UDMR si Uniunea Salvați „Ţinutul Secuiesc”

Cine sustine Ţinutul Secuiesc ?

 144 de vizualizări

Uniunea Salvati Ţinut Secuiesc

UDMR și Uniunea Salvați „Ţinutul Secuiesc” adică PSD + ALDE + PNL + USR = Aceeași Mizerie

 Sâmbătă, la Cluj-Napoca, a avut loc Congresul UDMR, la care s-au întâmplat o serie de fapte deosebit de grave sub privirile îngăduitoare ale unor politicieni români. La acest Congres s-a adoptat, cu unanimitate de voturi, steagul roşu, alb şi verde ca simbol naţional propriu al comunităţii maghiare din România, alături de steagul Secuiesc, de imnul Ungariei şi de imnul aşa zisului, „Ţinut Secuiesc”.

Liderul Grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a proclamat cu această ocazie, ca aceste simboluri naţionale pot fi folosite oriunde unde trăiesc membri ai naţiunii maghiare :

„Membrii naţiunii maghiare sunt cei care se considera maghiari indiferent unde trăiesc pe acest glob, de la Tokyo până la Toronto, împreună cu cei din ţară mama, cu maghiarii din Bazinul Carpatic şi cu comunitatea maghiară din România. Fiecare naţiune îşi are propriile simboluri, la fel au şi maghiarii.

Aceste simboluri naţionale pot fi folosite liber nu doar în ţara mama, ci oriunde trăiesc membri ai acestei naţiuni. Astfel, simbolul maghiarilor este simbolul naţiunii maghiare – tricolorul roşu, alb, verde, pe care îl consideram al nostru, simbol propriu.

De asemenea, simbol naţional este considerat steagul secuiesc, dar şi imnul nostru naţional (Imnul Ungariei – n.a.) şi imnul secuiesc”, a spus Cseke.

Kelemen Hunor, întrebat de corespondentul MEDIAFAX în conferinţa de presă la finalul Congresului UDMR, de ce a fost nevoie de hotărârea privind simbolurile proprii ale comunităţii maghiare din România, a declarat:

În ultima perioadă au fost iniţiative şi hotărâri inexplicabile din partea autorităţilor şi a unor judecători prin care au fost sancţionaţi primari şi oameni care au folosit aceste simboluri cu toate că legea permite acest lucru. Eu cred că într-o Europă modernă, unde inter culturalitatea este o realitate, folosirea simbolurilor comunitare şi naţionale nu trebuie să nu fie interzisă. Am considerat să spunem pentru toată societatea care sunt simbolurile pe care vrem să le folosim în deplină libertate, fără sancţionarea celor care pun drapelul secuiesc, care folosesc tricolorul maghiar roşu, alb, verde. E un gest absolut firesc. Toate comunităţile locale care au o identitate locală, regională, au simboluri specifice, nu e o dramă, ar trebui să fie normalitatea, realitatea. Noi am vrut să transmitem către societatea românească acest mesaj şi rugămintea, <Oameni buni, acceptaţi să folosim în deplină libertate, fără sancţiuni, aceste simboluri care ne caracterizează, ne definesc şi fac parte din identitatea noastră etnică>”, a spus Kelemen.

 Acesta a lăsat să se înţeleagă că prezenta decizie are legătură cu anumite decizii ale instanţei privind înlăturarea steagului secuiesc arborat ilegal pe sedile unor clădirii oficiale.

De ce USR ?

Invitatul surpriză la congres a fost domnul Dan Barna, reprezentant USR şi pretins opozant al actualei clase politice. Acesta apare şi într-o poză vorbind la microfon maghiarilor prezenţi. Dacă prezenta reprezentanţilor altor partide poate fi explicată prin alianţele care UDMR le-a avut cu vechile partide, prezenţa domnului Dan Bârna vine ca o nucă în perete. USR se prezintă ca principalul opozant al coaliţiei PSD- Alde-UDMR. Mai mult USR-ul se prezintă ca partid de „dreapta”, iar partidele de dreapta nu prea au multe în comun cu „drepturile minorităţilor”. Dreptul minorităţilor la autodeterminare a fost întotdeauna discursul stângii, comuniştii au mers chiar mai departe extinzând acest „drept” până la „separarea de statul naţional”. Domnul Barna arata că nu ştie nici politica nici istorie, nu ştie sau face intenţionat pe prostul.

 Prezenţa unor lideri ai opoziţiei precum doamna Raluca Ţurcan şi domnul Dan Bârna nu face decât să legitimeze deciziile luate. Faptul că aceştia au fost prezenţi, au luat cuvântul, au aplaudat vorbitorii dar nu au manifestat nici o opoziţie, transmite un mesaj clar că opoziţia este deacord cu cele discutate. Peste mulţi ani nimeni nu o să mai studieze ce interes de moment au avut Raluca Ţurcan şi Dan Barna, istoria se va scrie că şi puterea şi opoziţia au acceptat decizia cu „steagul secuiesc”.

Singur doar domnul Traian Basecu a semnalat pe contul de FaceBook gravitatea problemei:

”Opoziţia la Congresul UDMR! Sâmbătă, la Cluj, s-a desfăşurat Congresul UDMR. Invitaţi şi prezenţi au fost reprezentanţi PSD, ALDE, PNL şi USR. De bună seamă, este de înţeles prezenţa PSD şi ALDE, pentru că UDMR este un pilon de sprijin esenţial în îndeplinirea politicilor şi blestemăţiilor de guvernare ale PSD şi ALDE. Întrebarea este ce căutau la acest Congres repezentanţii PNL şi USR care declară că sunt împotriva politicilor PSD-ALDE-UDMR? Mai mult, nici Raluca Ţurcan şi nici Dan Bârna nu au avut reacţii la declaraţiile neconstituţionale, autonomiste sau la declaraţiile de utilizare a steagului Ungariei în Ţinutul Secuiesc şi multe alte abordări jignitoare la adresa României, făcute de liderii UDMR. Zâmbetele afişate de Raluca Ţurcan şi Dan Bârnă la congresul UDMR sunt doar un rânjet de neputinţă şi slugărnicie faţă de o formaţiune politică ce s-a transformat în ultima vreme în trâmbiţă a revizionismului propagat de Budapesta.


Tupeul liderilor UDMR de a jigni constant România în ultima vreme nu mă surprinde, dar laşitatea unor lideri politici români ce se pretind a fi opozanţi ai alianţei PSD-ALDE-UDMR este jalnică. Nici Raluca Ţurcan şi nici Dan Bârna nu au avut curaj să le atragă atenţia în plin congres asupra derapajelor inacceptabile ale UDMR”, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

 Evident „postarea” lui Băsescu s-a pierdut rapid într-un noian de ştiri despre corupţie vs proteste în piaţa Victoriei. In ultima instanta, nici Basescu nu a turnat prea tare gaz pe foc, doar cat pozitia domniei sale sa fie înregistrată.

Ce putem înțelege din povestea aceasta ?

 Despre USR şi domnul Barna ar mai putea fi ceva de adăugat, UDMR este un fel de partid „etnic” deghizat în ONG, fără ca nimeni să poată să spună clar dacă este partid sau ONG. Aceasta structură, orice ar fi, stipendiază bani grei din bugetul României de ani buni, fără să reprezinte cu adevărat interesele maghiarilor din România. Zonele cu populație maghiara sunt alea mai sărace din tăt Ardealu’. Unde este dară USR-ul cu „Jos Corupția” şi „Corupția Ucide”? Unde sunt dara „tinerii frumoși si liberi” interesați de sumele mari primite de partide de la buget? Unde sunt dara protestatarii anti coaliția de la guvernare PSD-ALDE-UDMR?

Domnul Barna apare ca un simplu bufon tocmai bun pentru un electorat acefal care apreciază doar sloganuri cu rima.

USR-ul demonstrează din nou că este un partid de stânga pro-internaţionalist, demagog şi globalist şi care nu are nimic comun cu dreapta conservatoare, indiferent cât de mult s-ar asocia membrii acestui partid cu valorile de dreapta anti-comuniste.

SURSE:

# Ziare

UDMR a votat ca steagurile si imnurile Ungariei si Tinutului Secuiesc sunt simbolurile maghiarilor din Romania. Ce asteapta de la stat si UE

# Romania Libera

Traian Băsescu i-a criticat pe liderii PNL și USR prezenți la congresul UDMR

***

Razboiulinformational

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*