Eveniment Unic Într-o Viaţă: Prezentarea Celui De Al Doilea Război Mondial De Către Un General

Prezentarea Celui De-Al Doilea Război Mondial

 150 de vizualizări

Doilea Război Mondial
Doilea Război Mondial

EVENIMENT UNIC ÎNTR-O VIAŢĂ: Prezentarea Celui De-Al Doilea Război Mondial De Către Un General, Scriitor Şi Istoric, PARTICIPANT ACTIV PE FRONT.

 Asociaţiile: “DUMNEZEU, POPOR ȘI ȚARĂ” și „GENERAL RADU THEODORU” organizează joi 23 iunie 2022 la ora 15:00 fix la Muzeul de Istorie al României pe Calea Victoriei, fosta clădire a „Poștei”, vizavi de clădirea CEC în Bucureşti un eveniment legat de împlinirea a 80 de ani de la intrarea României în cel de-al Doilea Război Mondial.

 În această perioadă MMIR (Muzeul de Istorie) prezintă publicului iubitor de istorie obiecte provenind din colecția proprie, din colecțiile partenerilor instituționali dar și din colecții private, mare parte a exponatelor se anunţă a fii prezentate în premieră. Proiectul expozițional marchează împlinirea a 80 de ani de la intrarea României în cel de-al Doilea Război Mondial.

Eveniment cultural dedicat cel de-al Doilea Război Mondial

 Asociaţiile citate mai sus organizează un tur de vizionare a expoziţiei dedicate celui de-al doilea Război Mondial şi amenajata de MMIR, în holul principal al Muzeului. Organizatorii ne anunţă că au privilegiul să aducă să ne prezinte momentul istoric chiar un luptător de pe front, domnul GENERAL MAIOR AVIATOR VETERAN DE RĂZBOI RADU THEODORU.

 Acesta este şi autor de 80 de cărți dintre care jumătate de istorie, un expert în domeniu, azi în vârstă de 98 de ani. Alături de domnul general ne va prezenta evenimentele de război şi domnul COMANDOR AVIATOR ION BREAZU, pilot de supersonice.

Cel de-al Doilea Război Mondial … Adevărul Greu De Aflat

 Domnul general se pune la dispoziția noastră pentru a ne relata din proprie experiență adevărul despre realitatea istorică, fapte şi detalii pe care ce nu le putem afla din manualele şcolare, nici chiar de la Facultatea de Istorie.

DE CE?

 Al doilea război mondial a dictat întregul curs al vieţii în Europa și restul Lumii în ultimii 100 de ani, a condiţionat prezentul nostru pe care îl trăim și ne determina în continuare viitorul, astfel ca pentru un om înţelept cunoașterea acestui eveniment este de cea mai mare importanţă.

 Domnul General Theodoru vină să ne vorbească atât în calitate de autor de carte istorică cât şi în calitate de martor, unul din ultimi martori pe care în decursul vieţilor noastre îl mai putem chestiona în legătură cu cele întâmplate acum 80 de ani.

ÎNTREBĂRI LA LIBER

 Organizatorii anunţa „întrebări la liber”, prin urmare veţi putea pune orice întrebări doriţi şi veţi primi răspunsurile cele mai competente disponibile vreodată. Singură rugăminte a organizatorilor este ca întrebările puse să aibă legătură cu evenimentul în desfăşurare.


OCAZIE UNICĂ

 Este ocazie unică care nu se va mai repeta, expoziția se va închide în curând iar domnul general îşi face cu dificultate timp pentru astfel de evenimente. Nu va mai exista o “… dată următoare”. Domnul general este printre ultimii reprezentanţi ai generaţiei sale, nu o să vă mai întâlniţi cu un asemenea eveniment la care un martor să se pună la dispoziţia dumneavoastră pentru întrebări.

CONFIRMAREA PARTICIPĂRII


 Întrucât accesul în muzeu a grupurilor trebuie să fie planificat și aprobat de conducerea muzeului vă rugăm să ne transmiteți confirmarea participării aici în coment sau la telefon 0722575700, persoana desemnată pentru contact Adrian Grigoriu.

COST – Expoziţia dedicată împlinirii a 80 de ani de la începutul cel de-al Doilea Război Mondial

 Singurul cost implicat este biletul de acces în muzeu: adulții 22 RON, pensionarii 11 RON, elevii și studenții 5,50 RON cu prezentarea legitimaţiei de elevi sau de student.

 Expunerea va dura aproximativ 2 ore.
Mai jos imagini ale expoziţiei si alte informații despre expoziție publicate pe site-ul muzeului și link la site.

Expoziția temporară “România în Al Doilea Război Mondial. 1941-1945”

***

 

Războiul informational

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*