Plângere penală împotriva patriotului Mihai Târnoveanu pentru poezia Doină de Eminescu

 445 de vizualizări

patriotului Mihai Târnoveanu
patriotului Mihai Târnoveanu

Plângere penală împotriva patriotului Mihai Târnoveanu pentru recitarea poeziei „Doina” de Mihai Eminescu

 Doctorul Mihai Târnoveanu ne anunță prin intermediul paginii personale de FaceBook că o plângere penală a fost făcută împotriva sa pentru poezia ,,Doina”, de Mihai Eminescu, poezie considerată ca fiind chipurile „xenofobă„. Autorul plângerii este domnul Arus Zsolt, un lider al Partidului Civic Maghiar şi al Consiliului Național Secuiesc şi preşedinte al Fundației Szekler Monitor din Harghita.

 Pe 1 Martie domnul Mihai Târnoveau a organizat un marş urmat de un protest la Cotroceni împotriva promulgării Codului Administrativ, prin care limba maghiară devine practic, a doua limbă oficială în România. Cu această ocazie s-au recitat poezii şi s-au ţinut câteva cuvântării, Arus Zsolt reclamă recitarea poeziei Doina de Mihai Eminescu, fapt pe care dânsul îl consideră o incitare la ură.

 Poezia Doina nu a fost citită de domnul Târnoveanu, ci a fost citită în cadrul manifestării organizate de domnia sa. Deşi poezia a fost citită fără încuviinţarea directă a domnului Mihai Târnoveanua, acesta a declarat la poliţie că îşi asumă pe deplin cele petrecute în cadrul evenimentului.

 Mai mult domnul Târnoveanu s-a „autodenunţat” că a recitat personal poeziei Doina în cadrul manifestărilor de la Sfântu Gheorghe, ţinute cu ocazia centenarului semnării tratatului de la Trianon. Domnul Târnoveanu a declarat că nu are nici un motiv să îi fie frică!

Am scris aici: Protest la Palatul Cotroceni de 1 Martie pentru apărarea limbii române, președintele a cedat

 Nu mă dezic de nimic, Doina a fost si va fi recitată la manifestările organizate de Calea Neamului! Este Libertatea de a fi Român!

 Plângere penală la Poliție împotriva mea, pentru poezia ,,Doina”, de Mihai Eminescu, considerată ca fiind xenofobă si incitatoare la ură!

 Arus Zsolt, unul dintre liderii Partidului Civic Maghiar si al Consiliului Național Secuiesc, președinte al Fundației Szekler Monitor din Harghita, m-a reclamat la Poliția Brașov, pentru faptul că s-a recitat poezia Doina în cadrul manifestării de la Palatul Cotroceni, organizate de Calea Neamului pe 1 martie, împotriva promulgării Codului Administrativ, prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în stat.

 Această plângere penală nu mă sperie deloc, o dezvălui nu pentru a mă lamenta, ci pentru că ea relevă modul de gândire al unor lideri ai comunității maghiare, care-l consideră pe Mihai Eminescu periculos, numai bun de interzis sau de cenzurat. Nimic nou sub soare, dacă ne aducem aminte că ,,Românul Absolut”, așa cum bine îl numea Petre Țuțea, a fost urmărit si prigonit de autoritățile Imperiului Austro-Ungar pentru Idealul lui Național care includea si reunirea tuturor provinciilor istorice românești în ,,Dacia Mare„.

 Societatea ,,Carpații” a fost înființată de Mihai Eminescu, tocmai cu acest obiectiv. Așadar, Eminescu rămâne si în prezent inamicul celor care nu se pot curăța de ruinele imperiilor, veșnic periculos pentru iredentismul maghiar, fiind creator de Doctrină si Luptă identitară românească.

 De aceea, Mihai Eminescu va fi Prezent în tot si în toate, în modul nostru de gândire si acțiune. Nicio secundă si nicicând nu ne vom dezice nici măcar de un cuvânt din ce a scris el.

 Cât despre respectiva reclamație, repet, nu-mi este deloc teamă că aș păți ceva, ar fi absurd să nu se claseze, deși prima plângere la Poliție din octombrie anul trecut, formulată de același personaj, așteaptă si acum o soluționare. Nu înțeleg de ce este așa de complicat, să declari ca nefondate acuzațiile absurde care mi se aduc, de xenofobie, discriminare, etc. având în vedere că acțiunile si textele mele nu condamnă etnia maghiară, ci politica unor lideri si a unor formațiuni maghiare care se poziționează împotriva Constituției si implicit a Statului Național Român.

Dacă cineva are impresia că îngrosarea ”dosarului”, inclusiv prin petițiile de la CNCD (două încă sunt pe rol), mă face să dau înapoi, se înșală. Merg mai departe, cu aceeași hotărâre, împreună cu mulți alți români, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Mihai Eminescu și Avram Iancu sunt Efigiile noastre!

Mihai Marin Târnoveanu

 De reținut că tot același domn Arus Zsolt l-a reclamat pe patriotul Târnoveau la CNCD si i-a depus și o altă reclamație la poliție.

Vezi si articolul nostru:

# Codul administrativ, modificat pe sub masă, limba minorităţilor în administraţie!

 

***

Războiul Informațional

 

 

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*