Un român din Serbia declarat inamicul no.1

Domnul Balan este inamicul nr.1

 261 de vizualizări

inamicul nr.1
Alexandyu Balan inamicul nr.1

Un român din Serbia declarat inamicul nr.1, de extremist locali

 În timp ce în România falşii unguri udemeişti sunt plânşi de întreaga mass-media, ca atunci când au vrut să blocheze accesul într-un cimitir, patrioţii români au avut tupeul să se opună, minorităţile din alte ţări nu sunt la fel de norocoase. Alexandru Balan este un român din Serbia, membru al „Frăţiei Romaneşti din Serbia” este declarat inamicul nr.1 de nişte adevărați extremişti. Un cetăţean sârb, etnic roman extrem de vocal pentru drepturile etniei romaneşti, este ostracizat public.

Oare ce s-ar fi întâmplat dacă unul dintre liderii UDMR, ar fi fost declarat de o organizaţie naţionalistă din România doar „inamic”, nu inamicul nr.1 ? Ne putem imagina doar indignarea ziarului HotNews sau „Pravda” (zis Adevărul) sau ale realizatorului ştirilor Digi24, parcă îi şi văd pe militanţi rezist ieşind la Cluj şi respectiv Bucureşti la un marş „împotriva urii”.

 În Serbia lucrurile nu sunt aşa de roz pentru romanii timoceeni sau din Voivodina, publicam mai jos mesajul unui roman din Serbia apărut în parte şi pe glasul.info

“De când a început trezirea românilor timoceeni, se aud împotriva românismului tot mai multe voci extremiste sârbeşti, dar și cele ale trădătorilor sârbo-vlahi (slavizati) care s-au sârbizat benevol, și care urăsc România și poporul din care provin. Cei mai vocali sunt cei de la Consiliul Național Vlah și un sârbizat din satul Melnita, pe nume de Drajilovici, care acuză și scrie tot feluri de minciuni și bozgoane despre cei care luptă pentru drepturile elementare românești, cum ar fi școli și biserici românești, și îi prezintă pe patrioții români ca fiind iredentiști anti-sârbi, separatiști, etc”, a precizat: Alexandru Bălan „

Care să fie motivul acestor manifestării ?

Omul vizat, comentează astfel:

 „Pe data de 1, Iunie, pentru prima dată la oraşul Svilainat de pe valea Moravei, Serbia de est a avut loc întâlnirea românească de suflet în onoarea vizitei secretarului de stat pentru romani de Pretutindeni Domnul Victor Aleexev .

 La sala comunei pentru prima oară din istoria sau adunat peste 200 de români, cei din zona dar şi oaspeţi din România, Basarabia Bucovina de Nord. I s-a vorbit secretarului Aleexev despre probleme cu care se confrunta etnicii romani din zonă; cum ar fi lipsa de școli și biserici, precum și despre piedicile pe care ni-le pun autoritățile locale și biserica sârbă care interzic cursuri de limba româna în școli, și despre situația clădirilor în care ne-am improvizat biserici românești, care deocamdată sunt în case private și n-au locașele lor .

Apoi s-a prezentat un program scurt folcloric, s-au cântat cântece patriotice, a fost prezentat un film despre romanii timoceeni şi pomenile lor şi sau rostit nişte poezii romaneşti timoceeni.

Ce i-au deranjat pe vlaho-sarbi asimilaţi, este ca în sala au fost multe tricolorului româneşti, ca să cântat româneşte şi că apoi sau făcut poze în fata Primăriei cu steagurile romaneşti.

Cel mai mare steag şi cel mai vocali dintre patrioţi a fost cunoscutul activist roman din Belgrad originar din Banatul sârbesc , Alexandru Balan. Pozele lui publicate pe facebook au fost cele care au stârnit mânia şi ura anti-romanilor din zonă. „

Unde sunt „falși umaniști” vajnici luptători ai libertății de exprimare?

 Astfel în ziarul local, Petrovat info, fost publicat un text scandalos, care îl vizează pe Alexandru Balan şi îl prezenta ca „Inamicul Numărul Unu” al statului sârb şi al sarbo-vlahilor din zonă cât şi a Consiliului Vlah. În acest articol se cere ca „măsuri să fie luate” de urgenţă împotriva lui!!

ScreenShot 20190611045437 - Un român din Serbia declarat inamicul no.1
Alexandru Balan

Potrivit lui Alexandru Bălan : „Aceeaşi hărţuiesc şi acuză de iridentism toţi activităţi romani şi preoţii BOR din zonă„.

O Acțiune de Intimidare.

 Pozele cu el au fost luate de pe pagina personală de facebook, chipul său este încercuit cu roşu parcă s-ar fi pus o ţintă pe capul sau. Astfel cercurile respective îl indică pe domnul Bălan, ca şi când ar fi un fel de infractor.

Domnul Balan ” inamicul nr.1 ”  declară: „Asta e doar continuarea politicii sârbeşti de intimidare şi deznaţionalizare care de fapt are loc neîntrerupt de peste 100 de ani. Până ultimul roman din zona nu va fi asimilat această politică de ură nu va fi oprită. Asta este o tactică recunoscută de intimidare, dar ea nu mai sperie pe nimeni!

In Final suntem asigurați de ” inamicul nr.1 „:

„Trezirea poporul român din Serbna de est nu mai poate fi oprită de nimeni. Datorită vizitelor dese ale oficialilor romani şi datorită faptului că a fost liberalizata acordarea cetăţeniei romaneşti romanilor din Serbia de către Guvern, tot mai mulţi timoceni se trezesc din „somnul cel de moarte” şi cer cetăţenia romană.

Centrele noi ale spiritualităţii romaneşti răsar peste tot în Serbia de est, în oraşe dar şi la sate până acum necunoscute nouă, precum: Pojarevat, Svilainat Petrovat Golubat Kuceva, mai recent Cupria Despotovat, locuri unde nici n-am ştiut în urmă cu nişte ani că există romani, acuma ele sunt centre cu zeci de activişti şi Ong-uri romaneşti care lupta pentru neam şi dreptate. Salutări din Serbia, SUS NEAMUL nostru străbun!!

Articolul Nostru Precedent despre domnul Balan Românii din Serbia își manifestă îngrijorarea faţă de rezultatul europarlamentarelor

Related Images:

Citeste si …

Feministele noastre
Bucuresti

Ipocrizie: Feministele anunță organizarea unui protest de Ziua Femeii la Catedrala

Ipocrizie: Feministele anunță organizarea de Ziua Femeii a unei “liturghie feminista” la Catedrala Mântuirii Neamului  Organizaţia „Feminism România” care promovează educaţia sexuală în şcoli, avortul, „egalitatea” între sexe şi genuri, mişcarea LGBTQ e.t.c, organizează pe […]

Ziua Culturii Române
Incorect politic

Mihai Tîrnoveanu amendat pentru ”îndrăzneala” de a il omagieze pe Eminiescu de Ziua Culturii Române

Mihai Tîrnoveanu amendat pentru „îndrăzneala” de a îl omagieze pe Eminiescu de  Ziua Culturii Române în Sfântu-Gheorghe Sfântu-Gheorghe.  Patriotul Mihai Tîrnoveanu a avut ”îndrăzneala” să nu înștiințez Primăria Sfântu-Gheorghe, când a dorit să îl omagieze […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*