Ne luam la revedere de la Gheorghe Nichifor. Gheorghe Nichifor PREZENT!

Gheorghe Nichifor PREZENT!

 170 de vizualizări

Gheorghe Nichifor
Gheorghe Nichifor

Ne luam la revedere de la fostul deținutul politic Gheorghe Nichifor. Gheorghe Nichifor PREZENT!

 Gheorghe Nichifor s-a născut în 1931 în localitatea Archiz din Basarabia, în familia unui aviator, a urmat liceul militar din Curtea de Argeș.

 După instaurarea comunismului Gheorghe Nichifor inițiază constituirea unei organizații clandestine de rezistenţă anticomunistă. Intitulată Garda Naţională și alcătuită exclusiv din elevi ai unor licee bucureștene, organizația își propunea să lupte împotriva ocupației sovietice și a regimului comunist instaurat de aceasta.

 Membrii organizației au realizat o mașină de multiplicat artizanală, ei au tipărit mii de manifeste anticomuniste, pe care le-au distribuit în București și în alte orașe ale țării. Membrii organizației plănuiseră să ia legătura cu partizanii din sudul masivului Făgăraș, pentru a se alătura rezistenței armate. Nu au mai apucat, deoarece au fost arestați de Securitate.

Arestarea, condamnarea, ostracizarea socială

 Liderul organizației, Gheorghe Nichifor, avea să fie arestat ultimul, la 28 octombrie 1949. Întregul lot a fost încarcerat în subterana Fortului 13 Jilava, fiind anchetat și judecat de tribunalul militar. Timp de aproape 4 ani, Gheorghe Nichifor a trecut prin închisorile Fortul 13 Jilava, Văcărești și lagărele de muncă de la Canalul Dunăre-Marea Neagră.

După eliberare, a studiat trei ani la Politehnică, dar a fost dat afară din cauza stigmatului de fost deținut politic. Și-a câștigat existența lucrând ca tehnician în domeniul energetic. În 1987 avea să fie dat afară de la ultimul său loc de muncă pentru trecutul său politic anticomunist.

După 1989, a activat în cadrul Asociației Foștilor Deținuți Politici din România și ulterior în Federația Română a Foștilor Deținuți Politici Luptători Anticomuniști. A fost unul dintre susținătorii Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, în ale cărei activități memoriale s-a implicat activ.

Gheorghe Nichifor va rămâne viu in memoria celor care l-ai cunoscut

In ultimii ani de viață s-a implicat alături de Fundația Ion Gavrilă Ogoranu in popularizarea crimelor regimului bolșevic, domnul Nichifor a participat ca ghid la vizitele organizate de Fundația Ogoranu la fortul 13 jilava. Suntem informați ca acesta s-a mutat la Domnul, Dumnezeu să il ierte!

Camarazii din Fundația Ion Gavrilă Ogoranu anunță ca ii vor păstra pururi în suflete amintirea luminoasă a blândeții, înțelepciunii și integrității morale care l-au caracterizat pe Gh. Nichifor.

Întreaga sa trecere prin această lume a însemnat urcușul unei Golgote pe al cărei drum spinos a purtat, asemenea lanțurilor temniței, povara destinului de luptător anticomunist. Într-o lume caracterizată de disoluția valorilor și o profundă criză morală, Gheorghe Nichifor a reprezentat un model de existență exemplară, lipsită de compromis, și întemeiată pe credință, onoare și bun simț.
În veci pomenirea lui! Comunicatul Fundatiei Ogiranul

Gheorghe Nichifor! Prezent!

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Împotriva "certificatului verde"
Bucuresti

Urmează proteste masive pe 26 septembrie şi pe 2 octombrie 2021 împotriva „certificatului verde”

Urmează proteste masive pe 26 septembrie şi pe 2 octombrie 2021 la București, împotriva „certificatului verde„  Aproape toţi activişti civici neafiliaţi sau afiliaţi anunţă proteste masive duminica 26 septembrie şi sâmbăta 2 octombrie, inclusiv reprezentanţii […]

CC UE - Adunarea Consiliului Europei respinge gruparea politică a naționaliștilor
International

Adunarea Consiliului Europei respinge gruparea politică a naționaliștilor

Adunarea Consiliului Europei respinge gruparea politică a naționaliștilor „Democrați Europeni / Europa Națiunilor”  Adunarea Consiliului Europei reunită la Strasbourg a refuzat să recunoască alianța conservatoare naționalistă a parlamentarilor din Austria, Bulgaria, Cehia, Germania și Italia. […]

1 Trackback / Pingback

  1. Ne-a părăsit Mihăilă Cofar, eroul român din martie 1990 de la Târgu Mureș! - Razboiul Informational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*