Cum au sărbătorit patrioţii 1 decembrie 2019 ?

1 decembrie 2019

 92 de vizualizări

1 decembrie
1 decembrie 2018

Cum au sărbătorit patrioţii români ziua de 1 decembrie 2019 ?

 În 2019 patrioţii romani de la diverse organizaţii au sărbătorit 1 decembrie în oraşe în care românismul este ameninţat precum: Sf. Gheorghe, Târgu Mureş sau Chişinău. Ca în fiecare an patrioţii românii au adus cu ei numeroase steaguri tricolore cu care au animat atmosfera.

Organizaţia Calea Neamului de 1 decembrie

Organizaţia Calea Neamului condusă de doctorul Mihai Tarnoveanu a fost prezentă de 1 decembrie 2019 la Sf. Gheorghe si la Bacău. Doctorul Tarnoveanu nu a venit, la Sf. Gheorge singur ci însoţit de un minunat grup de copii îmbrăcaţi în straie naţionale proveniți de la Bacău.

  În jurul orei 12, Doctorul Tarnoveanua a participat la evenimentele de la Bacău, unde împreună cu Asociaţia Calea Neamului au afişat un bennar şi au înmânat o prefectului Valentin Ivancea două scrisori. Cele două scrisori din partea Gen. Radu Teodoru şi Asociaţiei Calea Neamului solicitau prefectului Valentin Ivancea să îşi retragă acţiunea în justiţie îndreptată împotriva primăriei Darmnaesti. Prin respectivă acţiune prefectul Bacău urmăreşte dărâmarea crucilor militarilor romani din cimitirul internaţional din Valea Uzului.

 

În jurul orei 16, asociația Calea Neamului au ajuns, de la Bacau la  la Sf. Gheorghe unde au participat la o horă a unirii şi la un marş cu torţe.

 

Nouă Dreapta

 În anul 2007 organizaţia Noua Dreaptă a decis că ziua de 1 Decembrie să fie sărbătorită într-un oraş în care tricolorul şi limba română nu mai sunt bine primite. De atunci Noua Dreaptă a fost prezenta în fiecare an în oraşe din Harghita, Covasna, Mureş, Basarabia, fapt care a devenit o adevărată tradiţie pentru această organizaţie.

 În 2019 Noua dreaptă a ales oraşul Târgul Mureş, una din capitalele propuse pentru aşa-zisului „Ţinut Secuiesc”. Membrii şi simpatizanţii au sosit din mai multe oraşe: Cluj, Sibiu, Bucureşti, Timişoara. Ziua a început cu un marş care a parcurs tot oraşul, participanții în număr de circa 250 au purtat numeroase drapele tricolore şi au cântat cântece patriotice, însufleţind oraşul.

Alături de Noua Dreapta au venit la Târgul Mures şi membrii şi simpatizaniţi ai partidului BUN

şi Comunitatea identitară românească

În centrul oraşului participanţii la marş au desfăşurat un drapel imens şi mai apoi s-au prins în horă cu romanii prezenţi în centrul oraşului.

După ce momentele cu defilarea trupelor şi hora unirii s-a încheiată grupul de la nouă dreapta, BUN şi Comunitatea identitară românească au vizitat şi depus coroane de flori la mai multe statui din oraş.

S-a început în mod evident cu statuia Iancului din centru oraşului, apoi statuia lui Mihai Viteazul, Al Papiu Ilarian, Petru Moaior, pe tot parcursul traseului un tânăr a fost ghid, oferind informaţii istorice celor prezenţi.

Ziua s-a încheiat la un local românesc unde s-au mâncat mâncăruri tradiţionale s-au intonat cântece patriotice şi s-a deplâns tristă condiţie în care ţară a fost aruncată de actuala clasa politică.

NeamUnit au fost în tot la sf Gheorghe

Pe tinerii de la NeamUnit îi vedem în filmările postate în reţele de socializare în umăr de câteva zeci străbătând oraşul îmbrăcaţi în haine tradiţionale cu steaguri tricolore plini de voie bună.

78929273 540624100003235 83915440396435456 n 300x225 - Cum au sărbătorit patrioţii 1 decembrie 2019 ?
Neamunit 1 decembrie 2019

Chişinău

În fiecare an tineri din Bucureşti şi Iaşi merg la Chişinău şi sărbătorească ziua de 1 decembrie, anul trecut au desfăşurat 1 km de tricolor în centru oraşului. Anul acesta mişcarea unionistă „sfatul tari ÎI” au organizat mai multe activităţi dedicate zilei naţionale a României în faţa teatrului Ginta latină începând cu ora 12.

Mai multe aici: 1 DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI / Marșul Unirii la Chișinău

***

Războiul Informațional

 

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*