisitorul EMANOIL MIHĂILESCU

Mărturisitorul EMANOIL MIHĂILESCU, cel mai iubit deținut politic,  a trecut la Domnul

 In data de 27.02.2019, ne-a părăsit Mărturisitorul EMANOIL MIHĂILESCU, luptător anticomunist, fost deținut politic și mărturisitor creștin în temnițele regimului bolşevic totalitar.

EMANOIL MIHĂILESCU 1 - Mărturisitorul EMANOIL MIHĂILESCU a trecut la Domnul
Arhitectul E.L MIHĂILESCU

 Emanoil Mihăilescu s-a născut în 1935 si avea sa ajunga, unul dintre studenții Rugului Aprins. Arestat la 18 septembrie 1958 este condamnat la 5 ani muncă silnică pentru ”crimă de uneltire împotriva ordinii sociale”, Emanoil Mihăilescu avea să treacă prin calvarul închisorilor politice bolsevice de la Fortul 13 Jilava, Periprava, Salcia și Gherla. În temniţă avea să îl mărturisească pe Hristos şi să aibă o atitudine pozitivă şi optimistă. Este eliberat în septembrie 1963, reuşeşte cu greu să își termine studiile, devenind in cele din urma arhitect.

  A participat la numeroase manifestări ale foştilor deţinuţi politici întotdeauna aducând o notă de optimism. Într-un interviu acordat ziarului Gandul, acesta amintea „mi s-a arătat fericirea în temniţele comuniste

 În ultimii ani domnul Mihăilescu a participat la proiecte legate de promovarea memoriei foştilor deţinuţi politici. Împreună cu Asociației Foștilor Deținuți Politici din România şi cu Fundaţia Ogoranu, arhitectul Mihăilescu participa la întâlniri ale foștilor deținuți politici cu elevii din liceele bucureștene, precum și ca ghid, la pelerinajele de la Fortul 13 Jilava şi Valea Piersicilor.

 Astăzi 1 Martie, fostul deţinut politic Emanoil Mihăilescu a fost însoţit pe ultimul drum de circa 200 de persoane care l-au cunoscut. O mulţime de flori au umplut sicriul, cavoul şi au acoperit complect mormântul. A rămas în memoria tuturor ca un om optimist şi glumeţ cu o fire veselă cu ochii plini de viaţă.

Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească

SURSE:

Romanialibera

A murit Emanoil Mihăilescu unul dintre ultimii supraviețuitori arestați în lotul Rugului Aprins

Ortodoxinfo

A trecut la Domnul, luptătorul anti-comunist Emanoil Mihăilescu

Foto ceremonie: Dogaru Victor

Fotorafie Emanoil Mihailescu: fotografia de la inmormantare

***

Războiul informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*