Gestul ciudat al doamnei senator Diana Șoșoacă

 713 vizualizări

Gestul ciudat al doamnei senator Diana Șoșoacă
Gestul ciudat al doamnei Șoșoacă

Gestul ciudat şi total inexplicabil al doamnei senator Diana Șoșoacă.

 Astăzi a avut loc în Bucureşti la Piaţa Universităţii un protest al nutriţionistului Dumitru Bălan, un miting pentru deschiderea anului şcolar şi universitar fără restricţii. Au fost invitaţi mai mulţi doctori inclusiv medici pediatri care au luat cuvântul, în punctul maxim adunarea a atins circa 300 de persoane. La miting şi-a făcut apariţia şi doamnă senator Diana Șoșoacă care a provocat un incident bizar.

 Organizatorii, Dumitru Bălan, Starea de Libertate, Angela Negrota au anunţat de la bun început ca mitingul va fi unul civic neafiliat politic, s-a spus şi de la tribună că nici un parlamentar nu a popularizat acest eveniment şi prin urmare nici un politician nu va lua cuvântul.

Doamna Diana Șoșoacă

 La un moment-dat a venit şi doamna Diana Șoșoacă care a ascultat cu interes discursul domnului, Damian Baciu medic pediatru şi singurul expert roman în imunologie şi vaccinologie pediatrică. După acest moment domnea Șoșoacă s-a retras undeva în partea dreaptă pentru a face nişte scurte declaraţi de presă.

 Cea a urmat este foarte ciudat şi ridică multe semne de întrebare, mitingul repetăm a fost anunţat şi organizat de nutriţionistul Dumitru Balan şi de o asociaţie pe care acesta o conduce în colaborare cu grupul civic Starea de Libertate, aceştia au decis asupra unei liste de vorbitori şi totul părea să fie foarte clar. Brusc în jurul doamnei Diana Șoșoacă s-a format un grup care stăteau roată în jurul domniei sale şi care au început să scandeze Diana, Diana.

Grupul „sosocist” a întrerupt de mai multe ori vorbitorii lăsând să se înţeleagă că vor că Diana Șoșoacă să urce la tribună şi să le vorbească, după o serie de discuţii cu jandarmeria acesta s-a retras cu cca 20 de susţinători în staţia de autobuz de la universitate unde au rămas grupaţi. Înainte de a părăsi zona de protest aceştia au scandat: „Unitate, Unitate”, aparent grupul de susţinători au păstrat şi câteva steaguri inscripţionate cu „Starea de Libertate”.

Acțiunea a eșuat

Dumitru Balan a intervenit şi fără să menţioneze pe cineva anume a repetat că nici un politician nu va lua cuvântul, ca el a organizat mitingul încă de acum două săptămâni fără să primească nici o susţinere de la persoanele publice antivacciniste. Nici măcar o distribuţie pe FaceBook a acestui eveniment nu a fost făcută de parlamentari care câştigă încredere electorală ca „anticomunişti” a precizat acesta.

Din culise aflăm că organizarea mitinguri tribună, boxele, generatorul, gazul, steagurile, benerele nu au fost făcute tocmai cu zero costuri, iar toată munca de popularizare a protestului a fost făcută strict de organizatori şi voluntari. Deasemenea mai aflăm că gestul doamnei Diana Șoșoacă a indignat şi şocat voluntarii implicaţi în organizarea mitingului cât şi organizatorii.

Concluzia noastră este că s-a încercat acapararea mitingului de tabără „sosocista”, o metodă folosită încă din `90 de a ataşa fiecare acţiune civică unui partid sau grup civic sau politic existent. Astfel cum apare o nouă iniţiativa apar unii de la PSD, PD, PNL, USR care încearcă să se implice iar peste drum apar câteodată la propriu alţii care îi denunţa pe primi ca fiind o „organizatorii din umbra” iar acţiunea ca fiind una a PSD, PD, PNL, USR, după caz.

În momentul în care o astfel de acţiune nu reuşeşte se ajunge la scene penibile, la prima vedere acesta a părut a fi scenariul. Doamna Sosoaca nu a luat legătura cu organizatorii protestului nu s-a înscris la discurs, a venit pur ca simplu ca simplu spectator şi nu a făcut nici un gest de a modera situaţia în momentul în care lucrurile riscau să degenereze.

Cea fost mai intai oul sau gaina ?

Trebuie de precizat că doamna Diana Șoșoacă s-a lansat în politica la acţiunile organizate de domnul Dumitru Bălan şi starea de libertate, după aceste acţiuni de anul trecut, atât ea cât şi avocat Maria Ioana Alexandru au primit propuneri să candideze pe listele AUR, iar doamna Sosoaca a desiş să intre în politică.

 Nu doar doamna Șoșoacă s-a ridicat în urma acestor proteste ci şi grupul Oana Lovin, Codruta Cerva şi Adriana Bahmuţeanu aceste doamne au urmat în mare acelaşi scenariu încercând să afilieze protestele unui anume facţiuni politice. Încă din timpul campaniei electorale din 2020 atât Diana Sosoaca cât şi George Simion au fost atenţionat că dacă au decis să intre în politica nu mai pot fi şi activişti civici, iar o dată intraţi în parlament au alte pârghii prin care pot să acţioneze.

 În final participanţi la protest au pornit într-un marş care s-a oprit în faţa Ministerului Sănătăţii şi în faţa Ministerului Educaţiei locuri în care începând cu ziua de luni urmează să se depună memorii.

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Românii din Serbia
International

Românii din Serbia își manifestă îngrijorarea faţă de rezultatul europarlamentarelor

Românii din Serbia își manifestă îngrijorarea faţă de rezultatul ultimelor alegeri europarlamentare. În calitate de vice preşedinte al Federaţiei Româneşti din Serbia, a treia forţă românească din ţară vecina care uneşte zeci de organizaţii româneşti […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*