Batalia pentru cei 60% care nu voteaza

Cei 60% care nu i-a intrebat nimeni.

 30 de vizualizări

Ciolos 60%
60% pt ciolos

Cioloş: „Mai bine de 60% dintre români n-au participat la alegeri”

 În ultimi ani romanii au început să îşi dea seama care e jocul partidelor politice, care în România doar de „dreapta şi stângă” nu sunt. În consecinţă cca 60% din romanii nu mai sunt interesaţi de alegerile locale şi parlamentare. Un interes crescut încă îl constituie alegerile prezidenţiale şi de primar, partidele politice par a cădea total în dizgraţie. O declaraţie a lui Dacian Ciolosi semnalează începutul unei noi lupte, lupta pentru electoratul absenteist.

 Conform epochtimes-romania, Dacian Ciolos fondatorul Mişcării România Împreună (RO+), a declarat luni seară, la TVR 1, că 60% dintre români nu au participat la alegerile anterioare:

Mai bine de 60% dintre românii cu drept de vot n-au participat la alegeri. Aceşti oameni aşteaptă idei noi, alegeri noi. În 2016 n-am mers la alegeri, n-am candidat la alegeri deloc, deşi mie mi s-a propus să continuu ca prim-ministru. În momentul în care am vrut să intru în politică am făcut-o. Am văzut că o mare parte din români nu au fost atraşi de oferta aceasta electorală

Julien visează …

 Din punct de vedere al ştiinţelor politice este foarte interesant, practic avem un interes manifestat de Ciolos nu pentru electoratul de stânga, dreapta, conservator sau progresist ci pentru ce „absenţi” sau „boicotanti”.
Bună practică a ştiinţelor politice ne învaţă că un partid e bine să aibă un „public ţintă”: pensionari, corporatişti, studenţi, tineri, etc Dacian Ciolosi pare că risca şi riscă mult, cei care nu merg la vot au motive diverse, uni sunt plecaţi din ţară răspândiţi pe glob şi prea puţin interesaţi de politica din ţară mama, alţi sunt militanţi anti-sistem, alţi sunt monarhişti, alţi sunt merito-cratisti. La fel în acest 60% putem include oameni care sunt în general împotriva partidelor politice sau fac parte din diverse secte grupări religioase sau mişcări sociale care se opun actualului sistem bazat pe partide fără o morală creştină temeinică şi fără o doctrină clară. Pe aceşti oameni îi întâlnim la tot pasul sunt genul de cetăţean care dacă le este înmânat un pliant, înainte de a îl accepta pun întotdeauna o condiţie „să nu fie cu politica”. Aceştia sunt oameni pe care Dacian Ciolosi îi vede mărşăluind zgomotos în urma partidului său.
Din punctul nostru de vedere ce doreşte domnul Dacian Ciolos este pură nebunie sau vorba aceea „Vrabia mălai visează”. Ciolosi asuma ca „ o mare parte din români nu au fost atraşi de oferta aceasta electorală” în loc să vadă adevărul ca romanii numai sunt interesaţi de modul cum se face politica în România.

razboiulinformational /Dogaru Victor

sursa foto: nineoclock.ro

Citat preluat: epochtimes-romania

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*