Procesul lui Gabriel Liiiceanu cu jurnalistul Victor Roncea, stupoarea care spune multe

Liiceanu vs Roncea

 840 de vizualizări

Gabriel Liiiceanu, Gabriel Liiceanu
Gabriel Liiiceanu si Procesul

Procesul lui Gabriel Liiiceanu cu jurnalistul Victor Roncea dezvăluie caracatița progresista care a dat lovitura de stat din 1989

 Întreaga reţea progresistă din România a fost cutremurata din temelii de o ştire neaşteptată, un fapt capabilă să îi pună sub semnul întrebări toate „miturile fondatoare” . Jurnalistul anilor 90, victima a minerilor şi anticomunist cunoscut, Victor Roncea a câştigat un proces intentat de filosoful Gabriel Liiiceanu în care acesta din urmă îi cerea daune de 50.000 euro. Astăzi avem dovada indiscutabilă că aceştia au primit în 2020 sentinţa cu stupoare.

 Mai precis jurnalistul Victor Roncea publică pe la începutul anului 2019 două articole în Evenimentul Zilei, rezultatul unei investigaţii jurnalistice proprii, ce prezentau cum a fost fondat GDS, respectiv Grupul de Dialog Social. În articole se prezenta cum a fost înfiinţat Grupului pentru Dialog Social de către un agent KGB – Silviu Brucan – și unul al Ungariei comuniste – Alin Teodorescu, de mână cu Pleșu și Liiceanu.

 Astfel în data de 8 ianuarie 1990, Silviu Brucan, membru fondator al G.D.S, în calitate de reprezentant al Consiliului Frontului Salvării Naționale le aprobă colegilor săi de Grup, Gabriel Liiceanu și Alin Teodorescu, ocuparea sediului impozant din Calea Victoriei 120, care aparținuse U.T.C și care fusese trecut în acte în administrarea Ministerului Culturii, respectiv a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Guşti”. La data respectivă organizația nu era constituită legal. Cei doi au preluat patrimoniul de lux al UTC transferat Ministerului Culturii fără acoperirea legii. Înregistrarea ca persoană juridică a GDS a avut loc după 22 ianuarie 1990.

O mică şi necesară „introducere”

Aşa a început „democraţia” în România, Iliescu fonda Consiliului Frontului Salvării Naționale organizaţie în care erau incluse numeroase personalităţi fără acceptul acestora, Silviu Brucan înfiinţa GDS iar Adrian Sârbu ar fi stat în spatele SOTI primul post de televiziune chipurile „independent” apărut la 24 august 1990 .

 Toţi aceştia conform a numeroase investigaţii de presă au beneficiat de numeroase avantaje în special bunuri materiale şi imobiliare acordate cu multă bunăvoinţă de noua orânduire.

 Din Consiliului Frontului Salvării Naționale avea să se nască FSN-ul lui Iliescu din care avea să apară PD-ul lui Petre Roman preluat de Traian Băsescu care ulterior va fuziona cu PNL, astăzi toate partidele au o legătură directă sau indirectă cu neandartalul FSN.

 GDS-ul a fost tăticul şi mămica majorităţii ONG-urilor prezente care se indignează sau se isterizează în diverse situaţi iar ulterior scot oameni în stradă pentru diverse chestii. Înfiinţat la 31 decembrie 1989 GDS avea să publice revista 22 şi să promoveze o serie de personaje precum: Andrei Oișteanu , Mihai Sora , Adrian Cioroianu , Vlad Alexandrescu, Monica Macovei sau Mungiu Pipidi.

 La SOŢI prima televiziune independenta născută în „focul revoluţiei” aveau să îşi facă ucenicia o serie de viitori jurnalişti precum  Andreea Esca, sau Lucian Mândruţa mai târziu din SOTI aveau să răsară Antena 1 şi PROtv.

 Gabriel Liiiceanu mai este însă implicat într-o poveste mult dezbătuta în anii 90 respectiv preluarea fostei edituri comuniste „Editura Politică” şi transformarea ei în „Editură Humanitas” unde numeroase personaje mondene aveau să îşi scrie un CV. Această poveste avea să genereze un alt proces celebru Liiceanu vs Roncea.

Procesul lui Gabriel Liiceanu si onoarea GDS

 Acum după această lungă dar necesară introducere ar trebui să înţelegem de ce Gabriel Liiiceanu a sărit să apere onoarea GDS, dar în fapt mai multă publicitate negativă şi-a făcut. Vorba aceea: „dacă tăcea … filosof rămânea”.

 Jurnalistul Victor Roncea reacţiona astfel la aflarea veştii că este dat în judecată de actualul patron al Humanitas şi fost fondator GDS:

La aberațiile lui Liiceanu, care m-a dat în judecata pentru două articole istorice din Evenimentul Zilei, am fost silit să depun o Întâmpinare de 50 de pagini. Ca să fie treaba mai clară pentru posteritate. Anexe: 70. De asemenea, depun azi în Instanță noi documente relevante pentru caz -între care și o adresă oficială a Curții de Conturi a României -, care, sunt sigur, vor fi de folos și pentru alți ziariști aflați în situația mea, amenințați de patronul Humanitas cu daune morale de 50.000 de euro, ca Ionuț Cristache, de exemplu.

Vezi articolul aici: A început Procesul Liiceanu – GDS vs Victor Roncea și EvZ

Ulterior jurnalistul Victor Roncea anunta ca a pus 110 probe la dosar:

110 probe scrise am depus în Instanță în procesul cu Liiceanu, al cărui nou termen este pe 28 noiembrie 2019, chiar de ziua de prăznuire a Sfântului Ardealului, cel întinat de una din producțiile de gang ale editurii Humanitas, fără ca vreo instituție normală să reacționeze. A făcut-o nepoata Părintelui Arsenie Boca.

Pe 26 decembrie 2019 ActivNews Anuța „o ce veste minunată: Gabriel Liceanul a pierdut procesul cu victor Roncea şi Evenimentul Zilei”. Pe blogul personal Victor Roncea aducea slava lui Dumnezeu şi sfântului Ardealului Arsenie Boca. În fapt câştigase mai mult decât un simplu proces personal, câştigase un proces pentru libertatea presei din România.

Articol Aici: Cum au câștigat EVZ și Victor Roncea bătălia în Instanță cu GDS și Liiceanu reușind să apere libertatea presei

Stupoarea lui Gabriel Liiiceaun

 Recent Jurnalistul Valentin Busuioc de la Lumea Justiției a obținut sentința prin care Curtea de Apel București îi dădea dreptate jurnalistului Victor Roncea, și a publicat largi extrase din aceasta pe celebrul portal citit de toți magistrații și avocații din România.

ScreenShot 20210806063420 300x184 - Procesul lui Gabriel Liiiceanu cu jurnalistul Victor Roncea, stupoarea care spune multe

 Se remarca „stupoarea” cu care filosoful Gabriel Liiiceanu a primit sentința, cat și recomandarea curții care il îndeamnă sa fie mai tolerant.

„Apelantul-reclamant solicita sa se aiba-n vedere stupoarea cand a citit prima fraza din motivarea judecatorului fondului, ce-l sfatuieste sa dea dovada de o mai mare toleranta. N-a apelat la judecatorul fondului s-aprofundeze dogma crestina, dar e greu de acceptat juridic un asemenea început de motivare” – titrează azi, 2 august 2021, LUJU.RO.

Concluzie:

 Românii trebuie să înţeleagă că după uciderea lui Ceauşescu nu doar conducerea ţării a fost preluată de un grup restrâns de persoane care se cunoşteau foarte bine, ci toate pătrăţelele de pe tabla de şah au fost ocupate, astfel că în jocul de Dame orice mişcare a fost oprită cu desăvârşire. Dacă prin FSN au acaparat mai întâi puterea şi apoi opoziţia, prin SOTI au acaparat presa, prin GDS societatea civică transformată în „societatea civilă” Pipidistă, iar prin Humanitas s-a creat pârghia creierii de „filosofi” şi „istorici” pe bandă rulantă.

 Astăzi aceste fire continua să se separă în zeci de partide, trusturi de presă şi mii e ong-uri care au împânzit întreaga societate românească. Pentru ca manipularea să fie perfect astăzi puii FSN, al`de PNL şi PSD se luptă între ei pentru locuri în parlament, urmaşi SOTI precum Antena 3 şi PROtv se bat pentru audienţă, iar odraslele GDS precum Societatea Academică sau Pro Democraţia se iau la trântă pentru drepturile noastre.

 Aproape că am putea să admirăm complexitatea şi măreţia acestui plan dacă victimele nu am fi chiar noi.

SURSE:

# LUJU.RO

LIICEANU A RAMAS STUPEFIAT, RONCEA A CASTIGAT – Iata decizia prin care CAB a respins apelul scriitorului Gabriel Liiceanu in procesul unde cere 50.000 euro daune de la ziaristul Victor Roncea.

 

***

Războiul Informațional

 

 

Citeste si …

Antiracist Baby
Incorect politic

Autodistrugerea Occidentului – Antiracist Baby (Bebeluşul Antirasist)

Autodistrugerea Occidentului  AntiRacist Baby (Bebeluşul Antirasist), ostracizarea civilizației creștine  Cu ceva timp în urmă am scris un articol despre o carte de poveşti destinată bebeluşilor numită „Feminist Baby”, titlu care s-ar traduce în română că […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*