Madam Clotilde Armand a înlocuit Stema municipiului București cu o caricatură

Madam Clotilde Armand

 519 vizualizări

Madam Clotilde Armand

Madam Clotilde Armand a înlocuit Stema Municipiului București cu o caricatură, Bucureștiul despuiat de suveranitate.

 În urmă cu o săptămâna primăriţa de la Sectorul 1 Madam Clotilde Armand a înlocuit Stema Municipiului București folosită pe siturile oficiale cu o caricatură de prost gust, câteva publicații au criticat această decizie dar subiectul este departe de a fi epuizat.

 Acuzată că nu este capabilă să gestioneze problema gunoaielor şi a şobolanilor Clotilde Armând continuă să uimească bucureştenii cu tot felul de acţiuni controversate, recent a anunţat că vrea să preia la Sectorul 1 cele mai importante 2 parcuri ale Bucureştiului, Cişmigiu şi Herăstrău. Între timp Madam Clotilde este pusă pe fapte mari și vrea să schimbe totul inclusiv stema oraşului.

241653981 256226753028137 1796008032424317787 n 150x300 - Madam Clotilde Armand a înlocuit Stema municipiului București cu o caricatură

 Stema Municipiului București reuneşte o serie de elemente heraldice care transmit privitorului idea suveranităţii și a independenţei totodată reflectând şi o serie de idealuri şi aspiraţi ale locuitorilor acestor meleaguri. În stema Bucureştiului regăsim elemente ce au legătură cu istoria Ţării Româneşti cu latinitatea, credinţa seculară, independența şi suveranitatea.

Stema Municipiului București

 Stema municipiului București are ca element principal o acvilă cruciată care este însemnul principal al statului român. Acvila este de origine romană și face trimitere la originea latină a poporului nostru și la continuitatea sa. Totodată are legătură şi cu vechea stema a Valahiei care constă într-un corb cu cruce în cioc.

ROU Bucharest CoA 181x300 - Madam Clotilde Armand a înlocuit Stema municipiului București cu o caricatură

 Crucea purtată de acvila în cioc simbolizează credinţa strămoşească a poporului român, coroana de pe capul acvilei este un simbol al regalităţi simbolizând suveranitatea, în acest caz este vorba de coroană lui Mircea cel Bătrân. Vulturul cruciat are în ghiara dreaptă o sabie simbol al vitejiei şi al luptei pentru apărarea pământului, iar în gheara stângă regăsim un sceptru simbol de origine falică al virilităţi, nesupuneri şi independenţei.

 Acvila are un scut roşu simbol al jertfei ce are pe el pictat pe Sf Dumitru, care are în mâna stângă o cruce latină şi în mâna dreaptă o suliță (pilum roman), Sf Dumitru poarta uniforma romană. Este vorba de Sf. Dumitru, izvorâtorul de mir nu de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou (Basarabov), adică vorbim de unul din sfinţii militari romani.

 Deasupra întregi compoziţii se afla o coroană murală, semn al centrelor urbane, cele 7 creneluri simbolizează locul pe care oraşul Bucureştilor, îl ocupa în ierarhia administrativă a ţării, Municipiu şi Capitala. Alte oraşe cu o astfel de coroană murară sunt: Iaşi, Craiova, Brăila, Timişoara, Cluj, Arad, restul municipiilor au doar 5 creneluri.

 Pe coroana murară a Bucureștiului se afla o mică acvila cruciata aflată în zbor deschis care arată că orașul a fost încă din epoca feudală „Cetate de Scaun”, alte steme care au o astfel de coroană sunt: Craiova şi Alba Iulia în timp pe coroana murară a oraşului Iaşi apare un cap de bour.

Patria și dreptul meu

 Pe stema se afla și o deviza scrisa pe tricolor: ,,Patria și dreptul meu” simbolizând echilibrul care trebuie să existe între Țara si drepturile individuale, respectiv comunitatea mare si drepturile fiecăruia.

 

Madam Clotilde Armand, Atac la adresa simbolurilor naţionale

 Madam Clotilde Armand a aruncat întreaga simbolistică la gunoi şi promovează în schimb o caricatură stilizată ce aduce cu un pui de găină jupuit ce pare a ține in gheare doua frigărui. Stema municipiului București conițe 3 cruci simbolizând faptul că în acest oraş se afla Patriarhia Naţională, stema lui Clotilde nu are nici măcar o cruce, mai mult Sf. Dumitru a fost înlocuit cu două cercuri care par a aduce cu doi sâni. Puiul lui Clotilde este dezbrăcat de toate atributele suveranităţii nu are coroana şi nu are sceptru.

 În mod paradoxal „puiul lui Cotilde” portretizează foarte bine modul cum a ajuns statalitatea română, lipsită de credinţă, suveranitate, măreţie, virilitate, în mod conștient să nu Madam Clotilde prezintă adevărul.

 Acesta este pericolul major în promovarea unor venetici în funcţii importante, aceştia nu îşi pot însuşi niciodată un sentiment naţional autentic şi ajung să facă astfel de gafe monumentale ( vezi și cazul statuii baronului Baronului Brukenthal) .

Reacţia lui Claudiu Târziu

Unul dintre puținii politicieni care a avut o reacție la această adevărată profanare a fost Claudiu Târziu.

Pe Facebook, Clotilde Armând a schimbat stema Primăriei Sectorului 1 cu o caricatură. Ea deja apare pe documente, pe calculatoarele angajaților, ceea ce este o batjocură.

Actuala stemă a municipiului București a fost definitivată în anul 1994, însă ea a preluat în esență vechea stemă din secolul al XIX-lea, din vremea domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Stemele orașelor sunt simboluri istorice și țin de o știință, heraldica, nu de moftul primarului. Pe ea apare coroana domnitorului Mircea cel Bătrân, acvila cruciată, Sf. Dumitru, sfânt militar, purtând crucea și sulița. Ocrotitorul Capitalei este Sf. Dimitrie cel Nou, moaștele sale fiind la Catedrala Patriarhală.

Doar bolșevicii și-au permis să schimbe stema orașului, dar până și acea ,,stemă” era mai bună decât caricatura doamnei primar.

Probabil femeii fără patrie îi displace și deviza ,,Patria și dreptul meu”.

Clotilde Armând nu a reușit să stârpească șobolanii.

Propun ca simbol al pseudo-administrației sale un șobolan.

Claudiu Târziu

 Până la ora publicării acestui articol primăria sectorului 1 nu a renunţat la simbolul ofensator folosit în mediul online.

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

leg - FaceBook se lupta cu istoria, pagina magazinului „Legende vii” a fost închisă
Incorect politic

FaceBook se lupta cu istoria, pagina magazinului „Legende vii” a fost închisă

FaceBook se lupta cu istoria noastră, pagina magazinului „Legende vii” a fost închisă, pe motiv că „încalcă standardele comunității”   Facebook a închis pagina magazinului „Legende vii” pe motiv că „încalcă standardele comunității”., a anunțat […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*