Proiectul de lege privind instituirea măsurilor de carantină a fost aprobat de deputați – În București au loc Proteste

 316 vizualizări

legate de carantină
Proiectul de carantină

Proiectul de lege privind instituirea măsurilor legate de carantină a fost aprobat de Camera Deputaților – În București au loc Proteste

 Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri legate de carantină a fost aprobat joi seara de Camera Deputaților, cu 266 de voturi pentru, 11 împotrivă și 8 abțineri, potrivit Agerpres. Proiectul urmează să fie înaintat Senatului, care este for decizional în acest caz.

 În Parcul Izvor, în timp ce proiectul era votat, cca 40 de persoane s-au strâns să protesteze împotriva unor aspecte neconstituţionale ale actualului proiect de lege. Cei adunaţi au hotărât să se întrunească duminica 12 iulie ora 18.00 în Piaţa Victoriei.

Cu ce aspecte ale proiectului nu sunt de-acord protestatarii?

 Conform articolului 4 punctul C (proiectul guvernului) situațiile de risc epidemiologic şi biologic în care intră în vigoare măsurile restrictive, nu se instituie doar prin ordin al Ministerului Sănătăţii naţionale ci şi prin declararea pandemiei făcută de OMS:

„pandemie declarată de Directorul General al Organizației Mondiale a Sănătății”.

 Dincolo de numele pompos „Organizaţia Mondială a Sănătăţii” este o organizaţie cu finanţare privată în care China şi miliardarul american Bill Gates par a juca un rol foarte important.

Conform Articolului 5, carantina persoanelor şi a bunurilor poate fi declarată după nişte criterii interpretabile. Astfel o persoană perfect sănătoasă poate fi izolată împotriva voinţei sale, iar bunurile personale: bagaje, telefon, laptop vor fi confiscate pentru a fi decontaminate sau distruse.

 Practic dacă se constată că o persoană perfect sănătoasă care nu prezintă nici un simptom ar fi intrat în contact cu o persoană considerată „infestata” sau că vine dintr-o zonă unde s-a declarat epidemie poate fi: reţinută, izolată, supusă unui tratament împotriva voinţei sale, iar bunurile acelei persoane pot fi distruse.

Cel mai tulburător aspect este cedarea suveranităţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii fiind cea care poate declararea pandemie în ţara noastră.

 Această lege nu va avea caracter tranzitoriu şi va fi modul după care toate situaţiile de pandemie vor fi gestionate de acum înainte. Privarea de libertate a unei persoane, impunerea unui tratament medical împotriva voinţei individului şi confiscarea bunurilor în vederea distrugerii sunt clar reglementări anticonstituționale.

Protestatarii nu contestă necesitatea unei legii a carantinei ci doar încălcarea flagrantă a drepturilor omului şi a constituţiei care în opinia unora vor putea genera în viitor numeroase abuzuri/

 Protest duminica 12 iulie ora 18.00 în Piaţa Victoriei

 S-a luat decizia organizării unui protest duminica 12 iulie ora 18.00 în Piaţa Victoriei, la care să vina toate persoanele care nu sunt de-acord cu proiectul de lege in forma înaintată de guvern.

 Proiectul aprobat de Camera Deputaților a suferit mici îmbunătățiri dar principalele probleme au rămas neschimbate. Aici Proiectul Aprobat de CD

***

Războiul Informațional

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*