Cum se rescrie istoria: cazul Mihai Șora & Papaya Advertising

Bolsevicul Mihai Șora reciclat

 380 de vizualizări

Bolsevicul Mihai Șora reciclat

Cum se rescrie istoria: cazul Mihai Șora & Papaya Advertising

 Majoritatea siturilor şi blogurilor de dreapta au semnalat cazul şocant al unui fost bolşevic Mihai Șora, prezentat într-o reclamă Emag ca un simbol al „libertăţii”. Cu tristeţe am observat că foarte puţini formatori de opinie au realizat ce se încearcă de fapt.

 Mai întâi trebuie reamintit că agenţia de publicitate care a făcut chipul publicitar care îl promoveze pe bătrânul comunist, Papaya Advertising, este acelaşi care anul trecut a realizat un clip împotriva referendumului pentru căsătoria bărbat-femeie.

  La căderea comunismului România, era țara cu cea mai îndelungată rezistenţă armată anticomunistă şi una din ţările cu cea mai dura detenţie. De atunci şi până astăzi, zeci de mii de supravieţuitori s-au stins în anonimat. Românii care au luptat în munţi cu arma în mână, care au trecut prin experimente de la Suceava, Piteşti şi Aiud sau au fost munciţi la Canal, au rămas necunoscuţi majorităţii românilor. Nici unul nu a fost promovat de mass-media cum ar fi meritat, în ultimi 30 de ani.

 Au fost însă promovaţi, Brucan, Liiceanu, Pleşu, Boia, Patapievici, Tismăneanu şi un eşalon „2” de oameni care doar s-au „păruit” puţin cu sistemul comunist: Dinescu, Doina Cornea, Ana Blandiana. O nouă istorie este scrisă, tineri care vor dori să cerceteze ce s-a întâmplat cu adevărat, după 1945, nu vor mai avea cum să înţeleagă ceva. Va fi istoria scrisă de torţionari şi profitorii regimului comunist, victimele nu vor avea dreptul nici măcar la ”memorie”. Încetul cu încetul vor fi eliminaţi din poveste: legionari, preoţii, regalişti „zeloţii religioşi” care îşi făceau toate rugăciunile şi ţineau cu stricteţe posturile, familişti … etc

Noul „opozant”

 Noul „portret al luptătorului” este profitorul care stătea la masă cu Ana Paukar şi suferea cumplit în inima sa, că nu mai poate să participa la toate spectacolele de la Paris. Noul „persecutat politic” publica cărţi şi participa la evenimente mondene. Noua „rezistentă” nu se remarcă nici prin credinţă, nici prin demnitate, nici prin viaţă de familie exemplară, nici prin iubire faţă de aproape.

 Întreaga istorie a penitenciarelor este dezbrăcată de spiritualitate, moralitate, toate întâmplările de înaltă demnitate morală sunt date uitări. Reiese ca nişte români au persecutat alţi romanii fără nici un sens si fară scop.

Adevărata Rezistenta ascunsă sub preş spre a face loc #Rezis

 Riscăm că noile generaţii să nu afle despre, profesorul universitar şi fizician renumit George Manu care s-a stins la Aiud în 1961 lăsând cu limbă de moarte următoarele cuvinte testament: „Să spuneţi tuturor că nu am făcut nici un compromis”. Despre Mircea Vulcănescu care s-a întins pe jos în frigul temniței spre a permite unui tânăr să se odihnească pe spatele său. Tineri nu vor afla nici povestea preotului Basarabean care a fost ucis de comisari sovietici împreună cu familia sa, în faţa întregului sat, adunat să îl vadă cum se leapădă de credinţă. Nici despre grupului de elevi „Majadahonda” din Basarabia, care după venirea sovieticilor, au plătit cu viaţa faptul că au răspândit un manifest intitulat „Fruntea sus” şi au înlocuit cârpa sovietică, de pe primărie, cu tricolorul românesc.

 Oare câţi dintre cei care au apreciat clipul Bolşevicul Mihai Șora cunosc ca în România ocupată de sovietici au fost paraşutaţi români din diaspora care au preferat să se sacrifice luptând cu arma în mână? Mihai Șora a declarat că dacă ar fi ştiut care era situaţia reală în România nu s-ar mai fi întors în 1948, ci ar fi rămas în Franţa. Românii care s-au paraşutat în România comunistă, erau deja stabiliţi în occident iar când au fost paraşutaţi de aviaţia americană ştiau că au zero șanț să rămână în viaţă fără să fie capturaţi.

Unde se situează Sota în raport cu patrioţii paraşutaţi în România ocupată ?

Cine este bolşevicul Mihai Șora?

 Fost agitator comunist al perioadei 1948 – 1951, Ministru de Externe 1948-1951, şef al sectei la Editura pentru Limbi Străine (1951-1954), redactor-şef la editura de stat pentru literatură şi artă (1954-1969), mai apoi redactor la Editura Enciclopedică. După 1989 este a ministru al învăţământului în timpul lui Ion Iliescu (între 30 decembrie 1990 şi 28 iunie 1990), Mihai Șora şi-a dat demisia după mineriadele din 13-15 iunie 1990 şi s-a retras din politică.

 Orice poate să pretindă domnul Șora, mai puţin că ar fi fost in opozant ar regimului comunist. Mihai Șora s-a înscris în partidul Comunist france iar mai apoi a activat în PCR, a ocupat funcții publice si nu a fost nici o clipa dizident. A fost omul sistemului, nu omul anti-sistem, opoziţia sa, manifestata la un moment dat, nu a fost una reală ci mai de grabă o neînţelegere minoră.

Papaya Advertising –secția  propaganda şi agitaţie

 Papaya Advertising nu s-au arata interesaţi să facă documentare despre cei care au suferit cu adevărat în temniţele comuniste, nici de cei care au murit în munţi cu arma în mână, nici de rezistenţă din exil. Au venit acuma să îl cureţe de bolşevism pe domnul Șora şi să îl prezinte imaculat că o lacrimă, drept exemplu. Șora este parte a unei campanii împotriva aşa zisei „ciume roşii” cică ne întoarcem în 1947, când Sora avea 30 de ani. Doar că Mihai Șora nu a trecut o zi prin puşcărie, nu a fost deportat nici declarat „duşman al poporului”, nu îl recomandă nimic ca opozant ar comunismului.

 Lupta împotriva „ciumei roşi” a devenit model de campanie publicitară şi cum „publicitatea” se bazează pe exagerare şi chiar minciună, un exponent al „ciumei roşi” este vopsit „anti-comunist”. Cei care sunt în spatele campaniei anti „ciuma roşie” sunt cât de comunişti se poate, sunt împotriva biserici, a naţionalismului a valorilor identitare. Noua generaţie de „anti-comuniști” sunt pro-imigratie, pro-LGTB, ateişti, multiculturali, se laudă că se lupta cu „ciumă roşie” dar citesc Karl Marx pe ascuns si opun libertăți de exprimare.

 În realitate clipul Papaya Advertising nu este decât începutul propagandei comuniste, dacă alegerile vor fi câştigate de progresişti, va trebui să ne obişnuim cu acest tip de propagandă mincinoasa. Va fi doar o chestie de timp până când cei care se opun „cimei roşi” vor fi redirecţionaţi să se lupte cu „fascismul” în numele proletariatului.

 Comunismul este pe cale să se reinstaleze în România dar nu de la muribundul PSD, votat doar de pensionari, ci din partea progresiştilor „anticomunişti”. Dovada ? Când au trebuit să prezinte opiniei publice un „luptător anticomunist” dintre sutele de foşti deţinuţi politici încă în viaţă, nu au găsi decât un fost comunist.

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*