Doamna Elena Ion Arnăuțoiu a trecut la Domnul la vârsta de 100 de ani.

 67 de vizualizări

Elena Ion Arnăuțoiu
Elena Ion Arnăuțoiu

Doamna Elena Ion Arnăuțoiu, sora fraților Toma și Petre Arnăuțoiu, a trecut la Domnul la vârsta de 100 de ani.

 Elena Ion Arnăuțoiu, sora partizanilor anti-comunisti Toma și Petre Arnăuțoiu, a trecut la Domnul, la puțin timp după împlinirea vârstei de 100 de ani.

Doamna Elena Ion Arnăuțoiu s-a alăturat părinților săi Ion și Laurenția morți în închisoare, fraților săi Toma și Petre executați în Valea Piersicilor, la Jilava!

Anul trecut a participat la Nucusoara la dezvelirea si sfințirea monumentului Haiducii Muscelului poti citi mai multe aici: În comuna Nucșoara, a avut loc dezvelirea și sfințirea monumentului „Haiducii Muscelului” ridicat în memoria luptătorilor Toma și Petre Arnăuțoiu

Fundatia Ogoranu, a emis cu durere următorul comunicat:

Am primit cu adâncă întristare vestea plecării dintre noi a venerabilei doamne Elena Arnăuțoiu, sora fraților Toma și Petre Arnăuțoiu, liderii uneia dintre cele mai consistente și longevive grupări de rezistență armată anticomunistă, desfășurată până în 1962 pe versantul sudic al Munților Făgărașului.

Ea însăși un simbol al Rezistenței, doamna Elena Arnăuțoiu și-a identificat destinul cu cel al fraților săi și al întregii grupări de rezistență din regiunea Muscelului, devenită în acei ani de după instaurarea comunismului în România un adevărat teatru de război.

Născută la 12 aprilie 1919, Elena Arnăuțoiu a fost arestată în decembrie 1950 și deținută până în februarie 1953, trecând prin închisorile și lagărele de la Ocnele Mari, Pipera și Ghencea. După capturarea fraților săi, a fost din nou arestată la 22 iunie 1958, trecând prin anchetele Securității din Pitești și condamnată la 5 ani închisoare corecțională pentru “omisiune de denunț”, cunoscând supliciul închisorilor de la Pitești, Jilava, Miercurea Ciuc și Arad, până în 1962.

Încununată cu împlinirea vârstei centenare, Elena Arnăuțoiu a fost decorată de Președenția României cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în semn de înaltă apreciere a ţinutei morale și demnității cu care a s-a opus Comunismului, plătind cu libertatea și tinerețea sa risipite între zidurile temnițelor totalitare.

În numele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, ne plecăm în fața catafalcului înveșmântat în tricolor, al doamnei Elena Arnăuțoiu, aducând modestul nostru omagiu curajului și jertfei de care a dat dovadă această fiică neînfricată a neamului românesc. Fie ca Domnul să primească sufletul său mucenicit, hărăzindu-I odihna veșnică alături de frații săi și celelalte lumini ale luptei de rezistență anticomunistă plecate dintre noi.

În veci pomenirea sa.

Elena Ion Arnăuțoiu ! Prezent!

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu

Președinte: Coriolan Baciu

1.07.2019

SURSE:

# Marturisitorii

Doamna Elena, sora Haiducilor Muscelului, Toma și Petre Arnăuțoiu, a trecut la Domnul la 100 de ani.

# Buciumul

La moartea ELENEI ARNĂUȚOIU. Comunicatul Fundației Ogoranu

***

Razboiulinformational

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*