Mișcarea Rezist în căutare de noi proteste, vor sa sărbătorească 1000 de zile

Mișcarea Rezist incotro ?

 230 de vizualizări

Mișcarea Rezist incotro

Mișcarea Rezist în căutare de noi proteste, vor să aniverseze 1000 de zile, dar cum?

 Mişcarea hastag (#) Rezist se pregăteşte să sărbătorească 1000 de zile, o singură problemă: mai sunt cca 988 zile şi guvernul Dăncilă a căzut.

 În acest moment au preşedintele lor, practic au guvern şi majoritate în parlament ce rost mai au protestele şi împotriva cui sunt ele îndreptate? Aceasta este şi dilema artizanilor #Rezist, cum să îşi mai legitimeze protestul încă 12 zile ? Dacă protestul se încheie la 988 sau 989 zile sau 990 nu sună deloc bine, #Rezist are nevoie de 1000 de zile.

 Să ne imaginăm că un străin venit la Bucureşti vede protestul din Piaţa Victoriei şi doreşte să afle împotriva a ce se protestează şi ce se cere. Ce răspuns ar putea primi bietul om? Că se protestează împotriva guvernului demis căruia i-se cere demisia ? Sau poate să i-se spună, că revendicarea principală a fost satisfăcută dar oameni încă protestează din inerţie.

Dispariție sau reforma ?

 Principala problemă a artizanilor #Rezist este dacă acceptă dispariţia firească a unei mişcări care şi-a atins obiectivul, sau doresc metamorfozarea ei în altceva. Principalele direcţii ar putea fi două, fie transformarea #Rezist într-o mişcarea politică de sine-stataoare, fie găsirea unui nou „duşman comun”. Pare puţin probabil că #Rezistul ar încerca să intre în politică cu oameni ca Marian Ceauseascu, Madalin Bot, Sandi Matei şi Mihai Soră pe „listă”. Cel mai probabil este să îşi schimbe discursul politic şi să găsească o „nouă legitimitate”.

Resist $ Rezist

 Dacă căutăm pe internet „the resist movement” găsim o „mişcare de rezistenţă” care se opun naţionalismului, „extremismului” a aşa zisului „discurs populist”. Mişcarea #Resist (americana) susţine imigraţia şi chiar „dispariţia graniţelor”, ateismul, islamul, ideologia de gen, căsătoriile homosexuale, dispariţia familiei şi feminismul. Ei susţin ecologia dar şi obsolescenţa planificată, islamul da şi „căsătoria gay”, hijabul dar şi feminismul, susţin imigraţie dar se opun şi „terorismului”. Vezi: [(AICI)]

 Rezistul din Statele Unite este o mişcare bizare care include feministe care poartă hijab şi luptă „pentru dreptul femeilor asupra propriului corp” dar şi o mulţime de adolescenţi ecologişti care se pozează îmbrăţişând copaci dar îşi schimbă ifon-ul la fiecare 2 ani.

 O lume, nebună, nebună, vorba unui film vechi american şi această lume pare a fi modelul de inspiraţie pentru „tânăra” mişcare #Rezist dâmboviţeana. Deja avem semnale în atacurile subtile şi gratuite lansate de unii formatori de opinie #Rezist împotriva unor personaje percepute ca reprezentanţi ai conservatorismului, precum: Paphagi, Neamţu sau Paleologu.

 Pot deja să spun că în anume cercuri conservatoare se pun deja pariu că aceasta va fi direcţia pe care o vor lua militanţi #Resist la încheierea celor 1000 de zile ( care aduce ceva a „1001 şi una de nopţi”). Îi vom vedea pe Sandy, Marian Ceauşescu, Madalin Bot, Didi & Co rupând cămaşa de pe ei indicaţi de ascensiunea „extremei drepte”, sau vor accepta să îşi găsească o ocupaţie, asta este întrebarea momentului.

O posibilă alternativă

 O alternativă temporală este menținerea Guvernului Dancilă, ca „Guvern Demis” cât mai mult până spre data alegerilor. Dar în acest moment cea mai bună opțiune PSD este trecerea în opoziţie, ca un prim pas pentru campania electorală parlamentara din 2020 şi erodarea încrederi electoratului  în USR/PNL/PMP. Menținerea PSD ca guvern demis, păstrează legitimitatea #Rezist şi a protestelor dar poate distruge încrederea populară în actuala coaliție. Electoratul poate să îşi piardă încrederea într-o alianță care nu pare este capabile să numească un guvern, aceasta pare să fie problema Rezist & USR.

Direcţia „temporală” care va fi luată rămâne de văzut, dar în termen lung #Rezistul pare a se aşeza pe o linie total marxistă anti-conservatoare şi antinaţională.

***

Războiul Informațional

 

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*