Anonymous anunţa un protest „cu masca” în toată lumea pe data de 5 noiembrie

Anonymous 5 noiembrie 2020

 173 de vizualizări

Anonymous & Guy Fawke
Anonymous & Guy Fawke

Anonymous anunţa un protest „cu mască” în toată lumea pe data de 5 noiembrie 2020

 Marşul celor un milion de măşti „The Million Mask March”, cunoscută și sub denumirea de „Operațiunea Vendetta”,este un protest mondial, asociat grupului Anonymous, care se ţine anual pe data de 5 noiembrie, în ziua de Guy Fawkes.

 Personajul principal în jurul căruia s-a construit această sărbătoare este Guy Fawkes, el a fost implicat într-un complot în anul 1606 care urmărea asasinarea regelui Jemes I. În acea perioadă catolici erau persecutaţi în Anglia iar Guy Fawkes un fost protestant convertit la catolicism dorea încetarea persecuţiilor.

 Complotiștii urmărea să arunce în aer parlamentul britanic când regele Jemes I venea să participe la şedinţă, Guy Fawkes a închiriat un beci chiar sub clădirea parlamentului pe care l-a umplut cu butoaie cu praf de puşcă, dar a fost prins.

Anonymous & Guy Fawke

  În Anglia pe 5 noiembrie este sărbătorită, în fapt, uciderea lui Guy Fawkes dar pentru restul lumii el a rămas un rebel care a luptat împotriva sistemului, mască cu chipul său a fost folosită în filmul “V for Vendetta” de aici a fost preluată de Anonymous care iniţial ar fi ales o mască de carnaval ca simbol.

 Protagoniştii filmului “V for Vendetta” se luptă împotriva unui lumi distopice şi autoritare din Marea Britanie unde un regim de tip nazist a preluat controlul. În interpretarea cinematografică, un milioane de măști Guy Fawkes sunt distribuite cetățenilor care se adună în jurul parlamentului.

 Mişcarea Anonymous şi-a început activităţile ca o opoziţie faţă de religia Scientologiei, care s-ar fi dorit religia Noii Ordini Mondiale. Primul protest a avut loc în Anglia în 2012, iar în 2015 protestul din 5 noiembrie avea loc în 650 oraşe.

Protestul Anonymous in România

 În România protestul „celor un milion de măști” va avea loc la Bucureşti în Piaţa Universităţii, în zona fântânii, în data de 5 noiembrie 2020 între orele 18 şi 22. Echipa noastră va fi prezenta pentru a lua un interviu de la participanți.

SURSE:

# imdb

V for Vendetta

# Wikipedia

Million Mask March

***

Related Images:

Citeste si …

francez sau modelul tradiţional românesc
Stirile noastre

Nişte designeri francezi au „descoperit” modelul tradiţional românesc

Nişte designeri francezi susţin că au „descoperit” modelul tradiţional românesc. La Carrefour au apărut nişte cutii de fursecuri pentru sărbătorile de iarnă (Moşi Nicolae, Crăciun, Revelion) care au imprimate cunoscutul model tradiţional românesc. Produsul aparține […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*