Cercetătorul Costel Vânătoru va fi reinstalat în funcția de director al Băncii Naționale de Gene

Costel Vânătoru

 186 de vizualizări

Costel Vânătoru repus in functie
Costel Vânătoru repus in functie

Cercetătorul buzoian Costel Vânătoru va fi reinstalat în funcția de director al Băncii Naționale de Gene

 Profesorul Costel Vânătoru de la Banca de Resurse Genetice Vegetale – pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale urmează să fie reinstalat pe post.

„Pe 23 decembrie, preşedintele filialei PNL Buzău anunța că s-a stabilit repunerea lui Costel Vânătoru în funcţia de director al Băncii de resurse genetice vegetale de la Buzău. Ca și când victoria îi aparținea, uitând că, în urmă cu câteva zile, făcea declarații scandaloase despre marele cercetător. Liderul PNL Buzău Cristinel Romanescu spunea că nu ştie detalii despre înlocuirea lui Vânătoru, subliniind că proiectul Băncii de Gene este unul naţional şi că oricum nu stă într-un singur om. De parcă în România există mii de cercetători. Nu, cei mai mulți au plecat, lucru pe care, după cum spunea chiar Vânătoru, ar fi trebuit să-l facă și el. În fine, apoi a urmat o petrecere la PNL Buzău unde a venit ministrul Agriculturii. „ notează dcnews.ro

Demis apoi reinstalat

 Costel Vânătoru a fost demis din funcția de director al Băncii de Resurse Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Medicinale şi Aromatice în noaptea de 12 spre 13 decembrie (noaptea ca hoţi). La scurt timp ministrul Agriculturii, Adrian Oros făcea declaraţi din care dădea de înţeles că cercetările de la Banca de gene nu stau într-un singur om, de parcă în România există mii de cercetători în acest domeniu. De asemenea acesta a încercat să acrediteze ideea că dacă în România mai exista o instituţie similară la Suceava ar fi suficient pentru întreaga agricultura naţională.

Aici articolul meu: Buzăul se ridică… Guvernul Orban l-a schimbat pe cercetător, preot Costel Vânătoru

 Într-un final după numeroase proteste ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a încercat să spele imaginea şifonată a P.N.L acreditând ideea că repunerea în funcţie a domnului Vânătorul ar fi meritul noi conduceri a ministerului.

”În urma discuţiilor purtate cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cercetătorul Costel Vânătoru va fi repus în funcția de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău. Astfel, Costel Vânătoru, în calitatea sa incontestabilă de cercetător în cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare-Legumicolă Buzău, poate în continuare să își pună în valoare cunoștințele în vederea dezvoltării sectorului legumicol național. Mult succes!”.

SURSE:

Dcnews.ro

# Cui aparține VICTORIA revenirii cercetătorului Vânătoru la Banca de gene după decapitarea făcută de PNL

Stiridebuzau.ro

# Cercetătorul Costel Vânătoru revine în funcţia de director al Băncii de Gene de la Buzău

***

Războiul Informațional

 

Citeste si …

Românii din Serbia
International

Românii din Serbia își manifestă îngrijorarea faţă de rezultatul europarlamentarelor

Românii din Serbia își manifestă îngrijorarea faţă de rezultatul ultimelor alegeri europarlamentare. În calitate de vice preşedinte al Federaţiei Româneşti din Serbia, a treia forţă românească din ţară vecina care uneşte zeci de organizaţii româneşti […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*