Ideologul USR & #Rezist, Andrei Caramitru loveşte din nou cu mânie proletară

 1.374 de vizualizări

Andrei Caramitru si Ateismul Stiintific
Andrei Caramitru si Ateismul Stiintific

Ideologul USR & #Rezist Andrei Caramitru loveşte din nou cu mânie proletară, inspirat de „ateismul stiintific

 Serbarea Nașterii Maicii Domnului (Sfânta Maria Mică) a făcut ca familiile să se reunească în jurul celor cu nume precum Maria, Marin, Marian, dar a scos şi tot felul de draci din reprezentanţi de bază ai USR. Ideologul U.S.R. & #Rezist, Andrei Caramitru, a lovit cu mânie proletară în Biserica Creştină şi în credincioşi. Argumentele aduse în discuţie sunt complet idioate, fapt care ne demonstrează că reprezentanţii mişcării rezist/resist trăiesc în nişte „camere de ecou“ din care ies foarte rar şi mai aruncă vreo „perlă“.

Camera de ecou #Rezist & USR + ProRomania

  Sintagma „camera de ecou“ desemnează un grup relativ mic, care de cele mai multe ori se considera „persecutat şi care interacţionează exclusiv cu persoane care au concepte şi opinii similare. Astfel, membrii lui ajung să fie înconjuraţi doar de oameni care au exact aceleaşi opinii ca şi ei. Aceștia le vor reîntări convingerile că toate credinţele lor sunt sută la sută corecte. Dacă ajungem pe paginile rețelele sociale ale unor lideri de opinie din cercurile „rezist“, precum jurnalistul Mădălin Bot, vom observa şiruri nesfârşite de laude şi aprecieri, fără nici o critică – aşa arată o „cameră de ecou. Cei din afara grupului, care accidental ajung să interacţioneze cu „oamenii ecoului“, ajung să fie respinşi imediat catalogaţi ca „pesediști“, „putiniști“ sau, în cele mai bun caz, „idioţi utili“ care, se uită la Antena3.

  Nu trebuie condamnat domnul Andrei Caramitru că a folosit cele mai ridicole argumente; trebuie să înţelegem că, în interiorul camerei de ecou Rezist-USR-ProRomania, aceste argumente sunt văzute ca „strălucite“. Din păcate, lipsa de cultură este un factor decisiv aici, orice om cu o brumă de educaţie poate vedea că argumentele nu sunt solide.

Andrei Caramitru şi „mânia proletară

  Astfel, domnul Andrei Caramitru şi-a direcţionat două atacuri împotriva Bisericii şi a credincioşilor în Ziua Nașterii Maicii Domnului. Domnul Andrei Caramitru este, probabil, motivat de doctrina marxist-leninistă, conform căreia proletariatul trebuie scos de sub influenţa religiei. Doar aşa au teoretizat „tătucii“ că se va abandona speranţa „deşartă“ într-o viaţă de apoi „inexistentă“ şi vor începe să construiască „paradisul“ aici pe pământ, evident în forma societăţii „comuniste“. Vezi mai mult: [(AICI)]

Caramitru B1 - Ideologul USR & #Rezist, Andrei Caramitru loveşte din nou cu mânie proletară

 

  Prima postare, făcută în data de 9 septembrie 2019, face trimitere din nou la sloganul progresist „spitale nu catedralei“, deşi s-a explicat de zeci de mii de ori că nu există nici o legătură de cauzalitate între cele două. Biserica face proiecte, strânge donaţii, obţine finanţare şi de la autorităţile locale sau naţionale pe când Ministerul Sănătăţii, care primeşte un buget uriaş, nu este oprit de „credincioşi“ să nu facă la fel sau chiar mai bine.

 

 Domnul Andrei Caramitru comentează ironic:

De ce construim atât de multe biserici și nici un spital? „ după care încearcă să fie sarcastic: „Răspunsul vine din manualul de religie. Copiii învață că – dacă ești bolnav – trebuie să mergi la biserică şi după să te ungi cu untdelemn sfințit. Doar așa te faci bine !!!!! Nu cumva să mergi și la doctor!

Punem în formă de silogism logic afirmaţia progresistă:

Premiza 1:  Bisericile din România şi credincioşi construiesc locaşuri de cult.

Premiza 2:  În România în loc să se construiască, se închid spitale.

Concluzie progresistă: Biserica şi credincioşi sunt de vină pentru lipsa de spitale!

 În logica formală acest timp de silogism se numeşte non sequitur, adică, în latină, „nu rezultă“ (direct din premizele enumerate). Eroarea particulară aici se cheamă „Concluzia care neagă premizele“; în general,  implică eroarea ca una dintre premize să fie falsă sau parţial falsă, precum în cea care se sugerează că în România nu s-au mai construit/renovat spitale.

În fapt, în ţara noastră s-au mai construit şi refăcut recent câteva spitale inclusiv de către biserică.

Silogism Simplificat

A) Biserica => Locaşuri de cult

B) Ministerul Sănătăţii =/=> Spitale

Rezultat) Biserica =/=> Spitale

Uniunea Europeană şi paturile de spital pe cap de european

 Problemă majoră a progresiştilor cu acest argument este că Uniunea Europeană recomandă un anumit număr de paturi de spital în sistemul sanitar de stat. Prin urmare, România trebuie să respecte normele comunitare. Practic, progresişti Rezist şi USR sunt moral obligaţi fie să tacă, în problema spitalelor, fie să devină Euro-sceptici.

Postarea „ateist-stiintifică”

caramitru A1 599x1024 - Ideologul USR & #Rezist, Andrei Caramitru loveşte din nou cu mânie proletară

 Caramitru-Criticu’, folosindu-se de o simplă analogie între o statuie a zeiţei Isis şi o icoană a Fecioarei Maria, sugerează nici mai mult nici mai puţin decât o origine comună. Problema majoră de logică este că „similaritatea nu implică o origine comună“, reprezentări cu mame care îşi ţin copiii la sân există în toate culturile de pe toate continentele locuite. Mai mult, dacă Fecioara Maria s-a inspirat de la Isis să îşi ţină pruncul la sân, atunci Angelina Jolie, Madonna, Britney Spears, Christina Aguilera de la cine s-or fi inspirat să îşi ţină pruncul exact în aceeaşi poziţie ?

900 mm - Ideologul USR & #Rezist, Andrei Caramitru loveşte din nou cu mânie proletară

  Iluzia cu similaritatea care ar implica o origine comună este dată de inferența eronată că două persoane care arată asemănător ar fi înrudite. Cel mai bine această eroare de judecată poate fi exemplificată în biologie: aripile există/au existat la mai multe fiinţe, precum insectele (lăcustele), păsări (găină), mamifere (liliacul), reptile (Pteranodon) absolut fără legătură una cu cealaltă.

  Povestea cu zeitgeist-ul religios îşi are originea în ateismul ştiinţific (iudeo-bolşevic), unde religia era permanent asociată cu înapoierea societăţii ruseşti. Astfel, în URSS, Societatea Ateiştilor Militanţi a scos un număr uriaş de cărţi de GosAteism (numit la noi „ateism ştiinţific“) care atacau religia creştină prin tot felul de sofisme.

 

# Am publicat un studiu despre acest subiect:  Lupta împotriva religiei prin aşa numitul “ateism-ştiinţific” în regimul comunist

Emelyan Mikhailovich Yaroslavsky … adică tătucul lor

 Emelyan Mikhailovich Yaroslavsky, un iudeu născut Izrailevich Gubelman, care a născocit ideea că „religia a fost creată de om, a evoluat sub diverse regimuri şi avea să moară în comunism“. El este autorul unor cărţi anti-creştine precum „Biblia pentru credincioşi şi necredincioşi“ şi al unor texte satirice publicate într-un periodic numit „Fără Dumnezeu“. Acest personaj este principală sursă pentru ideile speculate de indivizi precum Caramitru-Criticu’.

  Ideea lui E.M Yaroslavsky era una evoluţionistă, anume: religia este în totalitate o născocire a minţii umane, care a evoluat refolosind o serie mituri comune.

 Astfel, reprezentarea Sfântului Cristofor cu cap de câine este văzută de E.M Yaroslavsky ca un vestigiu rămas în creştinism din „religiile păgâne” care venerau animalele. Biserica creştină considera ca acest sfânt ar fi provenit dintr-un trib al chinocefalilor, care este menţionat în mai multe surse şi care ar fi fost un trib în care membrii îşi ascuţeau dinţii, îşi tăiau urechile şi îşi mutilau fața spre a arăta fioros ca un animal.

 Fecioara Maria ne este prezentată de E.M Yaroslavsky nu ca o femeie care a trăit în Orientul Apropiat, ci ca un mit al „fertilităţi“, care a evoluat din alte religii care au avut „zeiţe mame” cu prunci în braţe. Caracteristic acestui stil este prezentarea fără argumente a unei ipoteze într-un stil maniheist, care sugerează că doar un „prost“ ar refuza teoria propusă. E.M Yaroslavsky şi-a expus toate teoriile în cartea „Cum se nasc trăiesc şi mor zeii şi zeiţele”, publicată şi la noi în cadrul propagandei „Ateist ştiinţifice“.

 

gvchgf - Ideologul USR & #Rezist, Andrei Caramitru loveşte din nou cu mânie proletară

Elefantul roz din încăpere

  Un alt element comun tuturor ipotezelor de tip zeitgeist, este completa ignorare a Ortodoxiei şi a celor 1123 de ani de istorie a Imperiului Roman de Răsărit (Imperiul Bizantin). Printr-o adevărată gimnastică intelectuală aceştia încearcă să demonstreze că Biblia a fost inventată de papalitate, iar principalele dogme creştine au fost create de „Biserica Catolică“. În realitate, termenul Theotokos apare în secolul al III-lea, în Siria, fiind menţionat în liturghia siriacă „a lui Addai şi Mari“. Sfântul siriac Addai a fost un discipol a lui Toma Necredinciosul, iar sfântul Mări a fost discipolul său (lui Sf Addai )

  Cultul Fecioarei Maria a fost confirmat de Conciliul de la Efes (22 iunie-31 iulie 431). Acest conciliu s-a ţinut datorită apariţiei ereziei Nestorianismului, care, printre altele, o numeau pe Fecioara Maria Anthropotokos, (Născătoare de om). Termenul canonic de Theotokos însemna „mamă de Dumnezeu“ sau „Născătoare de Dumnezeu„.

Plutarh si Egiptul Antic

 Lucrurile sunt chiar mai interesante decât atât: puţină lume cunoaşte că aproape tot ce ştim din religia egiptenilor, nu vine din textele de pe piramide (care sunt în mare incantații), ci de la istoricul roman Plutarh. Plutarh a trăit între anii 46-120 după Hristos. La acea dată putem foarte bine vorbi de o influenţă a Creştinismului în Egipt. Împăratul roman Augustus a anexat Egiptul, după moartea Cleopatrei (12 august 30 ihr). Egiptul a devenit o simplă provincie romană; fără faraon, religia egipteană începe să se dezintegreze.

 Astfel, informaţiile culese de Plutarh – undeva în jurul anului 100 – nu sunt suficiente pentru a conchide că religia creştină a împrumutat ceva de la egiptenii antici.

 Mai mult, Plutarh nu a afirmat niciodată aşa ceva, el doar a cules date despre Isis, care era mama lui Horus, date care par unora asemănătoare cu cele referitoare la Fecioara Maria. Amândouă au fost mame, amândouă au fost venerate, amândouă şi-au ţinut pruncii în braţe şi au călătorit pe un măgar.

 Argumentul aruncat de Andrei Caramitru-Teologu’ și Ateismul Stiintific este complect pueril, dar ceea ce face lucrurile să fie ridicole este superioritatea debordată de intelectul său. Ceea ce rămâne greu de înţeles, este cum a ajuns Caramitru-jr. să fie considerat „un intelectual“?!

 

Progresiştii cred că au redescoperit becul …

  Propaganda antireligioasă a fost extrem de prezentă peste tot unde a apărut comunismul: enervaţi de lipsa de succes a acesteia, comuniştii au sfârşit prin a distruge locaşuri de cult şi a omorî credincioşi. Toate acestea le-au făcut conform ideii marxiste că „pentru a obţine un bine comun“, oamenii trebuiau eliberaţi de „dogme şi superstiţii“. Doar după această etapă ei urmau să ajungă să îşi dedice timpul sa construiască utopia bolșevică „în lumea reală“.

712 - Ideologul USR & #Rezist, Andrei Caramitru loveşte din nou cu mânie proletară

 Pentru acest scop „nobil“, în U.R.S.S. s-a înființat infama „Liga a Ateilor Militanţi“, care şi-a asumat misiunea de a combate religia şi superstiţiile. În paradisul ateu U.R.S.S. s-au înfiinţat muzee ale ateismului, în care credinţa era ridiculizată, iar credincioşi erau umiliţi. Tot în U.R.S.S. s-a creat barbarismul „GosAtheism“ (Gos=Stat); la noi propaganda l-a numit „ateism ştiinţific“ şi s-au publicat sute de cărţi cu rolul de a scoate poporul de sub jugul „superstiţiilor medievale“. În toate statele comuniste existau oameni care mergeau pe la sate şi ţineau cuvântări ateiste. În acestea agitatorii „explicau“ oamenilor simpli că savanţii sovietici au lămurit totul despre biologie şi univers; prin urmare, cetățenii , nu mai au nevoie să creadă în Dumnezeu.

 Principala diferenţă între „stânga şi „dreapta este secularismul; „stânga limitează sau interzice libera exprimare religioasă, în timp ce „dreapta o protejează.

Și da! La noi în țară a existat propaganda ateistă… În mare se difuzau concepte similare celor propuse acum, de liderii USR & #Rezist. Adică „ciuma roșie“ promova ateismul! Cei din rezistenta anti-comunistă țineau post și se rugau. Spre exemplu, comuniștii întotdeauna au militat împotriva religiei în scoli. Mai jos oferim 2 exemple de cărți de propaganda ateista in scolii.

 

capii - Ideologul USR & #Rezist, Andrei Caramitru loveşte din nou cu mânie proletară

SURSE:

# Lenin manifest:

Socialism si Religia

#Studiu despre ateismul in Romania Comunista

Lupta împotriva religiei prin aşa numitul “ateism-ştiinţific” în regimul comunist

# Studiu despre muzeele ateismului din Republica Moldova

Muzeul Ateismului de la Chisinau locul de unde izvora propaganda antireligioasa

# Articol despre Bisericile transformate in Muzee ale Ateismului

Iadul, pe pământ. Tulburătoarea poveste a bisericii româneşti transformate de comunişti în Muzeul Ateismului

# Lenin Articol despre Ateism

Atitudinea bolsevicilor catre religie

***

Razboiul informational

 

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*