Astăzi Wikipedia și-a închis situl pentru utilizatorii de limba germană

 93 de vizualizări

Wikimedia Germania

Wikimedia: ULTIMA ȘANSĂ!  „Legea drepturilor de autor” urmează să fie aprobată de Parlamentul European pe 26 martie 2019.

Singurul mesaj pe care il puteau găsi astăzi (21 – III- 2019) utilizatori de limba germana a cunoscutei enciclopedii virtuale a fost următorul:

„Aproximativ cinci milioane de persoane protestează într-o petiție 145 de asociatii civile și organizații pentru drepturile omului, asociații de afaceri și IT (inclusiv Bitkom, asociația germană Start-Up-Verband sau Chaos Computer Club), Internet-Pioniere precum Tim Berners-Lee, asociațiile jurnaliștilor și designerii.

Aceasta este ultima noastră șansă. Ajutați-ne să modernizăm drepturile de autor în Europa.

De ce nu puteți utiliza wikipedia ca de obicei? Autorii Wikipedia au decis să dezactiveze astăzi Wikipedia în semn de protest împotriva părților din reforma planificată a drepturilor de autor ale UE.

Reforma propusă ar putea restricționa sever internetul gratuit. Chiar și cele mai mici platforme de internet ar trebui să împiedice în mod preventiv încălcarea drepturilor de autor ale utilizatorilor lor (articolul 13 din legea planificată), care, în practică, ar fi posibilă numai prin filtrele de încărcare predispuse la erori și abuzuri.

În plus, toate paginile web pentru extrase scurte de text de la produsele de presă ar trebui să obțină licențe pentru a se conforma unui nou drept de editor (articolul 11). Ambele pot afecta în mod semnificativ libertatea de opinie, arta și presa.

Deși cel puțin Wikipedia este scutită în mod explicit de la articolul 13 din noua directivă privind drepturile de autor (însă nu articolul 11), Cunoașterea gratuită va suferi chiar dacă Wikipedia rămâne o oază în deșertul filtrat de pe Internet.

 Prin urmare, solicităm să contactați deputații din Parlamentul European și să îi informați cu privire la poziția dvs. cu privire la reforma planificată.

Serviciul de căutare a membrilor menționat al Parlamentului European menționat mai sus nu este administrat de către Fundația Wikimedia; Utilizarea site-ului web este condiționată de condițiile locale de utilizare.”

Sursa: wikipedia Germania

***

 

Georgeta Alexandrinna Mihail pentru Razboiulinformational

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*