Pagina de Facebook a fundaţiei Gogu Puiu a fost închisă pentru istoria adevărată

Facebook si cenzura

 389 de vizualizări

Facebook - cenzura

Pagina Oficială de Facebook a Fundaţiei Gogu Puiu a fost închisă pentru istoria cea adevărată

Pagina de FaceBook a Fundaţiei „Gogu Puiu şi Haiducii Dobrogei” a fost închisă astăzi pentru faptul că a anunţat o comemorare publică a masacrelor Carliste din 21-22 septembrie 1939. Intrăm într-o perioadă întunecată în care istoria cea adevărată nu mai poate fi spusă, iar morţii unora sunt mai valoroşi ca morţii altora.

gogu - Pagina de Facebook a fundaţiei Gogu Puiu a fost închisă pentru istoria adevărată

Masacrele din 21 spre 22 septembrie 1939

În noaptea de 21 spre 22 septembrie 1939 au fost asasinaţi mişeleşte, fără judecată, în lagăre, închisori, spitale şi pe tot cuprinsul ţării, din ordinul dictatorului Carol al II-lea, 252 de legionari.

În zorii zilei de 22 septembrie, fiecare judeţ prezenta trecătorilor cadavrele a câte trei legionari, pe care poliţiştii şi jandarmii, în plină noapte, i-au ridicat din mijlocul familiilor, i-au scos în stradă şi i-au împuşcat, apoi trupurile lor au fost lăsate ca lumea să le vadă vreme de trei zile. Uni erau întemniţaţi, arestaţi fără motiv, alţii internaţi în lagăre, alţii au fost ridicaţi din spitale de pe patul în care zăceau, doctori, profesori, elevi, elita mişcării legionare. Cei asasinaţi nu au fost aleşi întâmplător, erau spuma intelectualităţii mişcării legionare, cei mai cunoscuţi naţionalişti din fiecare oraş. După cum vom prezenta mai jos, au fost executaţi şi deţinuţi din închisori sau din spitalele penitenciarelor.

Această prezentare necesită JavaScript.

Elevii de şcoală generală şi liceu erau duşi în mod organizat să vadă cadavrele aruncate pe caldarâm şi păzite de jandarmi! Undeva deasupra tronau pancarte care anunţau că la fel urma să se întâmple cu toţi „trădătorii de ţară”.

Cei mai patrioţi români au fost executaţi pentru trădare, în timp ce trădătorii cei adevăraţi se ospătau cu regele la masă. Cică 70 de ani mai târziu istoricii aveau să nege toate acuzaţiile epocii, legionarii nu au fost susţinuţi de nici o putere străină. În timpul guvernării lui Ion Antonescu, procesul lui Corneliu Zelea Codreanu a fost rejudecat şi toate acuzaţiile s-au dovedite a fi false sau nefondate, iar Codreau a fost reabilitat post-mortem.

Prigoana împotriva legionarilor avea să continue cu sălbăticie până în toamna anului 1940, când regele Mihai I a proclamat “Statul Naţional Legionar”.

Metode vechi pentru timpuri noi / acum si pe FaceBook

Astăzi, în alte vremuri, sunt aplicate metode similare, fără nici o dovadă urmaşii celor care au suferit în temniţele comuniste sunt ostracizaţi cu acuze similare. Raspândacii calomniilor despre patrioţii zilelor noastre nu sunt decât odraslele celor veniţi odinioară pe tancurile sovietice şi ai celor care i-au primit cu flori.

Perversitatea lor este atât de mare, încât îi acuză pe cei mai mari patrioţi de trădare şi îi prezintă pe ultimii dintre trădători ca fiind mari patrioţi. Statuile adevăraţilor eroi sunt înlăturate de pe piedestalul cuvenit, iar în locul lor sunt promovaţi niște neaveniţi. Valorile noastre sunt înlăturate, iar alte valori sunt importate, idealul nostru naţional secular este deturnat chiar în aceste zile de un ideal care nu a fost niciodată al nostru.

Corneliu Codreanu era acuzat în 1938 de „cârdășie cu șeful unei puteri străine”, acuzaţie pe care istoria a dovedit-o falsă. Astăzi, de fiecare dată când se ridică câte un patriot, auzim acuzaţii similare, nu spuse în faţă bărbăteşte, ci şoptite pe la colţuri. tactica este aceeaşi: „cârdăşie cu o putere străină”. După asasinarea mişelească a acestuia prin sugrumare, Armand Călinescu este pedepsit pentru crimele sale de catre echipa legionară denumită “Răzbunătorii“, condusă de Miţi Dumitrescu.


După pedepsirea lui Călinescu, “Răzbunătorii” au intrat în clădirea Radioului şi au vorbit în direct, anunţând “pieirea tiranului”. Apoi s-au predat Poliţiei, fiind omorâţi a doua zi în locul atacului.

252 de execuții într-o singura noapte

Carol al II-lea ordona omorârea a 252 de fruntaşi legionari din întreaga ţară, elevi de liceu, profesori, doctori, academicieni, prinţi, toţi sunt executaţi precum borfaşii. Puţin cunoscut este faptul că mulţi dintre aceştia semnaseră la 8 mai 1938 o scrisoare către rege, în care îl anunţau pe acesta de loialitatea lor faţă de tron. Scrisoarea a ajuns la rege şi se regăseşte astăzi la Arhivele Naţionale în fondul Casa Regală într-un fost dosar privat al regelui. Răspunsul lui Carol al II-lea a venit la 30 noiembrie 1938 prin asasinarea şefului Mişcării Legionare. Trist este ca cele mai luminate minţi ale epocii, corifeii perioadei interbelice, nu înţeleseseră cu cine se luptau de fapt, pur şi simplu nu aveau informaţiile de care dispunem noi astăzi.

Ultima pagina a memoriului trimis regelui din închisoarea Tismana

A se observa: „Ai Maiestăţii voastre prea plecați”, Tismana 8 mai 1938 si lista cu sematuri:

155088 496583970388260 544848902 n - Pagina de Facebook a fundaţiei Gogu Puiu a fost închisă pentru istoria adevărată

Totuşi în cele mai negre perioade au existat raze de lumină, după fuga regelui Carol al II-lea s-a aflat că în micuţul judeţ Baia nu a fost omorât nici un legionar, primarul, prefectul, şeful poliţiei au refuzat ordinul. Din memorialistica s-a aflat că ar mai fi existat un oraş în care autorităţile au cerut ordin scris şi semnat, care în mod evident nu avea cum să vină.

vhgfdct - Pagina de Facebook a fundaţiei Gogu Puiu a fost închisă pentru istoria adevărată

Astăzi nu exista constrângerea unei dictaturi, şi totuşi suntem încet-încet „dresaţi” să ne conformăm unor norme prestabilite, şi din păcate cei mai mulţi o fac. Parcă cineva din umbră a încercat cu dictatura şi nu prea a mers, iar acum încearcă cu baloane şi sclipici… oare va merge?

FaceBook este o platformă publică sau o platformă editorială?

Rămânem cu un gust amar după ultima experienţă cu FaceBook-ul, care deşi pretinde a fi o „platformă publică”, se comportă din ce în ce mai mult ca o „editură”. Pe plan politic internaţional se prezintă ca o platformă publică în care nu compania este răspunzătoare de încălcarea unor legi (precum dreptul de autor), insă cu utilizatorii începe din ce în ce să se comporte ca o „editură” care selectează ce intră şi ce nu intră pe platforma lor. Fie doresc să fie protejaţi de încălcările legilor pe care utilizatorii le fac în nume personal, fie dacă sunt „editură” şi îşi filtrează singuri conţinutul, atunci ar trebui să aibă parte de vină la orice încălcare a legii apărută pe platforma lor. Normal nu pot merge în ambele direcţii!

Citește mai multe pe Buciumul Online: Masacrele anti-legionare din 21 – 22 septembrie 1939. Constantin Noica despre genii ale României asasinate sumar de dictatura carlistă.

UPDATE

 Ca urmare a contestației depuse si a publicări situației absurde, pagina fundatiei a fost restabilita luni ca si când nu s-a întâmplat nimic. Totuși in perioada in care s-a ținut comemorarea pagina a fost inactiva, deci FaceBook si-a atins scopul.

 

***

Razboiulinformational

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*