15 Ianuarie 2021 patrioţii români uniţi în jurul lui Mihai Eminescu

15 Ianuarie 2021- Mihai Eminescu

 109 vizualizări

15 Ianuarie 2021
15 Ianuarie 2021

15 Ianuarie 2021 patrioţii români uniţi în jurul lui Mihai Eminescu. Restricțiile nu i-au putut ține departe de Eminescu

 Ier a fost ziua de naştere a marelui, poet, jurnalist, scriitor, gânditor politic Mihai Eminescu, romanul absolut cum l-a definit Petre Ţuţea. Deşi „starea de alertă” nu s-a încheiat şi restricţiile sunt încă valabile, principalele organizaţii naţionaliste s-au adunat în jurul mormântului lui Mihai Eminescu, Calea Neamului, Starea de Libertate, NOI, Neamunit, Camarazii, Grai Străbun, Dulce Românie s-au intâlit pe 15 ianuarie 2021 în fata mormântului lui Mihai Eminesc.

Patriotul Mihai Târnoveanu a scris despre comemorarea lui Eminescu din 2021

 Manifestarea de la mormântul ,,Românului Absolut” a început cu Parastasul oficiat de părintele Ganciu, după slujbă intonându-se așa cum se cuvine întotdeauna, Imnul României, tinerii din Corul Ressurectio din Moinești, jud. Bacău, coordonați de doamna profesoară Gabriela Biea având acest onorant rol. Din partea asociațiilor participante au vorbit Pompiliu Diplan, Starea de Libertate, Theodor Troiciu, NOI, Andrei Dincă, Neamunit și subsemnatul, reprezentând Calea Neamului.

 Un frumos și emoționant cuvânt a avut și doamna profesoară de limba română, Simona Belciu care i-a însoțit de tinerii din Moineşti, aceștia, alături de membrii filialei Calea Neamului din Vrancea, conduşi de Tanta Stan, încălzindu-ne inimile pe parcursul întregii manifestări prin cântec și vers eminescian.

139419110 242296230797249 2908578847734584322 n 300x173 - 15 Ianuarie 2021 patrioţii români uniţi în jurul lui Mihai Eminescu

 M-am bucurat să constat că toate cuvântările, scurte dar pline de substanță, s-au axat în primul rând pe evidențierea luptei naționale dusă de Mihai Eminescu, atât ca jurnalist, în special la ,,Timpul”, cât şi ca membru marcant al Societății ,,Carpații”, care-și propunea unirea tuturor românilor în vechile hotare ale Daciei Mari, sau ca organizator al Congresului de la Putna. Mihai Eminescu este întemeietorul Doctrinei Naționale, cuprinzând în aceasta afirmarea Nației din toate punctele de vedere, economic, social, politic, juridic, cultural, religios.

***

 A gândit pe fiecare domeniu în parte soluții şi direcții de conservare identitară atât în fața agresiunilor externe din partea marilor imperii, în special țarist şi austro-ungar cât şi a celor interne venite dinspre pătura superpusă. Eminescu a fost şi este cel mai însemnat vizionar politic, în sensul cel mai larg al cuvântului, el este un reper actual prin genialitatea concepției sale, oferindu-ne şi în prezent un exemplu de gândire şi acțiune în fața marilor probleme pe care poporul român este nevoit să le înfrunte, pentru că în profunzime, problematica internă şi externă din timpul lui Eminescu este la fel ca în vremurile noastre. De aceea doctrinarul național Mihai Eminescu trebuie să fie în modul cel mai serios cu putință ”obiect de studiu” pentru orice român care dorește binele țării sale.

 Înțelegerea acestui om însă nu este deloc ușoară, căci presupune o muncă enormă de cercetare. ”Produsul” operei lui este înțelegerea mecanismelor dăunătoare ce strică lumea și rezistența identitară în fața lor. Demnitate şi muncă națională, refuzul tranzacționării idealului românesc, într-un cuvânt, Libertatea de a fi român în România Întreagă, cam asta cred eu că înseamnă Mihai Eminescu.

Mihai Tarnaveanu

15 Ianuarie 2021 – pelerinaj pană noaptea târziu

 Românii au continuat să vina la mormântul lui Mihai Eminescu, de la Cimitirul Belu, până noaptea târziu, fapt ce arata ca poetul național continuă să rămână un punct de reper  pentru majoritatea româniilor. Nici un alt om politic, scriitor, poet, nu a rămas constant la fel de iubit ca Eminescu.

139123866 242296807463858 5307101586826181733 n 225x300 - 15 Ianuarie 2021 patrioţii români uniţi în jurul lui Mihai Eminescu

***

Războiul Informațional

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*