Stiri false marca ProTV si Adevarul despre „călătorul în timp”

Stiri False ... cand sunt ale lor nu sunt "false"

 89 de vizualizări

Stiri False
Stiri False

Stiri False … te uiți si câștigi

De câteva zile o „ştire” de tip „clickbait” de genul celebrei „găini care a născut pui vii” a lui Ion Cristoiu, a fost lansată în presa noastră. „Ştirea” vorbeşte de călător in timp. „Un bărbat susține că este călător în timp și vine din 2045. Filmarea prezentată ca ”dovadă”” Informaţia a fost preluată rapid de presa de tipul „Adevărul” sau „ProTV” trusturi media care paradoxal pretind că „lupta” împotriva „știrilor false”.

Ei nu sunt cu rusii

 Sursă este ziarul „The independent” devenit Tabloid în 2003 şi cumpărat în 2003 oligarhului rus Alexander Lebedev. Oligarhul rus Alexander Lebedev, este în topul celor mai bogaţi 100 de ruşi din lume, cu o avere estimată de Forbes Magazine acum câţiva ani la 1 biliard de dolari americani.

Acest Tabloid preia un video al canalului ApexTV, atenţie vorbim de un Cannel de Youtube, adică un cont de youtube şi NU de un canal de ştiri propriu-zise precum FoxsNews.

ApexTV

Împătimiţi de filmuleţelor online ar trebui să ştie de acest canal care a publicat în ultimii ani numeroase filmuleţe „senzaţionale„. Astfel în istoricul canalului putem vedea filmări senzaţionale cu: BigFoot, Monstru din Loch Ness, Extraterestrul Verde din 1982, dragoni, Sirene, Nave Spaţiale, Megalodont filmat în ocean, dinozauri pe autostrada, vârcolaci,  chiar vrăjitoare care zboară pe matura.

ScreenShot 20181029185738 - Stiri false marca ProTV si Adevarul despre "călătorul în timp"
Stiri false si stiri false

Toate aceste filmulețe, doar câteva mii de vizualizări fiecare, apoi acum cca 2 ani, contul ApexTV a început să încarce filmuleţe cu „dovezi” despre călătoria în timp. Apoi o primă încercare a fost un scurt filmuleţ cu doi barbati de vârste diferite care arata aproape identic care ne este prezentat ca fiind un călător în timp care s-a întors din anul 2042 să discute cu el însuşi.

ScreenShot 20181029185322 - Stiri false marca ProTV si Adevarul despre "călătorul în timp"
Stiri false si stiri false

Vizualizările încep să sară brusc de la câteva mii la peste un milion pe video, aunci când sunt prezentaţi călători în timp din viitor sau trecut care vin cu fotografii, cu filmuleţe sau obiecte din timpul lor. Canalul are în jur de 800.000 de abonaţi şi vreo 700 de filmuleţe total „senzaţionale” cu călători în timp, extratereştri şi sirene care au fost filmaţi sau chiar intervievaţi de proprietarul canalului. ApexTV s-a înscris pe YouTube pe 17 nov. 2014, şi până în noiembrie 2018, atingea cca 190.000.000. vizualizări.

ScreenShot 20181029185624 - Stiri false marca ProTV si Adevarul despre "călătorul în timp"
Stiri false

 La modul cum este prezentată informaţia pe sit, este imposibil de verificat dacă cele prezentate sunt adevărate sau false. Ştirile se încadrează la categoria „pentru cine vrea să creadă”. Trebuie menţionat, pentru un jurnalist cu experienţa nu este greu de înţeles ce se întâmplă de fapt pe acest canal de „paranormal”.

ScreenShot 20181029185207 - Stiri false marca ProTV si Adevarul despre "călătorul în timp"
Stiri false

Traseul Informației

 Atât traseul informaţiei spre presa românească cât şi sursa originală ne dă mult de gândit, în urma analizei făcute de echipa RazboiulInformational nu am putut trage decât o singură concluzie. Informaţia a fost rostogolita în presa din România intenţionat. Ea are un scop precis, anume a se analiza efectul acesteia, propagarea, impactul care îl va avea în reţele de socializare, forumuri, comenturi etc.

 Partea cea mai interesantă este ca în presa românească nu se menţionează nici măcar sumar informaţii despre surse, precum că ziarul „The independent” este un tabloid, sau ca ApexTV este doar un cont de YouTube specializat în filmuleţe despre „călători în timp”.

Concluzie:

Când hoţul strigă: Prindeţi hoţul... Ce putea sa fie mai drăguț, Adevarul si ProTv distribuie o stire falsa venita pe filiera ruseasca.  😀 

 Pe YouTube putem găsi inclusiv filmuleţe făcute de alţi utilizatori care demasca canalul ApexTV ca fiind un canal care distribuie conţinut fals. Pentru cei care înţelegeţi engleza puteţi urmări mai jos povestea canalului ApexTV. Au început cu filmuleţe cu personaje deghizate în extratereştri, apoi au încercat efecte speciale. În final „au dat lovitura” cu călătorii în timp. Din acel moment au postat zeci de filmuleţe cu aceşti „călători în timp” care îi contactează şi le oferă interviuri cu predicţii despre viitor.

 

Surse:

Articol in Adevarul

ProTV Articol:

Articolul Initial

Independent

Genul de Video ApexTV

Pagina noastră de Facebook

 

 

RazboiulInformational

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*