In incendiul de la Mănăstirea Petru-Vodă altarul din stăreție nu a fost afectat

Mănăstirea Petru-Vodă

 137 de vizualizări

Mănăstirea Petru-Vodă
Mănăstirea Petru-Vodă

Mănăstirea Petru-Vodă anunță că micul altar din paraclisul stăreției care a ars sâmbătă noapte nu a fost afectat de foc, iar Sfintele Moaște sunt intacte

 Printr-o postare pe Facebook reprezentanții mănăstirii aduc mulțumiri celor care au muncit la stingerea focului. Maicile mulțumesc şi lui Dumnezeu pentru această încercare sperând să poată transforma „tot răul în mai bine”. Mănăstirea Petru-Vodă anunţa că sfintele moaşte ale deţinuţilor politici torturaţi la Aiud şi păstrate cu mare evlavie nu au fost atinse de foc.

Totodată, mănăstirea a lansat o colectă pentru refacerea acoperișului și mansardei care au fost distruse de flăcări.

Mesajul Mânăstirii:

 Mănăstirea noastră a trecut prin clipe dramatice în urma incendiului din noaptea de 4 spre 5 ianuarie, care a afectat aproape în întregime clădirea stăreției.

 Mulțumim tuturor celor ce au fost alături de noi în aceste momente de încercare, în primul rând echipei de pompieri care au intervenit în mod exemplar în stingerea incendiului violent, stopând astfel riscul extinderii focului la celelalte clădiri din apropiere. De asemenea mulțumim localnicilor și turiștilor din zonă care în chip jertfelnic au participat alături de noi, la recuperarea mai multor bunuri, dintre care mai multe icoane de valoare și sfinte moaște, ce spre bucuria noastră, au rămas intacte și neatinse de flăcările mistuitoare.

 Mulțumim mai ales Domnului pentru această încercare și nădăjduim să putem transforma tot răul în mai bine. În toate aceste momente de îndurerare, Domnul ne-a bucurat cu harul Său, arătându-ne printr-o minune preaslăvită că Harul lui Dumnezeu nu poate fi biruit de niciun foc potrivnic, iar cei ce ne punem nădejdea în Domnul vom trece prin foc ne-arș. Micul altar din paraclisul aflat în interiorul stăreției a rămas în chip minunat neatins de flăcări, păstrând intacte sfânta masă, sf. Evanghelie, Sf. Cruce și toate vesmintele ce împodobeau altarul Domnului. Atașăm spre mărturie câteva imagini.

 Amintim binefăcătorilor care doresc să contribuie la refacerea clădirii, datele de contact prin care pot ajuta: Pagina pentru donații a mănăstirii

Mănăstirea Petru-Vodă

Mănăstirea Petru-Vodă – Donatii

Fundația „Justin Pârvu”
CIF 26174159
Hot. Jud. 1433/1888/2009
Sediul: sat Petru Vodă
Com. Poiana Teiului
Jud. Neamț

FaceBook Pagina Oficiala

Banca: BCR Piatra Neamț
LEI: RO 73 RNCB 0196 1129 1488 0001
EURO: RO 19 RNCB 0196 1129 1488 0003
USD: RO 62 RNCB 0196 1129 1488 0005

***

Războiul Informațional

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*